Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

antracyt 07:58, 19 lis 2020

Też ostatnio mole przyniosłam z płatkami zbożowymi ze sklepu. A na dokładkę wprowadziła się mysz. Kot miał to w głębokim poważaniu. W domu łapać nie zamierza... Na szczęście sytuacja już opanowana, nieproszeni lokatorzy zostali eksmitowani. Płatki zbożowe bardzo wróblom smakowały
galgAsia 13:54, 19 lis 2020

Mole to we wszystkim mogą być, niestety...
Ja zawsze oddaję je ptakom, są bardzo zadowolone
Też już zrobiłam zakupy do karmnika, ale póki co, wykorzystuję jeszcze ubiegłoroczne zapasy.
tulucy 16:46, 19 lis 2020

Ja właśnie w piwnicy znalazłam nie jeden, a dwa worki. Jeden z ziarnem mieszanym, a drugi sam słonecznik. Ziarna suchuteńkie. Napełniłam wszystkie karmniki, jutro będę oglądać. Dziś robiłam na ogrodzie, więc nie podlatywały do tego najbliżej mnie, a dwóch pozostałych nie widziałam za budynkiem.
Efekty dzisiejsze... Początek podstawy pod kompostownik i placyk obok, takie miejsce robocze za cieplarką tam będzie.

Tam na dole, gdzie widać sznurek, będzie ścieżka między rabatą przy płocie a cieplarką.
sylwia_slomc... 18:27, 19 lis 2020

tulucy napisał(a)
Nic nam po piwnicy odpukać nie lata. A na mole jestem przewrażliwiona bardzo, bo już tyle razy wywalałam kaszę gryczaną albo ryż w torebkach... w pewnym momencie miałam schizę i otwierałam paczki w sklepie, żeby sprawdzić, czy są okej. Nie zawsze były... Mole głównie przynosiłam ze sklepów.

Miałam podobnie, najczęściej były w ryżu i płatkach owsianych.
sylwia_slomc... 18:32, 19 lis 2020

Pod kompostownik bym nie robiła podstawy jeśli ma dostęp do gruntu to dżdżownice same do niego przechodzą i mikroorganizmy pomagające w jego rozkładzie też.
tulucy 18:45, 19 lis 2020

Ta podstawa nie jest szczelna, mam tak dużo chodniczków poukładanych i widuję dżdżownice, jak sobie na świat wychodzą popatrzeć. Im to nie przeszkadza. A dla myszy i nornic to już będzie solidna przeszkoda. A akurat tam jest takie miejsce, że one sobie pod podmurówką przełażą z pola do nas...
Gruszka_na_w... 20:13, 19 lis 2020

Motywujesz swoimi działaniami.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anka_ 20:21, 19 lis 2020

Łucjo a jaka cegłę dajesz na ścieżkę?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
tulucy 22:12, 19 lis 2020

Haniu gdzieżby

Aniu mam stary bruk klinkierowy z rozbiórki...zdobyczny. Już parę lat temu.
Gosiek33 06:41, 20 lis 2020

Solidna ta podbudowa