Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 22:56, 14 maj 2018

tulucy napisał(a)
Miło Cię widzieć kuklik w masie jest zachwycający... Ostatnio wysyp tych wież dla dzieci

Bardzo lubię tego kuklika, bardzo długo kwitnie.
Mnie osobiście ten domek się nie podoba, miałem swój projekt nowoczesnego domku z wieloma bajerami, ale niestety był zbyt skomplikowany w wykonaniu, a czasu brak, więc stanęło na kiepskim gotowcu
Luki 22:57, 14 maj 2018

leon60 napisał(a)
Łukasz no wreszcie jesteś i jak zwykle powaliłeś fotami pięknie kolorowo i warzywnik super

Warzywnik to muszę w końcu ogarnąć do szerszego kadru bo jeszcze się tam wala mnóstwo dziadostwa, a nawadnianie to nie wiem kiedy w nim rozłożę...
Luki 23:00, 14 maj 2018

Monia81 napisał(a)
Łukasz fajnie, że jesteś po zimie niestety te straty roślin najgorsze... ale piękne kadry pokazałaś, tęskniłam za widoczkiem Twojej bylinówki, bardzo ją lubię kukliki w tej masie wyglądają rewelacyjnie tak jak orliki
Wiesz, nie chciałam ci d..y zawracać, bo widziałam, że nie czasowy jesteś... więc u mnie teraz stanęło na tym, że ten projekcik od Ewy realizuję powoli, zobaczę jak to wszystko będzie wyglądać, zawsze można ewentualnie cosik zmienić pozdrawiam

Wstyd mi Moniko bo nawet projekt leży zakopany w papierach bo ten dokładniejszy poszedł w eter z wieloma innymi plikami na kompie, ale nie układa się u mnie dobrze i totalnie wypadało mi to z głowy za to teraz jestem i ewentualnie służę pomocą.
Ja bylinową co roku troszkę zmieniam i co roku inaczej wygląda
Luki 23:01, 14 maj 2018

Kawa napisał(a)
o matko Łukasz ale śliczne te orliki!!!
zawiazują nasiona?? mogę pisać jakby co? tak pytam

kuklik mai tai śliczny
to mój must have

rodki i azalie rzeczywiście piękne

Pewnie moje orliki to w większości siewki, a ten Bogdziowy to też siewki z jej ogrodu, ja sam na pewno będę zbierał nasiona tego różowego. Zawsze kilka siewek zostawiam w najmniej spodziewanych miejscach i zawsze coś ciekawego zaskoczy
Mai Tai piękny i obficie kwitnie
Luki 23:03, 14 maj 2018

anulajda napisał(a)

TO kuklik odmiana Mai Tai o delikatnym łososiowo pomarańczowo kolorze, chociaż nie zdziwię się jak ten kolor ma jakąś swoją nazwę
Luki 23:05, 14 maj 2018

sarenka napisał(a)
Pięknie masz!

Mogę poprosić o zdjęcia warzywników z większej odległości?
I zdjęcie domku dla dziecka? U nas też został pobudowany. W jakim kolorze będziesz malował?

Jak tylko dokończe warzywnik to zrobię zdjęcia w większym kadrze, będzie to tak w przyszłym tygodniu.
Domek też jeszcze nie skończony, brakuje sporo elementów.
Prawdopodobnie będzie szary z elementami niebieskiego w końcu ma to być posterunek policji Ja bym tam wolał na brązowo, ale to na drugim podwórku
Luki 23:07, 14 maj 2018

Agania napisał(a)
Mam taką samą zabawę ze skrzynkami, już 4 zapełnione ziemią, dopiero obsadzam, ale gdzie mi do twojej perfekcji.
Trudniej, bo u mnie spadek terenu jest dość spory, równanie terenu pod skrzynie się = podmurówka.

Jedno kosztem drugiego...fajnie, że rh i azalie bardzo Cię zadowoiliły

Spoko bylinowa się broni

U mnie na szczęście w miarę płasko, a ścieżki mam wyłożone kostką granitową, jestem bardzo zadowolony z tego rozwiązania.
Bylinowa się broni, a jak jeszcze coś tam dosadzę to jakoś tam będzie
Luki 23:08, 14 maj 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
NareszcieWidoczki cudne,lubię Twój ogród ale to wiesz

Długo się zbierałem (nadal się nie pozbierałem) ale wcześniej to na prawdę z ogrodem było kiepsko, dobrze że miałem sporą pomoc mamy przy porządkach.

Wiolu bardzo mi miło
AgataP 09:03, 15 maj 2018

Łukasz, w końcu jesteś

Od razu na szybko przeleciałam zdjęcia, ale potem wrócę do nich raz jeszcze.
Cisy cudnie wpasowały się w bylinową, rosną jak na drożdżach. Też o nich myślę

Na zdjęcia warzywnika też czekam i powiem Ci, że jesteś pracuś straszny bo ja o podlewaniu w warzywniku będę myślała w przyszłym roku.
Ale już mam pytanie jak doprowadziłeś wodę do skrzyń pod nimi czy nad nimi... będziesz u Bożenki? czy praca Cię zawaliła ?

pozdrawiam, wrócę dziś lub jutro drugi raz na spokojnie obejrzeć raz jeszcze, cudne azalie też widziałam.... no cieszę się bardzo że jesteś

Monia81 09:10, 15 maj 2018

Luki napisał(a)

Wstyd mi Moniko bo nawet projekt leży zakopany w papierach bo ten dokładniejszy poszedł w eter z wieloma innymi plikami na kompie, ale nie układa się u mnie dobrze i totalnie wypadało mi to z głowy za to teraz jestem i ewentualnie służę pomocą.
Ja bylinową co roku troszkę zmieniam i co roku inaczej wygląda

Luki naprawdę nie masz się czym przejmować, samo życie, czasami tak jest, że wszystko się zwala na głowę... ale wiesz, bardzo chętnie jeżeli będziesz wolniejszy, to z chęcią bym na żywca zobaczyła Twój ogród i bylinówkę, no chyba, że Ty też będziesz gdzieś przejazdem to zapraszam, bo wiesz wszelakie sugestie mile widziane pozdrawiam