dziękuję Ewuś
jak skończę poprawki ....to udam się na poszukiwania .....
jak myślisz -niebieskie by do tych różo ,biało -fioletów pasowały ? czy już napaćkane będzie ?
wogóle też nie wiem ,czy te róże ,które mam -będą pasować.....wysokościowo ,wielkościowo i ogólnie ....
( one już tam były w zeszłym sezonie ....mam kolekcjnersko po jednej sztuce i nie wiem sama czy kolejność dobrą zachowałam....ech...)
1 rząd to wiśnie i obiela na przemian z hortkami VF
2 rząd to cyprysiki sungold i miskanty ML
3 rząd to berberys chocolate
4 rząd to jarzmianka -ta jasna ,nie pamiętam odmiany ,pod inversami są zawilce white....cos tam i orliki białe
5 rząd róże
6 kulki danica
7 trawki sesleria jesienna i 3 buczki david gold
róże ,które ta mam ,to Edelrose,Dafne,Augusta Luise,David Austin i Double Perfum
Lavender Flower Circus ,Pastella, Friedenslicht), Gartentraume i
Piano
Ty jesteś znawczynią .....powiedz ,czy nie za wielkie na przód te róże ? .....może je trzeba gdzie indziej dać ....ech ....
widzisz -najpierw wkopałam ,a teraz się zastanawiam ,czy dobrza
ta rabata powstała z roślin ,które miałam na stanie po zmianach ....
cyprysiki nie muszą być widoczne w sezonie letnim ,dałam je tam ,żeby wczesną wiosną ,nie było pusto na rabacie
u mnie też zmiany w ciągłym toku ....myślałam ,że to szybciej pójdzie ,ale niestety ....
a hosty tam już były jak był płotek .....wtedy był cień ,a teraz będą na słońcu cały czas prawie -ciekawe ,czy ich nie będzie przypalać
no niee, gapcie, dwie strony temu wypisałam obie te odmiany jeżówki, hihi ale ja wiem, że to i tak czasem uumyka, zwłaszcza jak wątek pędzi szalenie jak u Magdy