Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Loosiuu 20:57, 19 wrz 2013

Haha lepiej bym nie podsumował! Super streszczenie Ogólnie same rewolucje w ogrodach.
anula_wn 20:58, 19 wrz 2013

Makkasia
witaj ! jestem, a jakby mnie nie było....zaglądam na chwilkę i znikam..... wybaczcie brak czasu, ogrom pracy...... to pora kiedy ja pracuję, a inni się bawią takie życie ....
anula_wn 20:59, 19 wrz 2013

Mila,
oj taaaaak ! albo oj TAAAK ! Iza jest niesamowita i niezastąpiona !!!!
anula_wn 21:00, 19 wrz 2013

Loosiuu
serio ? aż strach zaglądać do wątków ! a myślałam, ze niektóre są stabine (Madżen choćby....)
Konstancja30 21:01, 19 wrz 2013

anula_wn napisał(a)
Izuś,
ratujesz mi życie tym opisem ! przecież nie da się (to już daaaaawno pisałam) być na bieżąco ! jakim cudem niby....??? niemożliwe wręcz...........

tyle się tu dzieje, a u nas.........nuda (teoretycznie)

Jesień przyszła niespodzianie, nie nacieszyłam się latem (foch!) a tu już liście trzeba grabić, trawę wywozić, cebule sadzić.....ehhh

ciepłe wieczory na tarasie poszły w zapomnienie, a;e nadzieję daje miejsce na ognisko i garnek (przedwojenny!) od mojej mamy po mojej babci, w którym będziemy pichcić przepyszne dania i grzać się w cieple ognska, patrząc w uzdawiającą moc płomieni.... jesień tez jest piękna !!!

prawda ?

jesień tez jest piękna ... jasne ... i stanęła mi przed oczami scena z "Nigdy w życiu" jak Tosia (chyba Tosia ) ... mówi "rudy brat też może być ok" ... więc ruda jesień z czerwonymi pasemkami jest bardzo ok ...
Konstancja30 21:03, 19 wrz 2013

na ciepłe wieczory nie mam już wielkiej nadziei ale na ciepłe dni ... no troszkę nawet wczoraj w słoneczku było ciepło ... dziś pewnie bym zsiniała ...
Konstancja30 21:10, 19 wrz 2013

anula_wn napisał(a)
Loosiuu
serio ? aż strach zaglądać do wątków ! a myślałam, ze niektóre są stabine (Madżen choćby....)

Madżen przejęła łopatę ... i stabilność w rabatach pozostała wspomnieniem ... Anuś trafffki nosi za czupryny z prawej flanki na lewą flankę ... ale żeby tylko ... z lewej flanki za parę dni bidulki wylatują bo koncepcja ewoluowała ... i jak pięknie ewoluuje ... napaczeć siem nie można ... ...

ja się załamę jak Anek (Asc) dla kontrastu zupełnie sformalizuje najpiękniejszy na świecie misz masz ... ...
anula_wn 21:22, 19 wrz 2013

Iza,
no pewnie, że rudy brat jest ok !

a ja lubię KAŻDĄ (!) porę roku, nawet tę chlapę, chłód i mgły..........bo to takie nostalgiczne....
nawet śnieg i mróz...
ale
CZEMU to trwa tak długo????

nade wszystko ja działam na baterie słoneczne ! jam latem urodzona i cenię słońce, ciepło i dłuuuugi dzień z obrzudliwie ciepłym wieczorem, wśród cykad (świerszczy?) lubię jak mnie to słonko opatula, muska i pieści, jak moja skóra pod nim się brązowi.....a jesień..... na szęście polar ktoś wynalazł i jest do zniesienia jesień , oczywiście !
choć przy ognisku, jego blasku, ciepełku.... jest dobrze! a las jest najpiękniejszy jesienią.....
Konstancja30 21:27, 19 wrz 2013

anula_wn napisał(a)
Iza,
no pewnie, że rudy brat jest ok !

a ja lubię KAŻDĄ (!) porę roku, nawet tę chlapę, chłód i mgły..........bo to takie nostalgiczne....
nawet śnieg i mróz...
ale
CZEMU to trwa tak długo????

nade wszystko ja działam na baterie słoneczne ! jam latem urodzona i cenię słońce, ciepło i dłuuuugi dzień z obrzudliwie ciepłym wieczorem, wśród cykad (świerszczy?) lubię jak mnie to słonko opatula, muska i pieści, jak moja skóra pod nim się brązowi.....a jesień..... na szęście polar ktoś wynalazł i jest do zniesienia jesień , oczywiście !
choć przy ognisku, jego blasku, ciepełku.... jest dobrze! a las jest najpiękniejszy jesienią.....

Aniu ja też latem urodzona ... dokładnie w połowie roku (no i to by było na tyle z moim poukładaniem ) ... kocham ciepłe dni ... lawendę ... jej zapach i te cykady jak piszesz ...
jesienią uwielbiam wiatr (choć do bólu plącze te moje trzy na krzyż ) ... nawet deszcz byle nie z zaskoczenia ...
zimą skrzypiący śnieg ... biel ... i mróz ... no tak kwartalik z miłym przejściem ... ale masz rację pół roku ciapy ... pięć miesięcy zimy a potem to juz tylko lato ... taki podział to skandaliczny skandal ...
nie lubie muld po tym skrzypiącym śniegu ... jej ja chyba tylko tych muld nie lubię ...
anula_wn 21:33, 19 wrz 2013

Iza, gdyby te muldy były miesiąc...lubiałbyś i je
są za długo, ot co !
myślę, że trzeba myślec pozytywnie , bo nic nam nie da narzekanie..... inni nie mają lepiej (wiesz jak w Wenecji mają mokro ! masakra ) buziak i dobrej nocy !!!