Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

asica 22:08, 11 lut 2015

Odwiedzam, jasne że tak. Szkoda tylko, że prócz roślin kwaśnolubnych innych roślin - róż, hortensji, bylin, traw - nie ma w stałej ofercie. Nigdy nie wiem co zastanę i jadąc w ciemno wracam czasem z pustym bagażnikiem .
lilia 22:47, 11 lut 2015

Ja kupowałam tam jesienią thuje. Teraz wiosną też chcę jeszcze dokupić, aby dokończyć jedną stronę ogrodzenia.
Borbetka 09:52, 12 lut 2015

Asiu, ja już też wariuję. Dzisiaj coś pogrzebię w ogrodzie. No chyba, że mi palce pomarzną. Piękne fotki.
asica 18:29, 12 lut 2015

O nie, dla mnie za zimno. Wracam z pracy to marznę, więc jeszcze nie pora na mnie
margi 17:09, 15 lut 2015

Co Ty marzniesz?ja już ognisko 2 razy miałam z kiełbachą ale było pysznie.Pozdrawiam z za miedzy
asica 17:24, 15 lut 2015

margi napisał(a)
Co Ty marzniesz?ja już ognisko 2 razy miałam z kiełbachą ale było pysznie.Pozdrawiam z za miedzy

Wczoraj już wynurzyłam się, obcięłam część traw, żeby zrobić miejsce cebulowym. A dziś aż mnie nosiło, tak pięknie było. Ale nijak wyjść w niedzielę z elektrycznymi nożycami do żywopłotu, żeby ciąć trawy
horcia 01:56, 16 lut 2015

asica napisał(a)
Ja miałam warzywne pole w centralnym miejscu ogrodu. Zresztą, nawet jakbym chciała go przenieść w inne miejsce, to nie miałabym gdzie, bo reszta działki pozostaje w cieniu przez pół dnia. Więc miałam do wyboru: zlikwidować warzywniak lub sprawić, by był bardziej przyjazny dla oka.
Kilka dni temu oglądaliśmy zdjęcia sprzed kilku lat. Oj zmienił się nasz ogród, zmienił . Czasem myślę, jakby wyglądał, gdybym nie trafiła na ogrodowisko. Pewnie dalej byłabym w ciemnej tubie

Asia ja właśnie zaczynam i( tak jak Ty parę lat temu ) jestem w czarnej tubie. Mam stare nasadzenia, których mi szkoda wyrzucić ( a całkiem nie ogrodowiskowo posadzone, po 1 szt ) bo trochę kosztowały , Mogę je przesadzić lecz nie mam pojęcia jak je wkomponować w nowe rabaty. Dziewczyny radzą: wyrzuć to, wytnij tamto a ja nie wiem co robić. Dopiero dzisiaj trafiłam do Twojego ogrodu i odkryłam że można mieć ładny ogród zaczynając bez ogrodowiska. Aniu wpadnij do mnie i doradz co począć ze starym nasadzeniem.
Borbetka 09:13, 16 lut 2015

Asiu dajesz radę ciąć trawy elektrycznymi? Nie szarpią?
Toszka 10:31, 16 lut 2015

asica napisał(a)
Przemek, u nas są tylko sklepy ogrodnicze (z ubogą ofertą roślin) i sprzedaż ryneczkowa. Więc lawendy są dwie odmiany "jasna" i "ciemna" hehe.

Ja już w domu świra dostaję, obstawiłam parapety hiacyntami i żonkilami i udaję, że trochę wiosny już mam.
Toszka widzisz nasadzenia po drugiej stronie ulicy? to to miejsce. Nie w ogrodzie, ale troszkę moje:

No popatrz Asiu, nie wiedziałam, ze vis a vis masz takie kompozycje... pamiętasz jak proponowałam ci widoczny na zdjęciu trawnik obsadzić rozplenicami?
No to teraz można stworzyć kompatybilny froncik

Borbetko - nożycami elektrycznymi to ino myk trawy się tnie. Jeśli ci nożyce szarpią to znaczy, że tępe...
Pszczelarnia 12:33, 16 lut 2015

. Poczytałam chętnie.