Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

mrokasia 07:40, 05 kwi 2019

O kurka, rak wgłębny??? Pryskaj, szkoda byłoby stracić krzewy.
jolanka 08:18, 05 kwi 2019

Tego raka wgłebionego to jednak potraktuj właściwie. Szkoda byłoby stracić coś fajnego.
tulucy 08:31, 05 kwi 2019

Potraktuję bioseptem na zmianę z IF (preparat jodyny, krochmalu i octu). Eko. Zła jestem.
tulucy 08:36, 05 kwi 2019

Dezynfekcja sekatora po każdej róży - nawet jeśli wydaje nam się, że jest zdrowa. Mogłam w ubiegłym roku przy ścinaniu przekwitniętych poroznosić po całym ogrodzie.
Kindzia 11:11, 05 kwi 2019

Leżę pod biurkiem...niby wiedziałam, że masz 300 róż (okazuje się, że ponad 300...), ale dopiero teraz uzmysłowiłam sobie, że tyle musisz pociąć po zimie...i po pierwszym kwitnieniu, w ciągu sezonu nie wspomnę...i jeszcze masz postanowienie po cięciu każdej dezynfekować sekator...jak tu się wyczołgać???

Powiedz coś na temat Grafin Diany, chłop mi ją uśmiercił przy okazji rozkopcowywania, a golas jesienny był, doświadczenia z nią nie mam, a znowu mam ochotę ją kupić. Tym razem w donicy

Macham
tulucy 20:22, 05 kwi 2019

Kasiu, Grafin u mnie dopiero drugi sezon będzie pełny. Piękny kwiat, pachnący. Nie wiem jeszcze jak będzie rosła, bo dopiero się aklimatyzuje. Odmachowuję a wygodnie Ci chociaż pod tym biurkiem?

Dziś była dezynfekcja sekatora po każdym krzaku, nie znoszę zapachu denaturatu. A wszystko nim śmierdzi już.

Plan na dziś wykonany częściowo. Strasznie długo mi się zeszło na warzywnikowej granicznej. Potem z dzieciem na rehabilitację, bo do je naciągnął mięsień prosty uda. A potem to już tylko na chwilę, bo ciemno zaczęło się robić. Ale sam kąt ogrodu odchwaściłam. Róże już jutro poprzycinam, bo denaturat schowany i nie chciało mi się go wyciągać.

Jutro aż się boję będzie przycinanie New Dawn. I to na maksa, bo matę tam zakładamy.
paniprzyroda 21:45, 05 kwi 2019

O rany, 300 róż W porywach miałam ok. stu i prawie połowę wykopałam. To co jest wystarczy, by być podrapanym w różnych dziwnych miejscach ND wycięłam w ubiegłym roku i chociaż miała piękne porcelanowe płatki, to nie dałam rady jej opanować, może gdyby miejsce miała inne. Podziwiam ogrom pracy, jaki musisz wykonać przy nich, a przecież bylin też masz niemało.
ryska 22:04, 05 kwi 2019

Znów się czegoś dowiedziałam. Rak wgłębiony
Niech te ponad 300 róż zdrowo Ci rośnie i zachwyca wyglądem.
Gruszka_na_w... 22:28, 05 kwi 2019

Pomidorki podlewaj raz w tygodniu ostudzoną "herbatką" pokrzywową.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mirkaka 06:42, 06 kwi 2019

Łucja jestem pod ogromnym wrażeniem, tyle róż Teraz wiem do kogo przychodzić po porady i po portrety różane
Ja mam około 50 szt i myślałam że ma dużo.
Po trochu pozbywam tych z których nie jestem zadowolona, zostawiam te naj