Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 00:46, 13 kwi 2019

Anda napisał(a)
Dołączam do chóru pochwalenego Piękna wiosna u Ciebie, taras i kąciki. Bardzo lubię takie kamienne ściany. W Belgii tez są takie domy i zawsze jak tam jestem, to sobie do nich wzdycham
Driakiew mnie zaskoczyła, ale doczytałam, że niedawno kupiłaś, więc juz wszystko jasne

Uwielbiam kamienne ściany, domy, mury. W kamieniołomie powinnam mieszkać i pracować

Tak drakiew podpędzona
Anitka 00:47, 13 kwi 2019

Kamcia napisał(a)
Ja też dołączam

Pieknie, pieknie.

Dzięki, dzięki
Anitka 00:57, 13 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ty wiesz co ja myslę na temat Twojego talentu
Na tarasie bomba, w domku bomba i bardzo pasuje do calutkiej reszty domowych dekoracji, utrzymałąś w klimacie, a on jest niepowtarzalny bo Ci w sercu gra
Niebieska paleta u mnie już jest wolna Poganiaj Emusia, co to za prezenta z takim opóźnieniem
Patrzac na to co już w tym sezonie poczyniłaś, kącik pewnie pobije na głowę wszystkie jakie do tej pory widziałam

Nie wiem
Tam tu masz racje kieruje się tym co w w duszy gra, nie modami czy trendami.

Emusiowi na razie odpuszczam na całego i chyba na dłużej
Zmolestowałam go jedynie, żeby tylko zawór wody naprawił, bo nie można było puścić wody na garaż i ogród. Z konewkami z łazienki trzeba było biegać

Kącik jak powstanie będzie normalny, bez uniesień. Może go troszkę dopieszczę.
Anitka 00:59, 13 kwi 2019

BKosimkArt napisał(a)

Cudny kącik!!!
Eonium śliczne, muszę takie zdobyć, zawsze mi się podobało ale nie trafiłam nigdzie.

Basiu to eonium to moje oczko w głowie Byłam w Krakowie we wrześniu na targach taka firma z Warszawy co się w sukulentach i kaktusach specjalizuje. U nich kupiłam.
Anitka 01:07, 13 kwi 2019

Kokesz napisał(a)
Ślicznie
Zazdraszczam talentu i konsekwencji w wystroju
Ja tej konsekwencji dopiero się uczę no a talentu w temacie jak coś zrobić z niczego u mnie niestety brak chyba, że w pichceniu tam mam wenę twórczą zawsze

Kusi mnie carex elata aurea. Na rabatę pod kompostownikiem, do półcienia, między kulki buksowe zamiast Liriope bo się zlewa albo tatarak trawiasty ogon albo Konwalnik silwer mist.
Wiem, że swojego wydałaś, nie byłaś zadowolona?

Widzisz Reniu a ja w pichceniu talentu nie mama, no chyba lepiej napiszę -raczej za tym nie przepadam W innej kolejce po talenty stałam

Carex Elatę wydałam, bo jestem z niego bardzo zadowolona. Dzieliłam kępy, bo się rozrosły. Ale nie pozbyłam się u mnie. Jest i będzie.
Tylko on sporych rozmiarów rośnie. Te kule tam masz małe, może je przez kilka lat przytłaczać.

Taki w doniczce jest już teraz, bo stała w szklarni. W gruncie dopiero startują.
Prw !!!!

sylwia_slomc... 01:37, 13 kwi 2019

Anitka napisał(a)

Nie wiem
Tam tu masz racje kieruje się tym co w w duszy gra, nie modami czy trendami.

Emusiowi na razie odpuszczam na całego i chyba na dłużej
Zmolestowałam go jedynie, żeby tylko zawór wody naprawił, bo nie można było puścić wody na garaż i ogród. Z konewkami z łazienki trzeba było biegać

Kącik jak powstanie będzie normalny, bez uniesień. Może go troszkę dopieszczę.
Oj te nasze Emusie
W tym dopieszczaniu u Ciebie tkwi kruczek, bo smaczki takie jakich u innych próżno szukac
Katkak 06:09, 13 kwi 2019

Anitka napisał(a)

Kasiu nie nadaję się do tego i ręce mam w "ziemistym kolorze" Nie umie narzucać swojego zdania

Ten bordowy sukulent to moja wilka miłość - eonium. Kupiłam na targach ogrodniczych w Krakowie we wrześniu. Była taka firma z Warszawy specjalizująca się w kaktusach i sukulentach. Niestety nie mają sprzedaży wysyłkowej
Może będą ponownie w maju.

Ja bym była przeszczęśliwa gdybyś narzucała mi swoje zdanie: "Kaśka to posraw ti, tu pomaluj na taki kolor, to ustaw tak...". Jeśli miałoby wyglądać choć troszkę jak u Ciebie to narzucaj, narzucaj, narzucaj.
Anitka 07:34, 13 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Oj te nasze Emusie
W tym dopieszczaniu u Ciebie tkwi kruczek, bo smaczki takie jakich u innych próżno szukac

Emusie Ale zdrowie najważniejsze.

W kuchni się nie popisuje to smaczki gdzie indziej serwuje

Anitka 07:36, 13 kwi 2019

Katkak napisał(a)

Ja bym była przeszczęśliwa gdybyś narzucała mi swoje zdanie: "Kaśka to posraw ti, tu pomaluj na taki kolor, to ustaw tak...". Jeśli miałoby wyglądać choć troszkę jak u Ciebie to narzucaj, narzucaj, narzucaj.

Kasiu, ale u Ciebie to ja byłabym bezrobotna. Ty taką kopalnią pomysłów jesteś
Anitka 07:55, 13 kwi 2019

effka napisał(a)
Padłam i ni dam rady długo wstać! Anitka te zakątki tarasowe niesamowite, komoda z przesuwanymi metalowymi drzwiami, ta kratka z narzędziami ogrodniczymi, sukuletny, no wszystko. Klimat jak z angielskich a może południowych ogrodów, sama nie wiem!
Skąd bierzesz te rzeczy?

Sama na styl nie mogę się zdecydować i taki eklektyzm sobie robię. Angielski bardzo lubię, ale południowy wprowadza taki wakacyjny klimat

Niektóre rzeczy mam od dłuższego czasu. Niektóre dziewczyny nieraz się dziwią jakie skarby mam w piwnicy
Leżakują w oczekiwaniu na drugie życie. Ten kącik chyba od dwóch lat miałam w planach i tak sobie coś wynajduje lub przestawiam. Z reguły wpadają mi przez przypadek do rączek