Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

basia3012 00:08, 28 kwi 2018

Madziu, a może pomiędzy berberysy i cyprysiki jakieś zwiewne trawy? Może ostnica Pony Tails lub jakieś inne wyższe? Jak to co masz zakwitnie tzn. róże i hortensje i obiele a berberys i wisnia też kwitnie, to będzie może wystarczająco kwiatowo? Pozdrawiam.
Kasiolaaa 06:34, 28 kwi 2018

madziu zazdroszcze deszczu bo u mnie nic a nic nie pada a ciagle pochmurno jest wszystko u ciebie blyskawicznie sie rozwija
Anda 07:52, 28 kwi 2018

Jeżówki Magnus albo podobne Białe jeżówki też by tam pasowały. Do nich Panicum virgatum. Jeśli jeszcze za mało to Scabiosa caucasica
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Johanka77 09:28, 28 kwi 2018

Magleska napisał(a)

dziękuję
tak z dalsza sie prezentuje nie jest duży

Madzia te lampy masz solarne czy prąd ciagneliscie?
anna_t 09:32, 28 kwi 2018

Ja za bordowymi jablonkami Royality mam różowe zwykle jezowki. Do tego brązowe trawy ładnie wyglądają i myślę też o jakimś żywym seledynie
Kasia_CS 09:35, 28 kwi 2018

Magleska napisał(a)
dziewczyny, proszę pomóżcie
jakie kwiaty dobrze by tu -w wiśniowej -wyglądały ?
nie mogę się zdecydować

przed kulkami danici są róże
a pomiędzy wiśniami hortki i obiele
coś bym chciała dodać kwiatowego między cyprysiki ,a berberysy ....nie mam pomysłu
jeżówki może ? ale jaki kolor by tam pasował ?

A może, żeby nie kombinować z kolejnym kolorem to Green Jewel i będzie zielono.. ewentualnie bym dała białe, ale nie pełne - np. Virgin albo Avalanche.Do berberysów by pasowała Green envy, ale cos mi się obilo o uszy, że kapryśna.

A jeszcze pomyslalam o Vintage wine, żeby podbić kolor berberysów. Ale ja specjalistką nie jestem

No i zależy jakie róże posadzilaś, bo kwitnieniem zgrają się z jeżówkami i fajnie jakby pasowały
anpi 22:51, 28 kwi 2018

Macham!!!podziwiając wszelkie poczynania
Może na zmianę z jeżówkami lub zamiast ... dać jakieś kwiaty które kwitną już w maju żeby ożywić tą rabatę?
Magleska 23:04, 28 kwi 2018

basia3012 napisał(a)
Madziu, a może pomiędzy berberysy i cyprysiki jakieś zwiewne trawy? Może ostnica Pony Tails lub jakieś inne wyższe? Jak to co masz zakwitnie tzn. róże i hortensje i obiele a berberys i wisnia też kwitnie, to będzie może wystarczająco kwiatowo? Pozdrawiam.

Basiu .....tam pomiędzy cyprysikami jest miskant ML -narazie słabo go widać

dam tam białe jeżówki ....dziękuję za głos
Magleska 23:06, 28 kwi 2018

Kasiolaaa napisał(a)
madziu zazdroszcze deszczu bo u mnie nic a nic nie pada a ciagle pochmurno jest wszystko u ciebie blyskawicznie sie rozwija

tego deszczu ,to za wiele nie było
dziś chyba ze 2 godziny podlewałam cały ogród ,bo sucho starsznie
Magleska 23:07, 28 kwi 2018

Anda napisał(a)
Jeżówki Magnus albo podobne Białe jeżówki też by tam pasowały. Do nich Panicum virgatum. Jeśli jeszcze za mało to Scabiosa caucasica

dziękuję Ewuś
dam tam białe jeżówki i tego Scabiosa -jęśli uda mi się go kupić