Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 21:27, 05 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)
Ja chyba dałam ciała z moją rozplenicą. Podzieliłam w początkach sierpnia bo mi było więcej potrzebne a zaraz przyszły upały. Wszystko się zrobiło suche,teraz coś tam zielone widać ale czy zimę przetrwa się okaże. Szkoda trochę bo fajne miała źdźbła,takie jaśniutko zielone. Niestety nn. Teraz szukam co to mogła być za odmiana. Zamówiłam już chyba ze 4 odmiany i może to któraś z nich. Taki ze mnie mądruś

ja swoją red head dzieliłam w ostatnim tygodniu lipca i dokładnie tak jak ty upały ją ścieły :/ niewiem ile przezyje ale jedna zakwitła

będziemy razem trzymac kciuki za zimowanie
anna_t 21:28, 05 wrz 2017

Monka napisał(a)

Ania powiem tak to ja Ciebie w kwietniu 2018 zapraszam na kawę jak masz tak dobrą rekę

chętnie
rozplenic i rozchodnikow Ci przywiozę
Monka 21:33, 05 wrz 2017

anna_t napisał(a)

chętnie
rozplenic i rozchodnikow Ci przywiozę

oki notuję
JoannaDe 21:37, 05 wrz 2017

anna_t napisał(a)
nie trawy lepiej na wiosnę albo z tego co czytam Toszke to max do polowy sierpnia.
ja mam w domu tylko dwie roslinki, tą z avatara i paprotke w łazience która mi tam umiera :/ niewiem o co chodzi

Ja też nie mam roślin w domu. To pierwsze od kilku lat i w zasadzie to syn sobie zażyczył. A w zasadzie to nawet nie pokojowe tylko rozchodniki. I dzisiaj sie dowiedziałam że one w domu nie mogą być bo kaputną

A w zasadzie to nie pierwsze. Jak sprowadziliśmy się do tego domu to stał jeden kwiat, w plastikowej ogrodniczej doniczce. Że ja nie za bardzo kwiaty w domu to go wyniosłam na jesieni do gospodarczej kuchni.Nieogrzewanej dodam. Postawiłam go na parapecie i tak sobie stał. W tym roku na wiosnę patrze a on dalej żywy.Nie podlewany, nie dbany. Myślę sobie:ale żywotny kwiat, dam mu szansę. Wzięłam go spowrotem do domu, przesadziłam w kompostową ziemię, doniczke nową mu dałam,podlałam. Postawiłam na parapecie a ten w przeciągu dwóch tygodni padł...

I tyle w temacie roślin pokojowych
anna_t 21:45, 05 wrz 2017

hahahahaha czyli masz talent jak ja.
ten zakutasos czy jak tam to się nazywa z avatara rosnie samo bez cienia uwagi u mnie a paprotka juz wymaga pewnie jakies wilgotnosci czy coś i jest duuupa
lojalna_ 21:48, 05 wrz 2017

Bez cienia uwagi ...u mnie też tak rośnie Lubie takie rośliny )))
JoannaDe 21:52, 05 wrz 2017

anna_t napisał(a)
ten zakutasos czy jak tam to się nazywa z avatara rosnie samo bez cienia uwagi u mnie a paprotka juz wymaga pewnie jakies wilgotnosci czy coś i jest duuupa

O toto, bez cienia uwagi. Najlepsze

Ale podlewac toto trzeba co?Bo ja z reguły z tym mam problem
Zana 21:57, 05 wrz 2017

anna_t napisał(a)
ten zakutasos czy jak tam to się nazywa z avatara rosnie samo bez cienia uwagi u mnie

U mnie nawet to coś marnieje. Niby zipie, ale co o za zipanie.. Nikt mnie w tym talencie chyba nie pokona
anna_t 22:06, 05 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Bez cienia uwagi ...u mnie też tak rośnie Lubie takie rośliny )))

dokładnie
anna_t 22:13, 05 wrz 2017

JoannaDe napisał(a)

O toto, bez cienia uwagi. Najlepsze

Ale podlewac toto trzeba co?Bo ja z reguły z tym mam problem

ja też i u mnie daje radę a podlewam od wielkiego dzwona
polecam