Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

Kasya 20:47, 31 sie 2018

anna_t napisał(a)
serio? Mi się wydaje że ile bym nie zrobiła to i tak jest kilka poziomów nizej niż standardy forum

Trzeba ustalić własne standardy na miarę możliwości i chęci i tego się trzymać
W końcu ogrod to miejsce relaksu a nie obóz pracy
anna_t 20:48, 31 sie 2018

Iwk4 napisał(a)
Faktycznie wiosną mało czasu na pielenie. Bo albo mokro, albo zimno, albo od razu lato i tez nic się nie zrobi...
albo zwyczajnie ma się do ogarnięcia życie poza ogrodem
anna_t 20:51, 31 sie 2018

mrokasia napisał(a)
Ja mam rabaty wysypane korą i sobie chwalę. Rosną te większe chwasty ale łatwo je wyplewić. Tam gdzie kory mało, bo np. przesadzałam i nie dosypałam jest znacznie gorzej, właśnie taki plankton rośnie jak pisała Justyna.
Ja mam grubą korę więc gorszą ale i tak jest milion razy lepiej niż bez.
u mnie najgorszy jest Perz bo on przechodzi nawet przez mate i kore. Ty sobie z nim jakoś radzisz?
anna_t 20:57, 31 sie 2018

leon60 napisał(a)
Z moich obserwacji o wiele więcej sieje się chwastów w tej najdrobniejszej korze (o siewkach brzóz, topoli i wierzby nawet nie wspominam bo to jest jakaś masakra...) niż w średniej frakcji. Może ona nie jest tak urocza jak ta drobna ale nie znika tak szybko z rabat i nie łapie wszystkiego. W zasadzie to ja w ogóle nie plewię, wyrywam tylko to tu to tam w trakcie obchodu i po 5 latach nie wymaga jeszcze dosypywania.
5 lat nie dosypywalas kory?? I nie masz chwastów.. To Matrix normalnie
anna_t 21:00, 31 sie 2018

effka napisał(a)
Woow ale super wyszło
dzięki Ewa
anna_t 21:04, 31 sie 2018

Kasya napisał(a)

Trzeba ustalić własne standardy na miarę możliwości i chęci i tego się trzymać
W końcu ogrod to miejsce relaksu a nie obóz pracy
pytanie czy pokazując to jak naprawdę się ma, na ile jest się w stanie utrzymać ogród nie narazasz się na naszym forum na .. no właśnie jak to ująć...
Johanka77 21:23, 31 sie 2018

anna_t napisał(a)
Szpula pomalowana, mamy komplet

Ale boooskooo!!!
21:34, 31 sie 2018
ja dopiero od roku mam ta kore i to jej pierwszy sezon ...wczoraj przyjechało kolejne 20 worków ...czesc pójdzie na okopczykowanie róz a reszta zostanie do wiosny ...i jak bedzie trzeba dosypywac to bede dosypywac.

mysle ze w przyszłym roku plewienia bedzie jeszcze mniej zobaczymy ....w tym roku jestem zachwycona ...cos tam plewiłam w sezonie ...ale to naprawde jest sielanka

a co do standardu i poziomu na tym forum ...to masz racje ....wiele osób robi zdjecia tylko wtedy kiedy ma wszystko odrobione u mnie jest różnie ...kazda rabata ma swój lepszy i gorszy moment ...nie latam jak głupek i nie zapylam w ogrodzie bo goscie maja przyjechać ...raczej mam normalnie przez cały sezon ....i zadne goście mnie nie wzruszaja

ja wychodze z założenia ze skoro ja i moja rodzina taki ogród mozemy zniesc i w nim życ ...to kazdy inny gość podobnie ...a raczej zapraszam ludzi z klasą którzy rozumieja słowo ogród i nie wymagaja odemnie ideału ....podobnie jak w domu ...niby jest czysto ale jak sie przygladniesz to paprochy na podłodze czy stole dojrzysz

syndrom sciereczki juz dawno mam za sobą

wczoraj była Karola to jej zapytaj co zobaczyła ...stan rózny zalezy gdzie oko poszło
Kasya 21:37, 31 sie 2018

anna_t napisał(a)
pytanie czy pokazując to jak naprawdę się ma, na ile jest się w stanie utrzymać ogród nie narazasz się na naszym forum na .. no właśnie jak to ująć...

Mysle ze duza cześć oglądających, nawet takich po cichu może poczuć ulgę oglądanie niektórych ogrodów jest dla wielu stresujące chcesz mieć stresujący ogrod ?
leon60 21:46, 31 sie 2018

anna_t napisał(a)
5 lat nie dosypywalas kory?? I nie masz chwastów.. To Matrix normalnie

nabijasz się ?