Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 20:59, 19 sie 2017

Przeniesiony warzywnik i potrzebuję waszych cennych rad

1. zastanawiam się czy robić ten szpaler z choiny kanadyjskiej tu ?? (Mam jeszcze 5 w innym miejscu do przesadzenia)
2 . brzoza idzie do przesadzenia lub do nieba
3. W miejscu brzozy chcę kiedyś tam domek ogrodnika ,widziałam w metamorfozach i oszalałam też taki chcę

4 ułożyłam kostkę na samym piachu aby łatwiej sprzątać przy kompostowniku moim pięknym

5,Mam dylemat ,czy jak zostawię te choiny ( zdzieranie darni znowu ) ) to pomiędzy choinami a umbrową zostawić taki wąski pas trawy ,czy może lepiej dać kamyczki albo ścieżkę z kostki ?
Magleska 21:01, 19 sie 2017

Tu jeszcze zdjęcie od strony umbrowej

Całość od góry ( mało ostre wiem ,może trochę mniej widać będzie bałagan
patrycja 21:31, 19 sie 2017

Byłam dzisiaj w biedrze i d.........
Nie ma nic.
paulina_ns 21:33, 19 sie 2017

patrycja napisał(a)
Byłam dzisiaj w biedrze i d.........
Nie ma nic.

Pati, a dobrze patrzyłas? Przeważnie jak coś jest to w każdej B ja jak byłam drugi raz dokupić w innej B. też myślałam że nie ma, a okazało się,że postawili w innym miejscu
eVka 21:38, 19 sie 2017

Magleska a jesteś pewna, że w tym miejscy szpaler z choin będzie ok? Nie będzie robił cienia na warzywa, które raczej lubią słońce? Jesli je posadzisz to ja zrobiłabym ścieżkę z grysu, żeby nie bawic się juz w koszenie wąskiego paseczka i docinanie kantów trawnika przy rabacie umbrowej i od strony warzywnika.
A co będzie w miejscu gdzie widać rozkopana ziemię?
MirellaB 00:16, 20 sie 2017

Magleska napisał(a)

Sezon otwarty Pierwszy raz będę sadzić tak dużo tulipanów mam nadzieję ,ze urosną

Pewnie, że urosną i prawdopodobnie powtórzą kwitnienie jeszcze w kolejnym sezonie. Queny w pierwszym roku miałam ładne, a w kolejnym mniejsze główki. Exotici każdego roku piękne
babka 00:41, 20 sie 2017

Hej, dzięki za info
Tyły mam u Ciebie i nie tylko , nie wiem jak wy to robicie że bywacie i na forum i w ogrodzie ?
Nie nadrobię, nie dogonię
Pozdrawiam
Magleska 08:24, 20 sie 2017

effka napisał(a)
Magleska a jesteś pewna, że w tym miejscy szpaler z choin będzie ok? Nie będzie robił cienia na warzywa, które raczej lubią słońce? Jesli je posadzisz to ja zrobiłabym ścieżkę z grysu, żeby nie bawic się juz w koszenie wąskiego paseczka i docinanie kantów trawnika przy rabacie umbrowej i od strony warzywnika.
A co będzie w miejscu gdzie widać rozkopana ziemię?

Właśnie nie jestem pewna ...... miałam je w innej rabacie i uznałam ,że za gęsto będzie i nie wiem gdzie je teraz dać - mam ich 10 szt .....
Ta rozkopana ziemia - to tu wcześniej były skrzynie - muszę wyrównać ,przygotować pod potwora basenowego plac na przyszły sezon ( pewnie trzeba będzie bruk położyć )
Magleska 08:28, 20 sie 2017

MirellaB napisał(a)

Pewnie, że urosną i prawdopodobnie powtórzą kwitnienie jeszcze w kolejnym sezonie. Queny w pierwszym roku miałam ładne, a w kolejnym mniejsze główki. Exotici każdego roku piękne

Zamierzam je wkopać normalnie do gruntu i nie wykopywać
Magleska 08:31, 20 sie 2017

babka napisał(a)
Hej, dzięki za info
Tyły mam u Ciebie i nie tylko , nie wiem jak wy to robicie że bywacie i na forum i w ogrodzie ?
Nie nadrobię, nie dogonię
Pozdrawiam

Szkoda ,ciągły brak czasu to u mnie też rano i wieczorem po godzince na forum może tylko rzuć okiem na te choiny przy warzywniku - czy je tam dać ,czy lepiej bez ? Proszę