Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 11:02, 01 maj 2018

Milka napisał(a)

Cudo Aniu, też paznokcie zauważyłam; )

Dobrze, że teraz nie widać.. trochę się sfatygowały
I aż poszukałam gdzie one wlazły w kadr .... i dlaczego....

Pełniki z suszy padły prawie całkowicie.. mus zmienić im miejscówkę na wypadek takich zawirowań klimatycznych.. próbuję przypomnieć sobie kiedy ostatni raz padało.. i jak zszedł śnieg to chyba ani razu.. od powrotu z nnart w marcu nie padało.. to już ponad 1,5 miesiąca

Mala_Mi 11:12, 01 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cieszę się, że walka o buksiki udana Hosta świeci po oczach, aż razi
Glicynia dech zapiera, ja na moja jeszcze długo poczekam....
Wczoraj wykonewkowaliśmy z eM po ogrodzie 800litrów, a i tak jeszcze dwie bylinówki nie dostały i całe trocinowe nie podlewane Ani kropla nie spadła a dookoła burze i to z gradem, gradu nadal nie chcę, ale na deszcz czekam. Jedyne źródło wody dla zwierząt w okolicy to Wisła i chyba nasze i znajomego oczka....

Właśnie liczę kiedy był ostatni deszcz, popadało trochę końcem marca.. i do tej pory zero, a temperatury letnie.

U mnie eM nie ma czasu na zabawy w podlewania.. wiec jak chcę lać to mam to zrobić sama.. a też mi czasu brak.. i be tego padam na pyszczycho
Ma to dobre strony bo idę w stronę mniej obsługowego ogrodu i patrzę co zrobić by sie mniej narobić Jesteśmy coraz starsze ... coraz słabsze.. a o emeryturze możemy zapomnieć.. Dlatego od razu krzyczę że masz fajne oczko tylko .. widzę problemy z pracochłonnością Ale Ty masz pomocników.. jeszcze masz. przynajmniej póki chłopaki nie pójdą na swoje..

AgnieszkaW 11:14, 01 maj 2018

Dzięki za info o paproci
Urszulla 12:54, 01 maj 2018

Piękna ta hosta

Wisterię mogłabym puścić przy murze domu ale czy chcę? Chyba zbyt krótko kwitnie. Nie wiem.
Mala_Mi 14:41, 01 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Piękna ta hosta

Wisterię mogłabym puścić przy murze domu ale czy chcę? Chyba zbyt krótko kwitnie. Nie wiem.

Czy wszytko musi kwitnąć długo??? Lepiej jakby kwitło, a jak nie chce to trudno...

Dla takich widoków niech będzie krótko i raz na dwa lata.. biegam z aparatem jak pomylona .. tylko zpach za intensywny.. jak na mój gust Ale i t iwybaczę

W realu dużo ładniej wygląda
yolka 20:06, 01 maj 2018

Wprost szaloną masz wisterię, u mnie jeszcze pypcie, chyba się rozwiną.
Czy oprócz mrozu może ją trafić jakiś inny szlag?
Alicja169 20:11, 01 maj 2018

W realu dużo ładniej wygląda

No to zadałaś szyku, Anula
To megawisteria
Ile latek sobie liczy? tniesz na wiosnę, czy w sierpniu?
Mala_Mi 23:07, 01 maj 2018

Alicja169 napisał(a)

No to zadałaś szyku, Anula
To megawisteria
Ile latek sobie liczy? tniesz na wiosnę, czy w sierpniu?

Tu są dwie, jedna fioletowa, druga różowa.. w tym roku dała czadu różowa i zaanektowała miejsce fioletowej. Wolę fioletową bo kwitnie przed liśćmi. Tnę jak popadnie i kiedy popadnie.. raczej t oco wyłązi nie tam gdzie trzeba. Wiem że bez sztuki ogrodowej.. ale .. tak poszła jak chciała że nie okiełznam jej bez radykalnego cięcia Jak nie kwitnie to robi za zadaszenie przed słońcem

Sadziłam, padały, wiec sadziłam kolejne, aż dwie się zostały.. i nie powiem ile maja lat, bo to tak się wymieniało.. myślę ze nie więcej niż 7.

Ooo na jutro zapowiadają deszcz

Mala_Mi 23:09, 01 maj 2018

yolka napisał(a)
Wprost szaloną masz wisterię, u mnie jeszcze pypcie, chyba się rozwiną.
Czy oprócz mrozu może ją trafić jakiś inny szlag?

Jak się zadomowi to co najwyżej nie zakwitnie.. z powodu temperatur.. pierwsze lata tylko dla niej straszne

I floksowa przełęcz.. pójdzie do odmłodzenia..

Mala_Mi 23:20, 01 maj 2018

I to co jeszcze się zostało z pilnych rzeczy..

Dopilnować żarłoczne gąsieniczki.. upss nie widać ile ich tu jest.. duuuuzo...w dzień krzak agrestu jest łysy.. i orliki też kochają..

Szklarnia nie tknięta od zeszłego roku Zaletą jest wysyp sałaty.. sama sie posiała

Warzywnik od zeszłego roku też nietknięty.. marchew zstawiona w gruncie . przetrwałą, korzonki niejadalne bo zdrewniałe, ale natka zieloniutka Szkoda, że niejadalna.. i do wykoszenia topinambur.. mam już na niego nerwa i jak się wkurzę to randapem go pojadę .. za inwwazyjny i zniszczył mi tujki
Niezapominajka nawet w warzywniku

Wreszcie coś na foto lepiej wygląda niż w realu