Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 10:20, 23 maj 2018

eee_taam napisał(a)

tyle kosztuja ..ponad 100 zł ..a nawet pod dwie bo to hybrydy bylinowych i drzewiastych ...poczytaj w necie jest duzo informacji o nich ....i kazdy kto je spotkał w swoim zyciu ogrodnika poleca ....wiec cena nie spada a ze sa trudno dostępne bo nadal mało popularne to taka cena bedzie sie trzymać

Justyna, te to akurat nie Itoh.. to Coral Sanset..bylinowe I cena normalna, ale te akurat praktycznie nie pachną.. Miał Pan bylinowy, ale nie wiem czy ma jeszcze. Mogę dać telefon. Itohy u Pana Bylinowego kupowałam po 60-70 zł Kupowałam te tańsze. Nie wiem jakie jeszcze ma..

ładne sadzonki ma PeonyMax.. pogooglaj za nią, ale sprzedaje tak jak sie powinno tylko jesienią.

Warte są te Itohy, ale trzeba chwilę poczekać by się zadomowiły, idą po prostu w krzew a nie w kwiaty, ale są naprawdę śliczne i liście jesienią tez maja zdrowsze niż bylinowe.. no i kształt krzewu..

Więcej innym razem bo nie mam czasu.. zajrzałam na chwileczkę.
To są Itohy, krzewy są niższe niż w bylinowych, nie kładą się nawet po deszczu, takie kopułki.

Mala_Mi 10:47, 23 maj 2018

kasiek napisał(a)

I to myslenie jest niesamowite

Co do ogrodu Sylwii to powiem tylko tyle że nie bez powodu pomyslałam o niej teraz. Żeby ramy z drzew urosły potrzeba min 9-10 lat. To dużo, a Sylwia ma dość fatalne zdrowie. Za ten czas nie wiem czy będzie sobie tak świetnie dawała radę z wyzwaniem jakim jest wystep przed TV, czy będzie wtedy jeszcze lubiła ogrodniczkowanie, a może będzie budowała chałpe od babci i ogród nie będzie już tak zadbany...
W programie niech pokaże siłę i upór, to bardzo cenne plus te jej niesamowite pomysły. Patrząc na Nią i jej eMa miałam nadzieję że ludzie gwizdną z podziwu i powiedzą - ależ ta para ma siłę i wytrwałość, tacy normalni a mogą zmieniać świat ! Może spróbujemy i my?

Prawie wszytko prawda.. ale za 9 lat to założę się, że wytnie co najmniej połowę tego co posadziła z drzew .. bo będzie za gęsto Na jej żyznej ziemi będą śmigać do góry aż miło Maja dobrą ziemie i światło..
U mnie po 8 latach musiałam też pozbyć się duzo.. a niby nie sadziłam tak gęsto.. chwila ulgi po liberalizacji przepisów odnośnie wycinki pozwoliła mi przewietrzyć ogród. Nie wiem co by było bez tego..

10:57, 23 maj 2018
Mala_Mi napisał(a)

Justyna, te to akurat nie Itoh.. to Coral Sanset..bylinowe I cena normalna, ale te akurat praktycznie nie pachną.. Miał Pan bylinowy, ale nie wiem czy ma jeszcze. Mogę dać telefon. Itohy u Pana Bylinowego kupowałam po 60-70 zł Kupowałam te tańsze. Nie wiem jakie jeszcze ma..

ładne sadzonki ma PeonyMax.. pogooglaj za nią, ale sprzedaje tak jak sie powinno tylko jesienią.

Warte są te Itohy, ale trzeba chwilę poczekać by się zadomowiły, idą po prostu w krzew a nie w kwiaty, ale są naprawdę śliczne i liście jesienią tez maja zdrowsze niż bylinowe.. no i kształt krzewu..

