Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

hankaandrus_44 08:24, 15 maj 2021

Wstałam z nadzieją, że podlewać nie muszę, i...sprawdziło się! W nocy popadało. może niezbyt obficie, ale nawet mały deszcz lepszy od podlewania. Yeraz wypogadza się, a w południe ma być pogodnie. Może na opalanie nie, ale spacer przy temperaturze 16 stopni, w sam raz.

Miłego weekendu.
antracyt 09:33, 15 maj 2021

Miłego Haniu
Basieksp 09:41, 15 maj 2021

Haniu miłego u nas trochę więcej popadało i pod wieczór ma się wypogodzić
Basilikum 10:10, 15 maj 2021

Basiu udanej wyprawy nad morze

Haniu u nas pada i pada. Moje dalie jeszcze nie wszystkie posadzonei fasolka tez nie. Moze dzis sie uda jakos miedzy deszczem choc troche.
Pomidorki juz wysadzone i nawet mi troche roslinek zostalo wyrzucac szkoda,moze sie ktos znajdzie kto potrzebuje.
Alija 21:59, 15 maj 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Dzisiaj niespodzianie wypadł ogród. I dobrze, wsadziłam ostatnie dalie i wysiałam ogórki i fasolę szparagową. Jeszcze tyczna została, ale najpierw muszę obeliski zmontować. Dziś już nie było możliwości. A lilie wsadziłam do doniczek.

Powoli ogród nabiera wyglądu. Na pierwszej fotce tulipan Cristal Star, na ostatniej darowane od Ani z Kamiennego. W środku jakiś mix bez nazwy.

Niesamowity ten tulipan, piękny!
Miłej niedzieli!
gogo 23:31, 15 maj 2021

Haniu, to Ci się trafił jeleń darmozjad, szkoda lilii i połamanych roślin
Moje sadzonki pomidorów, to bidule, w porównaniu do Twoich wypasionych, ale też liczę na choć trochę owoców.
Chwalę pierwiosnki i tulipany i całą kwitnącą resztę
Anda 08:09, 16 maj 2021

Te żółte tulipany niesamowite Moje pomidory jeszcze nie są posadzone na grządce, jeszcze w szafce na zewnątrz. Fasolkę dziś może uda się posadzić jesli przestanie lać. Z deszczu sie cieszę, ale trudno coś w ogrodzie porobić.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
hankaandrus_44 08:27, 16 maj 2021

Te żółtki mi się udały, nie spodziewałam sie takiej ich urody. Inne już takie urodziwe nie są, chociaż nic im nie brakuje. Chciałam żółte tulipany, bo obok są omiegi i brunera, aktualnie rówiez w kwieciu, za tydzień rabata zmieni kolor na rożowy.

zbigniew_gazda 08:37, 16 maj 2021

Tulipany piękne Haniu. U mnie kwitną a właściwie przekwitły te "babcine" czerwone.
Trochę mnie nie było - odwiedziłem stary gród z Wawelem i wspomnienia sprzed ponad 50 lat odżyły. Miłego.
hankaandrus_44 08:46, 16 maj 2021

Zbyszku, fajnie jest wspomnieć studenckie czasy, a stare kąty są niestety nie do poznania. I juz nie znajdzie się tej ławki w parku, bo park przekształcony w dwa skwerki pod blokowiskiem. Może w Krakowie tak nie jest, ale widzę, co u mnie się dzieje. Administracja najchętniej widziałaby tylko trawniki i betonową kostke.

Miłej niedzieli.