Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

April 08:02, 28 lis 2020

Lucy, pręty przy kompostowniku wbite w ziemię ale u mnie las. Nie jest tak elegancko jak u ciebie
Jestem pewna że twój M coś fajnego wymyśli. Może haki/wieszaki po bokach, przytrzymujące paletę przeznaczoną do zdejmowania. Bez mocowania do gruntu ale spełniałyby taką samą rolę jak moje prowizoryczne pręty.
Wiem z doświadczenia, że wygodne jest żeby do samej ziemi można było otworzyć jedną ściankę, żeby nie obijać rąk przy wybieraniu kompostu.
Fajnie że coś się dzieje. Bardzo to lubię.
Jak okrzepnę w styczniu od roboty, to znów zacznę myśleć o ogrodzie. Brakuje mi tego Na razie nie mam czasu nawet u innych podglądać postępów
tulucy 17:31, 28 lis 2020

Bez zdjęć, bo sprzątałam po ciemku oczywiście jak zwykle. Kompostownik stoi w miejscu docelowym jeszcze m coś tam będzie wykańczał, ale udało się go dziś przenieść, bo sąsiedzi pomogli... Fajnie to wyglądało, jak go nieśli, do tego w maseczkach...
Jutro już tylko przesadzę chryzantemy do gruntu. I koniec.
ryska 14:42, 29 lis 2020

Kompostownik robi wrażenie.
Róże i warzywa już się cieszą
kamila66 22:49, 02 gru 2020

Dawno mnie nie było. U Inki przeczytałam, że ukldasz cegłę więc wpadłam a tu się okazuje, że zbudowałaś budowlę . Kompostownik wprost produkcyjny super
inka74 07:47, 03 gru 2020

A może kompostownik wystarczy pomalować na ciemny kolor? Grafitowy? Teraz rzuca się w oczy bo jasny. Zielona przesłona też jak najbardziej. Wbrew pozorom to ty ten kompostownik szybko zapełnisz
tulucy 16:07, 03 gru 2020

Iwonka, po zimie kompostownik będzie szary, nie chce mi się go malować.

Kamila, kompostownik to mąż, ja tylko zarządzam
Mary 23:32, 13 gru 2020

Pozdrowienia Łucjo!
tulucy 09:41, 14 gru 2020

Dziękuję bardzo Marysiu

tulucy 09:53, 14 gru 2020

Zmobilizowałam się

Przyznam się szczerze, że jeszcze nigdy nie zamykałam sezonu ogrodowego w grudniu. A tymczasem w tym roku zamknęłam go tydzień temu... Tak mi się przynajmniej wydawało, bo wczoraj mój m, prowadząc swoje prace ogrodowe, czyli rozbierając skrzynię warzywną, wykopał mi tonę przeoczonych przeze mnie cebul tulipanów. Muszą być duże, skoro ne zauważył i odłożył. Czyli muszę znaleźć im miejsce.

Od tygodnia mamy już świąteczne dekoracje w wejściu do domu. Przez moment było nawet bajkowo...

Poza tym kwitną krokusy jesienne, wsadzone rzutem na taśmę. Śnieg im nie zaszkodził.

A prace ogrodowe cóż... Zakończenie nastąpiło z powodów ode mnie niezależnych, pogoda nie pozwala już na moje dłuższe roboty... Ale m jeszcze działa, rozebrał stary kompostownik (udało nam się przerzucić wszystko do nowego, który jest prawie zapełniony już (!). Jedna ścianka starego została, trzyma mi nowo ułożony placyk. A wczoraj, kiedy ja latałam "na szmacie", m rozebrał tę skrzynię, o której powyżej było, i rozplantował ziemię z niej w miejscu przyszłej szklarenki. Zdjęcia będą,jak wyjdę dorzucić do stołówki. Straszny apetyt mają te skrzydlate łobuziaki
Dominika11 10:11, 14 gru 2020

pięknie świątecznie wygląda wejscie

ale sniegu u ciebie