Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

anula_wn 13:19, 25 wrz 2014

asica
dziękuję ! to miłe

Jula

A-gawa
jak miło przeczytać takie słowa ! cieszę się, że pomimo tak wielu (!) pięknych ogrodów mój wzbudza ciepłe uczucia Jestem wdzęczna za miłe słowa - ja i mój ogródek
i obiecuję się dzielić fotami, choć z braku czasu robię to z doskoku...

makkasia
to klonik , ale nie palmowy! jakoś palmowy mnie przeraża i boję się , że przemarznie... ale kiedyś może zaryzykuję, bo ten jest zielony poza jesienią.

Janino

witaj w moich skromnych progach ! co do decyzji powiem tak - masa przesadzanych roślin, aż dziw, że przeżyły te przeprowadzki ! ale pomału zaczynam wiedzieć o co chodzi
pozdrawiam!
Dorota123 21:05, 27 wrz 2014

Bardzo bym chciała osiągnąć taki efekt. Zakątek bardzo romantyczny, pięknie wygląda z każdej strony,
jazzy 20:14, 29 wrz 2014

O kurcze, jak to możliwe, że wczesniej nie trafiłam do tak magicznego ogrodu? Stworzyłas piękne i klimatyczne miejsce bardzo mi się podoba, mimo że sama celuje w bardziej minimalistyczne widoki Będę zagladac i podziwiać
anabuko1 21:21, 08 paź 2014

Anulka, witaj!
Ale masz cudne, hortensje, a jakie duże!!
A ile one maja latek ??
anula_wn 11:43, 14 paź 2014

Dorota123
miło mi ! lubię tam siedzieć, ale patrzę wówczas w zupełnie innym kierunku

jazzy
tyyyle tu ogrodów, że aż się dziwię, że trafiłaś i do mnie zapraszam kiedy masz tylko ochotę !

anabuko1

hortensje mam w różnym wieku
najstarsza, ta w narożniku była jak kupiliśmy ten dom 6 lat temu, więc może mieć 7-8 lat. Regularnie ją przycinam co wiosnę
Zaś te k/małego tarasu to 4 szt - dwie mają chyba 2 lata, a dwie 3 lata. Sadziłam półmetrowe krzaczki
anula_wn 11:56, 14 paź 2014

a u mnie jesień.... liście lecą z drzew.... jest pięknie ! i wszystko pomału się przebarwia (ale znów brakuje mi czerwieni )

jazzy 12:16, 14 paź 2014

anula_wn napisał(a)

Pięknie! Pięknie! Pięknie!
Loosiuu 13:04, 14 paź 2014

Poupychaj gdzieniegdzie pod roślinami małe kulki z berberysów 'Admiration' i od razu czerwieni przybędzie Kup tak z 5-7 sztuk i poustawiaj tam gdzie ci brakuje tego odcienia. Rosną małe i mogą być przycinane, więc nie zdominują Twojego ogrodu
Np przed tą białą kulą przy tarasie obok bukszpanów bym wsadził jedną i drugą między bukszpanami
JulkAd 11:09, 15 paź 2014

anula_wn napisał(a)
a u mnie jesień.... liście lecą z drzew.... jest pięknie ! i wszystko pomału się przebarwia (ale znów brakuje mi czerwieni )

Anula, gdyby u mnie było tak pięknie jak jest u Ciebie to nawet bym na brak czerwieni nie narzekała, ale Filip ma rację....a kulki lubisz, więc poszukać małych czerwonych mozesz. Pozdrówka
Juzia 15:46, 15 paź 2014

A hortkę Vanilkę masz?
Albo Wim's Red.

Kosmosy bordowe?

Juziam