Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

lutroja 11:08, 20 sie 2017

wcześniej pisała Ewa i właśnie czy nie za dużo cienia dadzą na warzywa te choiny ?
gierczusia 12:57, 20 sie 2017

effka napisał(a)
Magleska a jesteś pewna, że w tym miejscy szpaler z choin będzie ok? Nie będzie robił cienia na warzywa, które raczej lubią słońce? Jesli je posadzisz to ja zrobiłabym ścieżkę z grysu, żeby nie bawic się juz w koszenie wąskiego paseczka i docinanie kantów trawnika przy rabacie umbrowej i od strony warzywnika.

Witam się u Ciebie po raz pierwszy - chyba

Ja też od razu pomyślałam o koszeniu tego kawałeczka pod choinami, które przecież kiedyś urosną...no i co z cieniem na warzywkach ??? Trzeba to przemyśleć ...a może ścieżka z jakiś płyt betonowych uzupełńionych żwirkiem ??
Pozdrowionka
Sorry ,że tak się wcinam na dzień dobry
patrycja 16:50, 20 sie 2017

Warzywniak pierwsza klasa.Fiu, fiu
kerii 18:05, 20 sie 2017

Ale masz wypasiony warzywnik super aż szkoda go zasłaniać tymi choinami i pomysł z domkiem bardzo fajny.

Ja bym te choiny stamtąd wywaliła, trawnik zostawiła tak jak jest a w nim położyła ścieżkę z płyt/ lub płaskich kamieni prowadzącą do przyszłego domku. A na brzegu warzywnika może szpaler nisko prowadzonych winogron, albo może rabatkę z takich jednorocznych kwiatków no wiesz cynie, astry, małe dalie, aksamitki takie tam taki sielski wiejski klimat do warzyw
Magleska 18:07, 20 sie 2017

lutroja napisał(a)
wcześniej pisała Ewa i właśnie czy nie za dużo cienia dadzą na warzywa te choiny ?

Choiny wylatujà będzie tam miejsce na porzeczki i agrest ale nadal nie mam miejscówki na choiny ,chyba na razie zakopię w doniczkach w skrzyni i poczekam na pomysł co z nimi zrobic mam 10 szt
Magleska 18:12, 20 sie 2017

gierczusia napisał(a)

Witam się u Ciebie po raz pierwszy - chyba

Ja też od razu pomyślałam o koszeniu tego kawałeczka pod choinami, które przecież kiedyś urosną...no i co z cieniem na warzywkach ??? Trzeba to przemyśleć ...a może ścieżka z jakiś płyt betonowych uzupełńionych żwirkiem ??
Pozdrowionka
Sorry ,że tak się wcinam na dzień dobry

Cieszę sie ,że mnie odwiedziłaś ...... po przemyśleniu choiny wylatują narazie do przetrwalnika , tam chcę dać porzeczki ,agrest itp , a między owocami i umbrową dam płyty betonowe w żwirku ( dziękuję za pomysł ) .....te płyty będą prowadzić do domku ogrodnika .....przynajmniej mniej koszenia będzie
Magleska 18:14, 20 sie 2017

patrycja napisał(a)
Warzywniak pierwsza klasa.Fiu, fiu

Dziekuje mam nadzieję ,że będzie funkcjonalny i łatwy w uprawie
Czytałam u Pauliny ,że u Ciebie nie ma cebulek ..... jak by Ci bardzo zależało ,to jutro wracając z pracy mogę podjechać do biedrony i jakby były te co chcesz to mogę kupić i ci wysłać
Magleska 18:21, 20 sie 2017

kerii napisał(a)
Ale masz wypasiony warzywnik super aż szkoda go zasłaniać tymi choinami i pomysł z domkiem bardzo fajny.

Ja bym te choiny stamtąd wywaliła, trawnik zostawiła tak jak jest a w nim położyła ścieżkę z płyt/ lub płaskich kamieni prowadzącą do przyszłego domku. A na brzegu warzywnika może szpaler nisko prowadzonych winogron, albo może rabatkę z takich jednorocznych kwiatków no wiesz cynie, astry, małe dalie, aksamitki takie tam taki sielski wiejski klimat do warzyw

Dziękuję za porady ...Właśnie jak już pisałam powyżej choiny idą do przetrwalnika winogrona mam pod płotem ,a od tej strony dam porzeczki ,agrest na pniu itp ...( można kwiatki przy porzeczkach sadzić ? Chętnie w nóżki owocków dałabym kfiotki ) ..no i ścieżka do przyszłego domku z płyt betonowych i żwirku muszę teraz poszukać ,jakie te płyty i jak je kłaść ,na piasku ,czy na ziemi i jaka grubość musi być ,żeby były trwałe
kerii 19:07, 20 sie 2017

Możesz spróbować z kwiatkami w nóżkach jednoroczne to jak ci się nie spodoba to nie szkoda będzie zlikwidować

A ja płyty betonowa takie zwykłe to tak na mniej więcej długość kroka normalnie trochę w kopałam w ziemię bez żadnego żwirku, żeby nie było problemu z koszeniem. Kosiarą po nich porostu przejeżdżam i już.
SlonecznyOgrod 22:01, 20 sie 2017

Ale tulipanów bo padnę Ale będzie czad!