Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

babka 16:38, 23 lip 2017

Magleska napisał(a)

Cieszę się ,że zajrzałaś do mnie mam też z 10 jasnych żurawek , może faktycznie ..... idę tam z kawą popołudniową , będę dumać ..... a ten Jordan faktycznie piękny , ale jak te czerwone dałam to już chyba dość ....
najgorzej ,że tam najwięcej maleństwo niszczy ...pilnuje

Szukałam ,gdzie pies

Znam temat psa w ogrodzie aż nadto Do dziś walczymy na zmianę o swoje prawa przed chwilą widziałam z jakim upodobaniem mój czworonóg pałaszował niedawno posadzonego trzcinnika Muszę się ruszyć i zrobić tam zasieki.
Ale u Ciebie teren wielki więc pies ma gdzie się wyszaleć. No ale z drugiej strony ma o wiele większe pole do popisu ...
Młody jest, z wiekiem będzie mniej psocił A poza tym śliczna mordka :*

Te kloniki które masz to już wystarczy, nawet nie wiem czy nie zostawiłabym tam tylko dwóch by nie było tak regularnie.
Wtedy może stipy posadzić w dwurzędzie ? Fajnie jak jest jej gęściej
Magleska 16:43, 23 lip 2017

Ola drugi rząd stipy ....może być fajnie , a żurawki w stopki wiśni dać żółte czy bordo ? Cała glupieję przy tym swoim ogrodzie
babka 16:49, 23 lip 2017

Ja chyba bym dała jasne ale nie sugeruj się moim zdaniem bo ja sama stale błądzę i głupieję Tylko czy żółte nie będą Ci sie tam przypalać ?

Może ktoś rzuci mądrzejszym pomysłem ?

Edit: nie wiem czy zamiast żółtego nie dałabym coś zielonego.
pytałaś u mnie o trawkę, już tam odpisałam że to kostrzewa sina ale niedawno u ensaty widziałam mega trawkę Carex umbrosa. Muszę pamiętać by za rok ją u niej podejrzeć
kasia_c 18:23, 23 lip 2017

Magleska napisał(a)

Dziękuję nie wiem jedynie czy nie za gęsto ..... i jeszcze w kwiatowej ta perovskia ..... muszę jej znaleźć inne miejsce , raz ,że za gęsto ,to jakoś mi nie pasuje

Tu może lepiej widać
Właśnie piję kawę.....gapię się i wymyślam
Ps. Patyki chronią przedszkole szałwiowe przed psem

Też tak chroniłam. Patyki albo powbijane doniczki u mnie były
Magleska 22:22, 23 lip 2017

babka napisał(a)
Ja chyba bym dała jasne ale nie sugeruj się moim zdaniem bo ja sama stale błądzę i głupieję Tylko czy żółte nie będą Ci sie tam przypalać ?

Może ktoś rzuci mądrzejszym pomysłem ?

Edit: nie wiem czy zamiast żółtego nie dałabym coś zielonego.
pytałaś u mnie o trawkę, już tam odpisałam że to kostrzewa sina ale niedawno u ensaty widziałam mega trawkę Carex umbrosa. Muszę pamiętać by za rok ją u niej podejrzeć

właśnie z tyłu te żurawki mi przypala ,w przedogródku mam rano i popołudniu słońce ,jakaś coraz bardziej niezdecydowana jestem obiecuję najpierw pomyśleć ,a potem robić ,a nie jak zawsze na odwrót
fajna ta trawka -obejrzałam w necie ,idę szukać do Ensaty ,tam mnie jeszcze nie było
Magleska 22:27, 23 lip 2017

kasia_c napisał(a)

Też tak chroniłam. Patyki albo powbijane doniczki u mnie były

zdawały rezultat ? bo u mnie narazie pomaga chyba łap nie chce uszkodzić tylko nie podoba mi się to
kupiłam jeszcze takie metalowe liście- ładne ,ale trochę za drogie ,jak znajdę zdjęcie to wstawię
babka 22:50, 23 lip 2017

Magleska napisał(a)

właśnie z tyłu te żurawki mi przypala ,w przedogródku mam rano i popołudniu słońce ,jakaś coraz bardziej niezdecydowana jestem obiecuję najpierw pomyśleć ,a potem robić ,a nie jak zawsze na odwrót
fajna ta trawka -obejrzałam w necie ,idę szukać do Ensaty ,tam mnie jeszcze nie było

To spróbuj z tymi żółtymi. Zdaję sobie sprawę, że takie grzebanie co chwilę w żwirze do przyjemności nie należy ale jeśli nie sprawdzisz to się nie przekonasz Myślę, że będzie fajnie Ale zanim się rzucisz poczekaj na inne podpowiedzi
Magleska 23:10, 23 lip 2017

babka napisał(a)

To spróbuj z tymi żółtymi. Zdaję sobie sprawę, że takie grzebanie co chwilę w żwirze do przyjemności nie należy ale jeśli nie sprawdzisz to się nie przekonasz Myślę, że będzie fajnie Ale zanim się rzucisz poczekaj na inne podpowiedzi

Do rana powinnam wytrzymać hi hi
kasia_c 06:36, 24 lip 2017

Magleska napisał(a)

zdawały rezultat ? bo u mnie narazie pomaga chyba łap nie chce uszkodzić tylko nie podoba mi się to
kupiłam jeszcze takie metalowe liście- ładne ,ale trochę za drogie ,jak znajdę zdjęcie to wstawię

W sumie tak, ale też mi się nie podobały. Jak zarośnie to nie będzie problemu. U mnie psy szukały chłodnej ziemi w upał i doły kopały. Ale jak teściowie wrócą z urlopu to je wezmą i wyrównam
kasia_c 06:38, 24 lip 2017

A z Żurawski to raczej w pełnym słońcu nie polecam. Niektóre dziewczyny tak mają i czytałam że im się udają, ale u mnie na słońcu ze 20 szt bordowych padło w zeszłym roku