Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 17:59, 18 cze 2022

Właśnie skojarzyłam sobie, że wyszło mi tak jak u Zuzy, dalie koło truskawek, tyle że nie w skrzyniach. Ale moim daliom jeszcze gdzie do kwitnienia
antracyt 22:12, 18 cze 2022

U Ciebie do zestawu mieczyki
Cześć dalii mam na podobnym poziomie.
tulucy 22:57, 18 cze 2022

antracyt napisał(a)

U Ciebie do zestawu mieczyki
Cześć dalii mam na podobnym poziomie.

I maciejka
Magara 00:38, 19 cze 2022

tulucy napisał(a)

Przy okazji wyrabiania ciasta na bułki wyglądałam przez okno i ujrzałam na własne oczy biegnącą mysz. Wykonałam telefon do ema z prośbą o zakup odpowiednich baterii do odstraszacza, który stoi i czeka na zmiłowanie, czyli na zasilanie. Ciekawe, czy zadziała.

Lucy, a jaki masz odstraszacz myszowy?
Jesienią kupiłam taki badziewny, niby jakieś ultradźwięki, ale chyba jednak działa, chodzi non stop.
4 lata myszy w domu nie było, poprzedniej jesieni się pojawiły, nie wiem czemu. Powiązałam to z faktem gromadzenia pod koniec sierpnia worów z ziarnem dla ptaków na zimę - czy słusznie, nie wiem. Kilka złapanych zostało i wyniesionych, dwie nie miały tego szczęścia, później zaczęliśmy na stryszku wykładać pułapki zapachowe - kocyk kotu spod tyłka wyciągnięty i kudły ze szczotki

Myszy w domu nie zniosę

A warzywnik masz piękny
Basieksp 09:42, 19 cze 2022

Oj ja myszy w domu też nie lubię raz przez otwarte drzwi w kotłowni jedna nam weszła do domu, miałam wrażenie, że w całym domu śmierdzi myszą, ale udało się dość szybko złapać teraz pilnujemy by drzwi zamykać, szczególnie w sierpniu, wtedy one szukają schronienia na zimę.
tulucy 13:51, 19 cze 2022

Daga kupiłam jakiś czeski na alle. Widaje wysokie, piskliwe bardzo zmienne dźwięki. Jaki będzie efekt zobaczę pewnie za parę dni. Albo będą nowe tunele, albo nie. Wkopałam go w miejscu, gdzie było najwięcej podkopów.

U mnie pułapki zapachowe nie działały. Działa kot, ale on się nie roztroi. A poza tym on online dla zabawy i z natury. A z domu wychodzi nazarty, to mu się nie chce od razu latać.
tulucy 13:52, 19 cze 2022

A i pies odstrasza trochę, bo podobno myszy nie lubią odgłosów biegania psa i uciekają przed tym. Tyle że u mnie piesa nie bardzo ma jak się rozpędzić.
tulucy 13:55, 19 cze 2022

Żar. Siedzimy w domu, bo tu chłodniej. Odnowienie elewacji dużo zmieniło, wyizolowane ściany i parapety i dom się tak nie nagrzewa.
Nawet u dzieci na poddaszu (!) jest chłodno.

A młoda wczoraj wróciła z nocowania od koleżanki i wieczorem gorączka 38.6. Dziś też ją trzyma, do tego katar, zatoki i ogólnie źle się czuje. Znowu przemarsz wojsk

Jutro do lekarza z nią muszę, pojutrze z Wojciechem do ortopedy. Ehhh
Gruszka_na_w... 14:22, 19 cze 2022

tulucy napisał(a)
A i pies odstrasza trochę, bo podobno myszy nie lubią odgłosów biegania psa i uciekają przed tym. Tyle że u mnie piesa nie bardzo ma jak się rozpędzić.

Mus zmienić układ rabat.
Może u koleżanki była klimatyzacja. Czasem ubocznym skutkiem korzystania z niej są takie stany goraczkowe. M od 4 dni dochodzi do siebie po podróży klimatyzowanym pociągiem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 14:40, 19 cze 2022

To fakt, mi po klimatyzacji od razu wysiadają zatoki.