Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 09:06, 12 lip 2018

margaretka3 napisał(a)

Wściekle różowego
Ten niebieski bodziszek tak jakiś długo kwitnący czy powtarza kwitnienie?

Widziałam go. A ja wściekle białego
To bodziszek 'Rozanne'. Uwielbiam go
Kwitnie do samych mrozów. Lepiej sprawdza się na brzegu rabatu, bo jest jak ośmiornica. Wypuszcza liczne "macki", ale ma więcej niż osiem
Anitka 09:09, 12 lip 2018

Monia81 napisał(a)
Anitko wątek przeczytałam ale Ty masz przepięknie, klimat jaki stworzyliście w swoim ogrodzie bajkowy nie będę cytować zdjęć, bo bym musiała wszystkie zacytować, połączenia tulipanów i czosnków rewelacyjne, a sadzenie tulipanów przy bodziszku, extra rozwiązanie, busz masz przecudnej urody zakochałam się u Ciebie w tym kolumnowym tulipanowcu, będę go szukać w szkółkach cieszę się, że będziemy mogli zobaczyć ten Twój kawałek azylu już nie długo buziaki

Ciesze, że się podoba ci się ten nasz skrawek azylu. Czekam na was Może mi trochę ogród obfocicie, bo ostatnio w nim nie bywam
Anitka 09:11, 12 lip 2018

Katkak napisał(a)
Anitko baaardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś. Cudownie się czuje w Twoim towarzystwie. Ma się wrażenie, że pół życia się Ciebie zna . Dziękuję Ci za wszystko pięknie . Mam nadzieję, że do szybkiego zobaczenia. Wrzucam zdjęcia na pamiątkę i oświadczam, że przyklejam się jak rzep,masz ogród, który rzuca na kolana . Dużyt, duuuuży buziak

Ja dziękuje za zaproszenie do twojej bajki. Ale oficjalnie mnie tam nie było a zdjęcia to w fotoshopie chyba przerobione. Przecież ja cały dzień wtedy byłam w pracy i nawet do 21 dostawę tira rozpakowywałam
Anitka 09:12, 12 lip 2018

Sabina76 napisał(a)
Ech, no pięknie nooo

Prawda, że śliczne nam Kasia fotki zrobiła
Anitka 09:14, 12 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Anitko serdeczne dzięki za cały dzień i za obwiezienie moich 4 liter w obie stronyBuziaki

Jak zawsze z czystą przyjemnością twoje 4 litery wożę. Teraz to nawet było tych liter 16 razem z moimi
Monia81 09:16, 12 lip 2018

Anitka napisał(a)

Ciesze, że się podoba ci się ten nasz skrawek azylu. Czekam na was Może mi trochę ogród obfocicie, bo ostatnio w nim nie bywam

Obfocimy, obfocimy na pewno ja też teraz to więcej przy garach stoję i przetwarzam owoce, bo się tego nazbierało
Anitka 09:18, 12 lip 2018

Dziękuje, pracy było sporo, ale byliśmy jeszcze "młodzi", ale w pewnym momencie trzeba było troszkę zaprzestać tak intensywnie działać. To normalne, że bateryjki wysiadają. Dochodzi też pielęgnacja tego co się już stworzyło.
Anitka 09:20, 12 lip 2018

Monia81 napisał(a)

Obfocimy, obfocimy na pewno ja też teraz to więcej przy garach stoję i przetwarzam owoce, bo się tego nazbierało

A ja w pracy lub w rozjazdach. Dzisiaj po pracy mam zamiar do ogródka wpaść na chwilkę Trzeba zakupy z Wojsławic powsadzać
Anitka 09:22, 12 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Anitko gorące uściski i podziękowania dla Was obojga za towarzystwo i zabawę w tej podróży, a szczególne dla Emusia, że nas obwiózł tyle kilometrów w obie strony i bezpieczny powrót zapewnił. Jesteście wspaniałymi kompanami, nie wiem kiedy te godziny zleciały

Też dziękuję za kolejny wspólny wypad. W takim towarzystwie podróż szybko upływa, nawet taka z atrakcjami
Anitka 09:27, 12 lip 2018

nicol21 napisał(a)
Rewelacyjnie ogród sobie poradził pod Waszą nieobecność!! Dzieci prezentują się bardzo ładnie, nawet te które nie podrosły zbytnio. Ale przyznaj że trochę teskniło się do doglądania i dopieszczania?!

Kilka kocimiętek mi padło, bo siostra dopiero po tygodniu przyjechała podlać nowo posadzone rośliny według planu rysunkowego, a były upały po 36-38 stopni.
Oj stęskniło, nawet do plewienia i przycinania, ale może dopiero dzisiaj po pracy podziałam. Od ponad trzech tygodni tylko jeden żywopłot mam przycięty i kilka chwastów wyrwanych - te które do kolana mi dochodziły