Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 19:58, 03 lis 2018

Mówisz i masz

Gruszka_na_w... 20:21, 03 lis 2018

O!!! Jakie piękne!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 20:28, 03 lis 2018

Zbieranie grzybów to jedna z moich ukochanych czynności sezonowych.... Jak nie uda mi się choć raz do roku iść do lasu, to jestem nieszczęśliwa grzyby "dostane" absolutnie nie rozwiązują problemu, bo ja przetwarzam tylko te zbierane przez siebie (no i małżonka, ale po kontroli ostrej ) takoż zjadam tylko takie
anka_ 20:37, 03 lis 2018

O rany ile grzybów. Ja wprawdzie, ze względu na kleszcze i brak znajomości grzybów, do lasu nie chodzę, ale przerabiać i konsumować uwielbiam. Wczoraj jechaliśmy przez Kampinos i masa grzybiarzy była.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
tulucy 20:42, 03 lis 2018

Ja uwielbiam... Przełamuję nawet strach przed kleszczami. Można powiedzieć, że jeszcze w pieluchach zbierałam. Starszy brat mnie ciągał za sobą od maleńkości kiedyś zbierałam nawet blaszkowe, siwe gąski. Teraz już nie, bo boję się trochę ... Ale rurkowe...
anka_ 20:54, 03 lis 2018

No dobra, nie powinnam publicznie, ale co tam... Kiedyś mój małżonek przywiózł sporą porcję maślaczków, krzyknął tylko 'to obierzesz' i gdzieś pojechał. Po powrocie z dumą pyta czy ładne prawuski nazbierał, i co z nimi zrobiłam. (ponoć były na dnie tej partii którą mi wcześniej dostarczył) A ja pięknie wszystkie obrałam (do tej pory mój się zastanawia jak to możliwe) i razem z maślaczkami wrzuciłam. Tak więc, hmmm... ja mogę na grzybki iść jak ktoś mi mocno podpadnie...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
tulucy 21:05, 03 lis 2018

Hahaha dobre...
AgataP 21:16, 03 lis 2018

Oj ja też uwielbiam zbierać grzyby, dobrze ze mam las za plotem. Codziennie z psem ide sprawdzic czy jest cos nowego
Basilikum 21:16, 03 lis 2018

ludzie jak ja dawno u Ciebie nie bylam
ale widze, ze na grzyby sie zalapalam
tulucy 21:22, 03 lis 2018

Iza mnie ostatnio jak na lekarstwo też, wpadnę, wypadnę ... Mało piszę...