Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Gosialuk 20:51, 22 kwi 2018

Same zachwyty i ja nie napiszę nic innego. Tulipanowe niespodzianki są trochę denerwujące. U mnie zamiast czerwonych wyszły ciemnoróżowe wśród żółtych.
Sposobu na niechcianego lokatora nie znam, a niestety może nabroić i to nie tylko wśród zwierzątek.
Idę oglądać wątek spotkaniowy, który jednak się odbył mimo utrudnień komunikacyjnych.
Anitka 20:58, 22 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)
Anitko, uwielbiam Twoje ogrodowe relacje! Twoja wiosna jest przebogata i mega różnorodna! Coś pięknego

Dziękuje Kasiu. Staram się dodać troszeczkę wiosennych akcentów w ogrodzie.
Anitka 21:34, 22 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)
Popieram Kasię, cudowna wiosna, i super zdjęcia, wszystko ze smakiem zrobione, dobrane... nawet zwierzęta lubią Twój ogród

Wiosna to moja ulubiona pora roku. Wszystko budzi się do życia, różnorodne zapachy w powietrzu się unoszę, ptaszki umilają życie zalotnymi śpiewami.
Właśnie dzisiaj odkryłam, że parka gołębi grzywaczy, które u mnie się stołowały gniazdo w szmaragdzie sobie uwiła. Chyba im u mnie tez się podoba
Anitka 21:55, 22 kwi 2018

nicol21 napisał(a)
Mega klimatyczny jest ten Twój ogród!
Kuna...pewnie rodzinę sprowadziła i żywi u Was. Ptaszków szkoda, no ale też natura ma swoje prawa.

Klonik booooki i ma takie super tło z tych niebieskich drzwi! No ale o klonach to ja wypowiadać się nie powinnam bo nie obiektywna w tym względzie jestem

Tego właśnie się obawiamy. A jeśli to pani kuna to teraz jest okres gdy pojawiają się młode.
Kloników coraz mniej się boje i będę je częściej zapraszać do ogródka.
Anitka 21:59, 22 kwi 2018

Magleska napisał(a)
prześlicznie tulipany w takiej ilości robią niesamowite wrażenie

cudownie u Ciebie jest

już za chwileczkę ,już za momencik ...... .....niedługo się spotkamy

I już po spotkaniu Bardzo miło było się poznać. Mam nadzieje, że to początek takich spotkań
Anitka 22:04, 22 kwi 2018

Agi2006 napisał(a)
Anitka ja też dołączam się do zachwytów nad twoim ogrodem. Jest różnorodny a jednak spójny. Zielone ciemierniki bomba. Ogród wygląda zdrowo,wszystko zbiera się do życia. ...Jak Ty to robisz???☺
PS. Mam podobne krzesla ogrodowe

Sama nie raz nie wiem. To chyba kobieca intuicja. Wybieram rośliny rozważnie i teraz dużą uwagę poświęcam na przygotowanie im podłoża.
Ale część rzeczy przyroda za mnie wykonuje
Magleska 22:07, 22 kwi 2018

za krótko było za mało czasu ,by się nagadać .....ale mam nadzieję na szybką powtórkę
dziękuję
Anitka 22:09, 22 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Pięknie u ciebie wszystko rusza, u mnie buczki też powolutku...

Mam wrażenie, że buki w tym roku wcześniej ruszyły. Bo w zeszłym roku młode listki, które ledwo się pokazały uszkodziły mi majowe przymrozki. A one były po 10 maja. A żywopłocik już zaczyna się zielenić.

Anitka 22:12, 22 kwi 2018

Zana napisał(a)

No u mnie bardzo podobna sytuacja, też kilka lat temu przyszło mi do głowy to porównanie.

Wszystko obejrzałam i przeczytałam. Obrazki u Ciebie standardowo śliczne.

Czyli nie jestem w tym temacie osamotniona. Ciekawe jak nas coś szczyknie w kręgosłupie jaki będziemy mieć wówczas model małżeństwa
Anitka 22:13, 22 kwi 2018

Magleska napisał(a)
za krótko było za mało czasu ,by się nagadać .....ale mam nadzieję na szybką powtórkę
dziękuję

Ja też na to liczę