Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 22:47, 22 maj 2018

anka_ napisał(a)
To na fotce to chyba Wietlica samicza ‘Frizelliae’. Ja zdecydowanie muszę dokupić paproci.

Co do długosza to równie dobrze ma się na pełnym słońcu. U mnie rosną na patelni, ale ma wilgoć w nóżkach. Cudowne są.

Długosz o takich brązowych przebarwieniach jest jeszcze piękniejszy i te "kwiatostany" ..bossskii..

Kiedyś kupiłam jednego długosza... tylko gdzie go mogłam zmarnować?? Może jeszcze gdzieś dycha.. bp na razie w sprzedaży nie ma A może i dobrze, bo miejsca tez nie mam.
Uciekam pozbierać papiery na jutro.. i do spania ..

sylwia_slomc... 23:02, 22 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)

Ja tylko głośno myślę

Moje ulubione piwonie... chociaż Itohy zaczynają wybijać się na pierwsze miejsce...

I moje Coral Sanset (ręka dla pokazania wielkości ) i jak zmieniają kolor..

Ja piernicze jakie wielkie Moja o połowę mniejsza dobrze jej u Ciebie
paniprzyroda 23:02, 22 maj 2018

Twojego bylinowego sklepu można tylko pozazdrościć, a gdyby był taki u mnie, to jak nic zbankrutowałabym Piwonie zachwycają.
sylwia_slomc... 23:15, 22 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)

Sylwia.. mam dwie ręce i dwie męża... kosi zwykle trawnik i karmi rybki i ptaszki.. pilnuje rzeczy technicznych... ale ma swoje już lata i pracuje, na swoim pracuje, a nie są to regulaminowe 8 godzin..
Syn ma swoje dzieci, swoja rodzinę... swoje problemy, obydwoje pracują.. z jednej strony żal ze nie pomogą, a z drugiej głos rozsądku mi, że też są zmęczeni. Praca plus dwoje wyjątkowo pracochłonnych urwisów.. Ogród to moja fanaberia, ja tu mieszkam nie oni.. ja sobie nasadziłam kfiotków i krzaczków.. Podoba się im to , ale .. wolą spędzać inaczej czas niż ryjąc w ogrodzie i maja do tego prawo.
Ja też pracuję, na swoim a to tez nie 8 godzin.. i wiem jaka jestem zmęczona. Nie mam prawa żądać od rodziny by obsługiwali moje fanaberie. Ja ich po prostu rozumiem.. a że mam czasami żal???.. ale to raczej żal że nie podzielają pasji ogrodowej. Mają do tego prawo..
Ogród i psa ma się tylko dla siebie.. tego się nie ma dla rodziny a tym bardziej dla dzieci

Twoje też pójdą na swoje.. przyjadą z dziećmi na łono natury .. pobawić się I będziesz się cieszyć, że masz ich blisko, a nie gdzieś het daleko na końcu świata.

Mnie ogród trochę przerósł.. ale lubię grzebać w ziemi.. i będzie zaniedbanie, ale będzie I kupiłam sobie na dzień matki piwonię Itoh.. kolejną, podoba mi sie za pokrój krzewu.. W sobotę latam z doniczką gdzie to posadzić .. ma paki.. jeszcze zakwitnie
A to chińska Piękny pak..

Aniu , ale ja to napisałam o obecnej sytuacji u mnie
Bez pomocy dziewczyn w życiu bym ogrodu nie wypicowała nawet w połowie w tak krótkim czasie, a tak dziewczyny się podzieliły dniami tygodnia i prawie codziennie nie będę samaDziś walczyła ze mną Anitka, kochana dziewczyna
Moim bliskim nie przyszło do głowy z propozycja pomocy wyskoczyć
Każdy swoje życie ma, masz rację Moje chłopaki już z nami coraz rzadziej w ogrodzie, trzeba się przyzwyczajać
choć dziś na chwilę pomóc wpadli, ale w weekend ich nie ma, jada pomóc dziadkom przyczepę rozłożyć na polu namiotowym. Dziadkom też trzeba pomagać. Z tego co widzę miłość do ogrodu Muminki maja, może w nich oparcie będzie Tego Ci życzę....i sobie też
Mala_Mi 00:51, 23 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu , ale ja to napisałam o obecnej sytuacji u mnie
Bez pomocy dziewczyn w życiu bym ogrodu nie wypicowała nawet w połowie w tak krótkim czasie, a tak dziewczyny się podzieliły dniami tygodnia i prawie codziennie nie będę samaDziś walczyła ze mną Anitka, kochana dziewczyna
Moim bliskim nie przyszło do głowy z propozycja pomocy wyskoczyć
Każdy swoje życie ma, masz rację Moje chłopaki już z nami coraz rzadziej w ogrodzie, trzeba się przyzwyczajać
choć dziś na chwilę pomóc wpadli, ale w weekend ich nie ma, jada pomóc dziadkom przyczepę rozłożyć na polu namiotowym. Dziadkom też trzeba pomagać. Z tego co widzę miłość do ogrodu Muminki maja, może w nich oparcie będzie Tego Ci życzę....i sobie też