Więcej innym razem bo nie mam czasu.. zajrzałam na chwileczkę.
To są Itohy, krzewy są niższe niż w bylinowych, nie kładą się nawet po deszczu, takie kopułki.

poczytam o nich jeszcze w necie ....gdzieś miałam taka stronę co tylko sprzedawała piwonie ...ale już nie mam tego starego laptopka ...bo padł a zakładki mi sie nie skopiowały. może to była ta PeonyMax .

na spokojnie w takim razie poszukam poczytam i sobie dwie kupie a moze tez i na jakąs bylinową naj sie skuszę ...no zaraziłas mnie
AgnieszkaW 14:19, 23 maj 2018

Aniu, poczytałam sobie chyba kilkanaście ostatnich stronek wątku. Prawdę piszesz, kobieto, o ogrodniczkowaniu i popieram Cię w pełni. Twoje piwonie mnie zachwyciły, u mnie dobrze rosną, a mam tylko dwa krzewy, i to te zwykłe, dawne. Muszę się zainteresować tymi hybrydami, są piękne
Gosialuk 17:21, 23 maj 2018

Aniu piwonie masz przepiękne. Czym je dokarmiasz, że takie wielkie rosną?
Do Bylinowego nawet nie zaglądam, żeby się nie wodzić na pokuszenie.
W tym roku już dość.
kasiek 20:19, 23 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)

Prawie wszytko prawda.. ale za 9 lat to założę się, że wytnie co najmniej połowę tego co posadziła z drzew .. bo będzie za gęsto Na jej żyznej ziemi będą śmigać do góry aż miło Maja dobrą ziemie i światło..
U mnie po 8 latach musiałam też pozbyć się duzo.. a niby nie sadziłam tak gęsto.. chwila ulgi po liberalizacji przepisów odnośnie wycinki pozwoliła mi przewietrzyć ogród. Nie wiem co by było bez tego..

ha ha ha - no my cos wiemy o tym przerzedzaniu
Mala_Mi 01:17, 24 maj 2018

kasiek napisał(a)

ha ha ha - no my cos wiemy o tym przerzedzaniu

Przerzedzone Oswajam się z widokiem..

a to 2016

Mala_Mi 01:23, 24 maj 2018

Gosialuk napisał(a)
Aniu piwonie masz przepiękne. Czym je dokarmiasz, że takie wielkie rosną?
Do Bylinowego nawet nie zaglądam, żeby się nie wodzić na pokuszenie.
W tym roku już dość.

Niczym i nigdy.. nie wyrabiam z takimi rzeczami Dziś kupiłam nawóz dla RH iróz.. lepiej późno niż wcale Jeszcze rozsypać.. a to oznacza , ze może za rok ..ha, ha, ha..

Dziś poszłam zbierać ślimaki i zeszło do teraz.. .. zeżrą mi wszytko. samych nagusów ponad kilogram I tylko z brzegu rabaty po bo padał deszcz i nie da sie wejść dalej. Zresztą zeszło by mi do rana
A wielkie to nie są.. zabiedzone raczej Jeszcze krzaki i drzewa je zarastają
Pokazuję ładniejsze, a brzydszych mam 2/3, wiosna trochę przesadzałam i też są kiepskie Potrzebna rewolucja w ogrodzie..
Malinowe ...

Mala_Mi 01:25, 24 maj 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, poczytałam sobie chyba kilkanaście ostatnich stronek wątku. Prawdę piszesz, kobieto, o ogrodniczkowaniu i popieram Cię w pełni. Twoje piwonie mnie zachwyciły, u mnie dobrze rosną, a mam tylko dwa krzewy, i to te zwykłe, dawne. Muszę się zainteresować tymi hybrydami, są piękne

Są piękne , szkoda, że drogie
kilka kupiłam z tych tańszych na próbę.. patrz jakie fajne liście, są sztywniejsze niż w bylinowych

Mala_Mi 01:27, 24 maj 2018

eee_taam napisał(a)

poczytam o nich jeszcze w necie ....gdzieś miałam taka stronę co tylko sprzedawała piwonie ...ale już nie mam tego starego laptopka ...bo padł a zakładki mi sie nie skopiowały. może to była ta PeonyMax .

na spokojnie w takim razie poszukam poczytam i sobie dwie kupie a moze tez i na jakąs bylinową naj sie skuszę ...no zaraziłas mnie

Do złego namawiam

Kuszę, powoli się kończą.. ale inne zaczynają Wszytko ta sama odmiana i jakie kolory