Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

_Martini_ 16:45, 22 sie 2017

Zapowiada się dobrze. A jaki ma pokrój i wysokość? Ten róż to bardziej w lila czy morelowy?
Anda 16:51, 22 sie 2017

tulucy napisał(a)
popełniłam dziś zamówienie,
mają przyjechać do mnie jabłoń Reneta Landsberska, śliwy wiśniowe Hollywood i Nigra (nieszczepiona), jabłoń rajska Calocarpa, hortensja dębolistna w odmianie, dereń błękitny Blue Cloud.
więcej grzechów nie popełniłam a chciałam

Jakie fajne zakupy Pięknie będzie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 17:54, 22 sie 2017

róż różowy, zimny, u mnie jest jeszcze dość niska, ma ok 70 cm, ale pewnie urośnie jeszcze, ona ponoć do metra rośnie.

Ewa ano może będzie jeszcze się jednak namyślam na sosnę taką małą pumilio i na kiku shidare...
_Martini_ 19:01, 22 sie 2017

tulucy napisał(a)
róż różowy, zimny, u mnie jest jeszcze dość niska, ma ok 70 cm, ale pewnie urośnie jeszcze, ona ponoć do metra rośnie.

Wspaniale. Bardzo pomogłaś, dzięki!
tulucy 20:41, 24 sie 2017

Ty mi też pomogłaś Martyna, zamówić The Beatles zdecydowałam się po Twoich fotkach.
A poza tym zamówienie duże się zrobiło, bo ładne rozchodniki były, liliowce, kocimiętki nervosa mi podpasowały, więc dokupiłam. I jeszcze różne takie, jak przyjdą i posadzę, to pokażę

waham się między sosną pumilio, varella, jeszcze takie mini są ophir i mops... mądrzejszych muszę spytać.
chcę je wsadzić między byliny i róże...
_Martini_ 23:42, 24 sie 2017

Czasem planuję i planuję i nic, zero weny, po to, żeby za chwilę doznać olśnienia. Tak jak z tymi beatlesami. Fajnie więc, jak ktoś jeszcze z takiego oświecenia skorzysta
I co tam wymodziłaś z tymi trawkami?
Grzechów przy tym znowu popełniłaś, ale rozgrzeszymy, jak zdjęcia pokażesz
tulucy 10:35, 25 sie 2017

tak sobie myślę, m chciał rząd małych kul z tujek, to pomiędzy bym posadziła te trawki, na froncie cienistej rabaty
_Martini_ 13:00, 25 sie 2017

No to mam podobnie na placu pod brzozami. Tuje danica w dwóch rzędach a między nimi Beatlesy. Te trawki szybko rosną. Ja podzieliłam wiosną to, co przysłali i były to naprawdę drobne sadzoneczki, a teraz juź spore czuprynki się zrobiły. No i rozrastaja się przez rozłogi.
AgataP 19:55, 25 sie 2017

Łucja, masz wenę do zakupów
Ja już powoli osiadam na laurach... miejsca brakuje... jeszcze tylko kilka roślin chciałabym dosadzić, ale to już bez pośpiechu
ryska 20:02, 25 sie 2017

Czekam na fotki zakupów. Jaką odmianę dębolistnej nabyłaś?