Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 16:39, 24 lip 2017

Dzisiejsza praca. ,to poprawki czy lepiej ,czy gorzej .....sama nie wiem

Pochmurno ,to i zdjęcia kiepskie

Proszę głośno nie śmać się z mojej kulki na pniu może kiedyś nią będzie

Wyprostowałam bardziej linie rabaty , bo wydawało mi się za gęsto dla kulek i zmieniłam kostkę brukową na kamienie , lepiej?
Przesadziłam 2 krzewy nie pamiętam nazwy i dałam miskanty ML ,czy coś tam dosadzić , jakie jest wasze zdanie , czy same też dobrze ......
Dosadzilam wrzosy
Magleska 16:45, 24 lip 2017

I jeszcze parę ,jeśli za dużo to mówcie patyków bambusowych nie widać

Nowe różyczki zaczynają

Magleska 16:52, 24 lip 2017

I umbrowa ........Myślę co tam dosadzić ,albo szpaler choiny kanadyjskiej ( bo jest na przeciwko w rabacie ) albo szpaler miskantów gracków lub kraterów ,kulki zielone danica ,albo nie wiem ...... jeśli macie jakąś wizję , to chętnie wysłucham

Kostki brukowej nie widać ( wiecznie mi te umbry wykrzywia na wygwizdowie ,dlatego tam są )
paulina_ns 19:54, 24 lip 2017

Madziu piesek jak zwykle słodki, ja na swoją jestem wściekła w sobotę rzuciła mi się na yorka, na szczęście nic poważnego nie zdążyła jej zrobić, ale ile płaczu dzieci było, strachu...

A co ogrodu Ty już tyle nie myśl dobrze jest, wiadomo,że teraz wydaje Ci się pusto, bo wszystko małe jest, ale zaczekaj trochę i zobaczysz jak będzie pięknie

Madziu u mnie też wiatry straszne i drzewa ugina mi do połowy, w centrum ogrodniczym są do kupienia różnej grubości patyki bambusowe, które fajnie drzewa podtrzymują.
Magleska 19:59, 24 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Madziu piesek jak zwykle słodki, ja na swoją jestem wściekła w sobotę rzuciła mi się na yorka, na szczęście nic poważnego nie zdążyła jej zrobić, ale ile płaczu dzieci było, strachu...

A co ogrodu Ty już tyle nie myśl dobrze jest, wiadomo,że teraz wydaje Ci się pusto, bo wszystko małe jest, ale zaczekaj trochę i zobaczysz jak będzie pięknie

Madziu u mnie też wiatry straszne i drzewa ugina mi do połowy, w centrum ogrodniczym są do kupienia różnej grubości patyki bambusowe, które fajnie drzewa podtrzymują.

Tam po 3 bambusy tylko zielone dane
Współczuję ataku psa , moja nienawidzi małych psów i każdy spacer mnie stresuje , chodzę z kijem do nordica i nie puszczam ze smyczy wogóle , tylko boję się psów biegających samopas , mój zawsze zapięty
Co byś dodała do mojej umbrowej proszę,masz tak ładnie , najlepiej to wpadnij na kawę
Gardener27 20:09, 24 lip 2017

Umbrom przydałyby się porządne paliki a nawet pale i będzie po problemie. Pod nimi poszedłbym w te miskanty bardziej niż żywopłoty zakładał, gdy drzewa się rozrosną zabiorą całą wodę wszystkiemu co pod spodem, lepiej przesadzać trawy niż zimozielone

Bardzo gęsto sadzisz aż za bardzo, Te żółtawe żywotniki w formie kulek się ze sobą połączą za 3 lata, no chyba że taki jest zamysł.

Wrzosy ładne, to dobra pora na sadzenie bo do zimy ładnie się ukorzenią i nie powinny zmarznąć.
paulina_ns 20:12, 24 lip 2017

Magleska napisał(a)

Tam po 3 bambusy tylko zielone dane
Współczuję ataku psa , moja nienawidzi małych psów i każdy spacer mnie stresuje , chodzę z kijem do nordica i nie puszczam ze smyczy wogóle , tylko boję się psów biegających samopas , mój zawsze zapięty
Co byś dodała do mojej umbrowej proszę,masz tak ładnie , najlepiej to wpadnij na kawę

No mojej york jakoś w ogóle nie przypadł, może dlatego,że to dwie suki, może dlatego,że york często jak się jej boi to warczy, a wtedy owczarkowi zapala się czerwona lampka...

Madziu bardzo miło mi to co piszesz i z wielką chęcią bym na kawkę wpadła, ale wiesz,że ja obiektywa nie potrafię być, moja miłością są hortensje i ja bym pewnie je tam dodała tak patrzę, patrzę jeszcze na nia i może szpaler miskantow gracillimus? Pięknie berberysy by się z nimi komponowały ( sama mam takie połączenie hihi) tylko one trochę duże rosną, ale z tego co widzę miejsce tam akurat jest, tylko w większej ilości, ale z odstępami żeby się nie zlaly

Edit. Zerknij sobie na moją wizytówkę str 2, tam masz połączenie chociaż akurat u mnie berberysy mało widoczne są wśród tych grackow
Magleska 21:49, 24 lip 2017

Gardener27 napisał(a)
Umbrom przydałyby się porządne paliki a nawet pale i będzie po problemie. Pod nimi poszedłbym w te miskanty bardziej niż żywopłoty zakładał, gdy drzewa się rozrosną zabiorą całą wodę wszystkiemu co pod spodem, lepiej przesadzać trawy niż zimozielone

Bardzo gęsto sadzisz aż za bardzo, Te żółtawe żywotniki w formie kulek się ze sobą połączą za 3 lata, no chyba że taki jest zamysł.

Wrzosy ładne, to dobra pora na sadzenie bo do zimy ładnie się ukorzenią i nie powinny zmarznąć.

Zamysł do kulek- to raczej mocno przycinać ,coby wielkie nie urosły a jak nie wyjdzie , to przesadzić ..... za gęsto sadzę , wiem ,ale jakaś niecierpliwa jestem i nie lubię pustki ...... będę miała cały czas co robić na to wygląda .... teraz sadzę ,a później będę rozsadzać i tak w kółko
Dzięki za doradzenie,że do umbrowej trawy masz rację no i te pale jednak mus zakupić
Magleska 21:51, 24 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

No mojej york jakoś w ogóle nie przypadł, może dlatego,że to dwie suki, może dlatego,że york często jak się jej boi to warczy, a wtedy owczarkowi zapala się czerwona lampka...

Madziu bardzo miło mi to co piszesz i z wielką chęcią bym na kawkę wpadła, ale wiesz,że ja obiektywa nie potrafię być, moja miłością są hortensje i ja bym pewnie je tam dodała tak patrzę, patrzę jeszcze na nia i może szpaler miskantow gracillimus? Pięknie berberysy by się z nimi komponowały ( sama mam takie połączenie hihi) tylko one trochę duże rosną, ale z tego co widzę miejsce tam akurat jest, tylko w większej ilości, ale z odstępami żeby się nie zlaly

Edit. Zerknij sobie na moją wizytówkę str 2, tam masz połączenie chociaż akurat u mnie berberysy mało widoczne są wśród tych grackow

To już druga osoba za trawami będą gracki tam jest 6 m długości , co 1 metr będzie dobrze ? Czy za mało ?
Wizytówkę obejrzałam- cudna ,ale na zdjęciu nie potrafię odległości zmierzyć
Kasiolaaa 22:07, 24 lip 2017

Sadz trawy kulki z tuj i bedzie fajnie moze jezowki razem