Sylwia, a może trzeba było poprosić, ktoś kto nie siedzi w tej bajce tego nie rozumie.. a poza tym jak tego nie rozumie, to czy pozwoliłabyś im grzebać na rabatach??? Ja bym się bała. Alinka przed TV czy spotkaniem O (nie pamiętam) poprosiła o pomoc córki i dziewczyny się starały .. wypieliły cała lawendę
Alinka przyjęła to z uśmiechem.. ale czy każdego na to stać??

A jak u mnie było to nawet na forum się nie nadaje do pisania

Ciesz się, że masz znajomych , przyjaciół co chcą ci pomóc.. doceniaj to .. i głowa do góry...
kasiek 07:24, 23 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)

Ja tylko głośno myślę

I to myslenie jest niesamowite

Co do ogrodu Sylwii to powiem tylko tyle że nie bez powodu pomyslałam o niej teraz. Żeby ramy z drzew urosły potrzeba min 9-10 lat. To dużo, a Sylwia ma dość fatalne zdrowie. Za ten czas nie wiem czy będzie sobie tak świetnie dawała radę z wyzwaniem jakim jest wystep przed TV, czy będzie wtedy jeszcze lubiła ogrodniczkowanie, a może będzie budowała chałpe od babci i ogród nie będzie już tak zadbany...
W programie niech pokaże siłę i upór, to bardzo cenne plus te jej niesamowite pomysły. Patrząc na Nią i jej eMa miałam nadzieję że ludzie gwizdną z podziwu i powiedzą - ależ ta para ma siłę i wytrwałość, tacy normalni a mogą zmieniać świat ! Może spróbujemy i my?
07:40, 23 maj 2018
Mala_Mi napisał(a)

Ja tylko głośno myślę

Moje ulubione piwonie... chociaż Itohy zaczynają wybijać się na pierwsze miejsce...

I moje Coral Sanset (ręka dla pokazania wielkości ) i jak zmieniają kolor..

szczęka mi opadła!!! rozdziawiłam japę)) ...jakie giganty!!! ....i jeszcze doczytałam w necie że te itoh kwitną nawet m-c a dorodne sadzonki moga 50 kwiatów wytworzyć .....Kupuje takie piwonie !!! ....już nawet wiem gdzie je posadzę )) ...kolejna rewolucja ....na szczęście ...to tylko usunięcie kilku bylin ))

napisz mi proszę gdzie gdzie kupowałas takie piękności? bo chyba kilka przyszło ci z netu?
od pana bylinowego widziałam że przytachałaś kolejne ....jeszcze tam nie dojechałam ....muszę T namówić ....w sobote otwarte? ...albo w piątek po Bożym Ciele ?(może jakies dla mnie jeszcze zostana) ....chyba nie mam wyjścia ...wycieczka konieczna.....nie ma to jak kupić dorodne krzaki a ostrózki juz ma? bo też kilka ładnych bym przygaręła
makadamia 08:42, 23 maj 2018

Aniu, patrzyłam ostatnio łakomym oczkiem na piwonie i cena tych ITOH mnie powaliła. Drzewko za taką cenę można kupić. Albo pięć zwykłych piwonii.
Powiedz, co jest przyczyną takiej wysokiej ceny? Naprawdę warto tyle za nie dać?
abiko 08:44, 23 maj 2018

Hahahah jak to u Ciebie nie wejdzie nic więcej
Ania...
08:46, 23 maj 2018
makadamia napisał(a)
Aniu, patrzyłam ostatnio łakomym oczkiem na piwonie i cena tych ITOH mnie powaliła. Drzewko za taką cenę można kupić. Albo pięć zwykłych piwonii.
Powiedz, co jest przyczyną takiej wysokiej ceny? Naprawdę warto tyle za nie dać?

tyle kosztuja ..ponad 100 zł ..a nawet pod dwie bo to hybrydy bylinowych i drzewiastych ...poczytaj w necie jest duzo informacji o nich ....i kazdy kto je spotkał w swoim zyciu ogrodnika poleca ....wiec cena nie spada a ze sa trudno dostępne bo nadal mało popularne to taka cena bedzie sie trzymać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies