Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

ewsyg 20:17, 06 kwi 2019

Łucjo, sporo czasu spędziłam w Twoim ogrodzie i podziwiałam róże. Serce moje skradła Leda, do której kiedyś już się przymierzałam, ale nie było już jej w sprzedaży. Co możesz mi o niej napisać ?Czy ona pachnie ?

Piękny masz ten busz, na bogato
tulucy 23:03, 06 kwi 2019

Leda pachnie i jest urocza z tym rąbkiem. Jedyna "wada" to jednokrotne kwitnienie. No i może to, że jak wszystkie histeryczki u mnie - stanowi przysmak dla skoczka.

Dziś dzień połowicznie ogrodowy, trochę trzeba było dom ogarnąć. Ale ND ogarnięta bez znaczących uszkodzeń skóry
I jest miejsce na nowe planowanie - dziś huśtawka odjechała służyć kolejnym dzieciom
tulucy 23:10, 06 kwi 2019

W tym roku nie będzie już ND kwitła sąsiadom górą nad murem tę siatkę zasłaniamy matą.

tulucy 23:11, 06 kwi 2019

tulucy 23:11, 06 kwi 2019

Dobranoc
tulucy 21:03, 07 kwi 2019

Dziś udało mi się ogarnąć do końca róże w warzywniku i sprzątnąć tam długą rabatę.
Zaczęłam też przycinać potffffory na siatce w owocowniku - John Cabot miał dobrze ponad 3 metry... A kolce...

Jeżyny ogarnięte, jutro tylko je podwiążę trochę.

Przede mną wyrywanie tony siewek pokrzywy od sąsiadów (przerosła nam ponad ogrodzenie ) mniszki do wykopania - chyba od razu wiaderko nastawię.

I kolejne dwa potffffory - ale już ostatnie potfffory - do przycięcia.
Róż tak ogólnie jeszcze mi trochę zostało - jakieś 20. To już pikuś.

Jarząb Granatnaja ma pąki

Louise Odier przycięłam mocniej niż New Dawn. Aż się boję...

Skiełkowała mi rzodkiewka i zaczyna groszek.

I mam całe łany siewek dziewanny... Aż nieprawdopodobne. Muszę powyrywać, bo pożre wszystko... Nie spodziewałam się, że jest tak ekspansywna.

mrokasia 21:35, 07 kwi 2019

Czyli jeszcze trochę roboty przed Tobą. Nie zazdroszczę, szczególnie tych kolców...
tulucy 07:43, 08 kwi 2019

Może dziś ogarnę do końca. Zaraz zaczynam, tylko śniadanie skończę. Jeszcze pogoda dziś dobra. Tylko już dzień poszatkowany, bo po południu mam angielski, więc przerwa musi być. A jutro sadzenie i koniec(???)
tulucy 07:46, 08 kwi 2019

Mam suche badyle wrotyczu, z kwiatostanami. Moje własne. Tak się zastanawiam, może wywar jakiś z tego zrobić? A przynajmniej napar? Tylko nie mam żadnego nieużywanego, starego garnka... I to jeszcze dużego.
tulucy 09:21, 08 kwi 2019

Jedna z zaginionych znaleziona, Reine des Violettes. W dobrej kondycji nawet.
To znaczy, że padła mi Frau Karl Druschki. Podejrzewany o zgon William Baffin też nieźle.