Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

margi 21:53, 23 kwi 2014

Widać serce,które dajesz roślinką i one Cię kochają
makkasia 22:12, 23 kwi 2014

No nareszcie pokazałaś wiosenną odsłonę ...nie mogłam się doczekać
bylinówka świetna ...geometria !! trawa soczysta, porządek w każdym kątku i te uporządkowane kolory ...cudnie
ściskam
asica 22:16, 23 kwi 2014

Ja nie znoszę okresu kiedy parapety zastawione są rozsadą, no ale jakoś wytrzymuję . Za to jak tylko ciepleje, wyrzucam za drzwi co tylko się da i seler i por już dawno eksmisję dostały. Do domu na noc przynoszę pomidory i ogórki.
Banieczki ikea, miały być do ziół przyprawowych, ale nijak bazylia i pietrucha nie pasowały mi do herbaty i czajnika, przy których wiszą. Więc wylądowała w nich mięta, która do herbaty pasuje. W dodatku mięta bardzo dobrze rośnie również w pomieszczeniu.
Gosiu i Kasiu też ściskam i cieszę się, że zaglądacie.
asica 22:21, 23 kwi 2014

A jeszcze jedno. Mam problem z drobniutką czerwona koniczynką na rabatach. Wczoraj wypróbowałam podany, chyba przez Danusię sposób: oprysk z 2/3 octu, 1/3 wody i trochę płynu do naczyń. Dziś koniczynkki suche jak pieprz
Jagodaa 22:25, 23 kwi 2014

asica napisał(a)
A jeszcze jedno. Mam problem z drobniutką czerwona koniczynką na rabatach. Wczoraj wypróbowałam podany, chyba przez Danusię sposób: oprysk z 2/3 octu, 1/3 wody i trochę płynu do naczyń. Dziś koniczynkki suche jak pieprz

O zapisuję, słynny szczawik, nie wyrywa się z korzeniami, urywa. Często z roślinami się go kupuje w gratisie.
Borbetka 08:36, 24 kwi 2014

Aśka, ekstra przepis na szczawika. Jak ja nie znoszę tego chwasta! Może też na skrzypa da radę.
margi 21:45, 24 kwi 2014

Ja też spróbuję z tą recepturą,szczawik mnie wkurza i mam go ful
margi 21:46, 24 kwi 2014

Asia to nie szkodzi na inne rośliny i trawę?
atena35 07:57, 25 kwi 2014

asica napisał(a)
Tak Aga, sośnica. Właśnie zbieram się ją podwiązać, bo wiatr ją tak wytargał, że zaraz w poprzek będzie rosła To nasze oczko w głowie.

U ciebie jak zwykle cudownie Kwadraty boskie i szklarenki zazdroszczę (tak pozytywnie ma szię rozumieć)
Asia, jak z tą sośnicą?
Okrywasz ją? Traktujesz jakoś szczególnie? Bo czytałam, że bardzo wrażliwa jest i chociaż bardzo mi się podoba zwyczajnie boję się, że nie wytrzyma mojej "pielęgnacji"
Pszczelarnia 08:18, 25 kwi 2014

Te bajery i inne - fajne! Jak zwykle. A bylinowa będzie miała kostki z bukszpanu.