ElzbietaFranka
18:03, 16 sie 2021

Uwielbiamy wszyscy w domu brzoskwinie, morelki. Chętnie bym posadziła, ale te przymrozki. Nerwowo bym się wykończyła widząc piękne pąki a tu mróz.
Miałam posadzona gruszkę konferencje i zmarzła i od tej pory nie sądzę owocowych. Haniu jak widzę te wszystkie owoce u ciebie to mam od razu ciągoty do sadzenia.
Wczoraj jednak chodziłam po działce, komary cięły a ja w myślach sobie układałam z czego zrezygnuje w przyszłym roku. Nie mogę być niewolnikiem swojego ogrodu. Chciałabym wszystko mieć ale trzeba realnie patrzeć już nie daje rady.
Mam 16 krzaków pomidorów w przyszłym tylko 2 szt albo wcale, cukinię 7 krzaków w przyszłym 2 szt. Dwa razy w tygodniu zrywam i co tydzień 2 siatki już rzygam cukinia sąsiedzi też. Od następnego zerwania zaczynam mrozić.
Papryki białej 5 krzaków rodzą non stop. Dynie miarę zgubiły 5 szt takich dużych. Tego wszystkiego radykalnie ograniczę.
Dali sądzić nie będę. Łamią się patyczkuje a one i tak połamane. Róże pnące New dawn wytnę. W sobotę 4 raz przycinalam róże pnące w tym sezonie. Pokiereszowaną od stóp do głowy. 4 taczki badyli na stertę. Wycięłam jeszcze korzenie wyciąć jesienią za ciepło na kopanie. Zostawiłam tylko Lagune.
U nas teraz przechodzi burza