Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 18:34, 20 lis 2020

Gosiu, tam od razu solidna... Robi dobre wrażenie
Dziś trochę poukładałam znowu. Ale zdjęcia nie ma, bo kończyłam po ciemku, nie widziałam oczka w poziomicy.

A to już ostatnie... Ścięłam do wazonu, skoro w nocy ma być przymrozek.
antracyt 18:46, 20 lis 2020

Ale piękne Zdecydowanie nie wyglądają jak ostatki
tulucy 21:42, 20 lis 2020

Zuza może nie wyglądają, ale i tak to ostatnie w tym roku...

Rzutem na taśmę sprzątnęłam jeszcze wieczorem po spacerze z psem butelki z opryskiem na komary i koszyk z nasionami. Były naszykowane do schowania już od dłuższego czasu i tak sobie stały po cichu...

Przymrozek już jest, na spacerze trawa już była przymrożona, a na spotkanym kopcu krecim skrzył się mrozek...
anka_ 23:05, 20 lis 2020

U mnie godzinkę temu było już -4, zamarzła woda w wiaderkach.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
tulucy 22:31, 23 lis 2020

W trakcie. Ale już jestem przerażona wielkością. Zwłaszcza że będzie stał dokładnie na wprost bramy wjazdowej. Częściowo zasłoni go cieplarka, od prawej jego strony, ale od lewej muszę czymś tę kolubrynę zasłonić. Stanie pewnie na strzyżonym żywopłocie z buka. Takim ekranie 1,5*1,5m.

Szerokość jednego segmentu to 1,06m. Sama sobie tłumaczę, że przecież chciałam trzy komory mieć.
Kokesz 22:46, 23 lis 2020

Łał ale dobra w nich naprodukujesz ja mam tylko dwie komory, brakuje mi trzeciej na gotowy kompost. Muszę go trzymać w workach a to średnio wygląda.
Choć myślę, że gdybym miała trzy komory, to pewnie w trzech bym robiła kompost Tego nigdy nie za wiele
anka_ 23:14, 23 lis 2020

Łucjo piękny ten kompostownik. Ja zaczęłam od końca- posadziłam żywopłot z buka który ma zasłaniać, tylko nie ma kiedy kompostownika zrobić.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Maly_Bialy_D... 23:23, 23 lis 2020

Łał, jaki duży kompostownik. Ja niestety nie mam rozdrabniarki, ciąć sekatorem mi się nie chce, a mam tylko 2 Komory. Do jednej lądują długie badyle, z którymi może kiedyś coś zrobię. W drugiej komorze są pomieszane drobniejsze skrawki. Kiedy potrzebuję przerobiony kompost podbieram łopatą od dołu. Taki ze mnie leń. Przez pierwsze pół roku przerzucałam z Komory, do komory, potem piórka mi opadły, wstyd się przyznać. Podziwiam ten Twój kompostownik
mrokasia 10:14, 24 lis 2020

Nooo, kochana, zazdrość! Taaaka fabryka kompostu!
Gosiek33 10:16, 24 lis 2020

Bardzo okazały, zobaczysz jak szybko go zapełnisz

Tylko jak będziesz wyjmować złoto? Czy boczki bedą wyjmowane w razie potrzeby? Daszek jakiś planujesz? Czy da się tam widłami machać?
W moim zmieniłam frontowe dechy na takie wyjmowane, teraz mi łatwiej