Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

sarenka 09:16, 15 maj 2018

Luki napisał(a)

Jak tylko dokończe warzywnik to zrobię zdjęcia w większym kadrze, będzie to tak w przyszłym tygodniu.
Domek też jeszcze nie skończony, brakuje sporo elementów.
Prawdopodobnie będzie szary z elementami niebieskiego w końcu ma to być posterunek policji Ja bym tam wolał na brązowo, ale to na drugim podwórku

U nas będzie najprawdopodobniej szaro bialo różowy ( takie jasne, pastelowe) córka chciała taki ostry zielony
Masz może jakaś farbę na oku- tzn firmę?
Nasz też jeszcze nie skończony.
Luki 23:10, 15 maj 2018

AgataP napisał(a)
Łukasz, w końcu jesteś

Od razu na szybko przeleciałam zdjęcia, ale potem wrócę do nich raz jeszcze.
Cisy cudnie wpasowały się w bylinową, rosną jak na drożdżach. Też o nich myślę

Na zdjęcia warzywnika też czekam i powiem Ci, że jesteś pracuś straszny bo ja o podlewaniu w warzywniku będę myślała w przyszłym roku.
Ale już mam pytanie jak doprowadziłeś wodę do skrzyń pod nimi czy nad nimi... będziesz u Bożenki? czy praca Cię zawaliła ?

pozdrawiam, wrócę dziś lub jutro drugi raz na spokojnie obejrzeć raz jeszcze, cudne azalie też widziałam.... no cieszę się bardzo że jesteś

Cisy to słabo rosną, ale dobrze, niech im sę nie śpieszy, nie będę musiał zbyt szybko przerabiać
Wodę poprowadziłem i pod skrzyniami i pod ścieżkami, jak tylko mogę to wszystko chowam w ziemię. Do Bogdzi się wybieram, ale na razie nie zapeszam
Dziękuję
Luki 23:12, 15 maj 2018

Monia81 napisał(a)

Luki naprawdę nie masz się czym przejmować, samo życie, czasami tak jest, że wszystko się zwala na głowę... ale wiesz, bardzo chętnie jeżeli będziesz wolniejszy, to z chęcią bym na żywca zobaczyła Twój ogród i bylinówkę, no chyba, że Ty też będziesz gdzieś przejazdem to zapraszam, bo wiesz wszelakie sugestie mile widziane pozdrawiam

Mnie jednak głupio i tle
Oczywiście zapraszam, teraz w sumie jest ładny okres w ogrodzie, jak tylko masz ochotę to pisz, na razie mam troszkę więcej luzu, a obecnie jestem na etapie buntu pracowniczego, więc mogą mnie... także zapraszam.
Codziennie przejeżdżam przez Bobrowniki, więc wiesz
Luki 23:15, 15 maj 2018

sarenka napisał(a)

U nas będzie najprawdopodobniej szaro bialo różowy ( takie jasne, pastelowe) córka chciała taki ostry zielony
Masz może jakaś farbę na oku- tzn firmę?
Nasz też jeszcze nie skończony.

Baza to prawdopodobnie będzie lazura remmersa, troszkę droga, ale super się u mnie sprawdza, kolor na fragmentach narzucimy jakimś altaxem.
Możliwe, że padnie jeszcze na tikurille. Chcemy pomalować raz i już nie powtarzać tej czynności bo domek postoi z kilka lat i się znudzi
Luki 23:17, 15 maj 2018

Nadrabiam po kilka wątków dziennie, ale to nie takie proste

Odkupiłem dzisiaj sobie kilka jeżówek, ale pierdoła jestem niemiłosierna. Zamiast Green Eyes wziąłem Green Jewel. Stały obok siebie i co patrzyłem tylko na pierwsze słowo... i mam problema czwartek piątek będzie trzeba sadzić
admete 06:06, 16 maj 2018

Łukasz cieszę się że wróciłeś
mam nadzieję że seria lipowa już się zakończyła

Wyrazy współczucia ze straty bliskiej osoby

No a zdjęcia jak zwykle przepiękne

i tfu tfu jakie cudne orliki i moje ukochane kukliki!!!!!!
moje w tym roku coś słabo, ulubione lekko czerwone w ogóle nie zakwitły
ogólnie to była chyba słaba zima dla bylin bo u mnie większość zamiast rosnąć w siłę to albo stanęła w miejscu albo zmalała

myślami się ściągnęliśmy bo ja od wczoraj oglądam u Ciebie a Ty u mnie

nie miałeś czasu myśleć o moich miskantach?

w końcu zrobiłam jeszcze jeden szpaler więc nie było tyle do rozdawania - ale jakieś sadzoneczki w razie W czekają na Ciebie w warzywniku

Kindzia 11:38, 16 maj 2018

Łukasz, widok ogólny jest bardzo zadowalający, nie ma co marudzić Masz pięknie, jak zawsze zresztą.

Jedziesz do Bogdzi na pierogi ??? Zazdroszczę...muszę się wybrać znowu do niej, stęskniłam się...na przyszły rok planuję.

Jedynie sobie wyobrażam jak jesteś zły...inna jeżówa. Też bym była

Plany się krystalizują, transport klepiesz???
JustynaZ 13:07, 16 maj 2018

Łukasz pięknie ,kolorowo u Ciebie.Współczuję strat, u mnie tez trochę,w końcu ten sam klimat.Zaopatrzenie robisz w bylinowym raju?
Monia81 14:31, 16 maj 2018

Luki napisał(a)

Mnie jednak głupio i tle
Oczywiście zapraszam, teraz w sumie jest ładny okres w ogrodzie, jak tylko masz ochotę to pisz, na razie mam troszkę więcej luzu, a obecnie jestem na etapie buntu pracowniczego, więc mogą mnie... także zapraszam.
Codziennie przejeżdżam przez Bobrowniki, więc wiesz

Luki to wiesz, ja bardzo chętnie, teraz jeszcze mam 2 tygodnie takie dość takie cięższe, ale później jak Tobie będzie pasować to wiesz, mówisz kiedy i jestem albo Ty u nas
anulajda 17:30, 16 maj 2018

Luki napisał(a)

TO kuklik odmiana Mai Tai o delikatnym łososiowo pomarańczowo kolorze, chociaż nie zdziwię się jak ten kolor ma jakąś swoją nazwę

Dzięki
Ps bardzo dobrze opisałeś kolor