Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

Kasya 22:43, 16 cze 2022

Jak to dobrze ze u mnie tylko ptaki hałasują
Magara 01:27, 17 cze 2022

Lucy, zaglądam. Nie wiem czego bardziej Ci współczuć: problemów z systemem oświaty czy sąsiada.
Sąsiad bardziej optymistycznym elementem - może gust mu się zmieni albo się wyprowadzi Z oświatą gorzej
Ale ogród masz piękny
tulucy 02:50, 17 cze 2022

Kasia, odpukaj w niemalowane

Daga, prędzej mi dzieci szkoły pokoncza, niż sąsiad się wyprowadzi. Następna osiemnasta u niego za 3 lata dopiero, może do tej pory będzie spokojnie. Może mu się zabawka znudzi
tulucy 02:53, 17 cze 2022

Cóż, chyba się zrewanżowałam. Właśnie mój pies dał popis swoich umiejętności wokalnych. Tak waliła w drzwi, że ją wypuściłam. A ona coś znalazła (pewnie jeża) i tak zaczęła szczekać... Dlatego nie śpię o tej porze.
UrsaMaior 08:35, 17 cze 2022

Nas kiedyś sąsiad częstował fletnią Pana Piotrek do niego zadzwonił, żeby przestał, a on, że to go uspokaja. Piotrek mu na to, że niestety jego małżonkę (czyli mnie) wręcz przeciwnie i czy chce, żeby do mordu doszło Dogadali się, bo ściszył
Gruszka_na_w... 13:23, 17 cze 2022

UrsaMaior napisał(a)
Nas kiedyś sąsiad częstował fletnią Pana Piotrek do niego zadzwonił, żeby przestał, a on, że to go uspokaja. Piotrek mu na to, że niestety jego małżonkę (czyli mnie) wręcz przeciwnie i czy chce, żeby do mordu doszło Dogadali się, bo ściszył

No coś Ty, fletni Pana nie lubisz? Jeden z moich ulubionych motywów muzycznych to ten z "Pikniku pod wiszącą skałą". Mogłabym słuchać na okrągło.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UrsaMaior 15:11, 17 cze 2022

Nie na cały regulator i nie ten repertuar, który sąsiad serwował
Juzia 16:24, 17 cze 2022

tulucy napisał(a)
Jedna tylko na szczęście była.... Piosenka...

Ale momentami mnie aż podrzucało. Jak leciał jakiś "lepszy" kawałek, to sąsiad dawał na maxa. Na chwilę, ale To i tak wystarczało, żeby człowiek nerwa dostawał. I nieważne, że to był nawet dobry kawałek.

Jeden z moich sąsiadów też potrafi sobie muzę zapodać w garażu.
Najgorsze, że nie słychać muzyki.... tylko sam bas dudniący po szybach.
Wkurza mnie to niemiłosiernie. Takie dudnienie bez muzyki.
Judith 16:44, 17 cze 2022

Lucy, poczytałam o problemach z systemem edukacji i naprawdę ręce mi opadły jeszcze niżej (opadnięte mam od dawna)... Niesłychana jest ta prowizorka, to dyletanctwo, ten brak wiedzy o psychice młodego człowieka... Pewnie kazda z nas mogłaby podać przykłady szkolnego dramatu...
Są nauczyciele i nauczycielki świetni, otwarci, zorientowani, ale zdarzają sie koszmarne betony...
Wydaje mi sie, ze opisany przez Ciebie przypadek kwalifikuje sie na skargę do kuratorium. Nie wiadomo czy to coś da, ale ja nie zostawiłabym tak tego...
A - i majac na względzie to co dzieje sie i ma jeszcze dziać w polskim szkolnictwie - mam nadzieje, ze mój dziec dostanie sie do prywatnego liceum (jednego z najlepszych w Polsce i to wcale nie z powodu liczby olimpijczyków ).
tulucy 22:29, 17 cze 2022

Judith, biorąc pod uwagę to, co powoli dzieje się w stosunku do prywatnych liceów, to dla mnie nie ma różnicy chyba.

Pani od matmy jest trudna. To fakt. Ale młody poszkapił sprawę nieobecnościami. I nie będę go bronić, bo wiedział o tym egzaminie od dłuższego czasu, tylko spodziewaliśmy się, że on będzie dopiero w ten poniedziałek, nawet wtorek. A egzamin zrobili wcześniej. Młody się nastawił, że będzie się uczył w długi weekend. Powtarzał znaczy. I bumelował ładnych parę dni, bo siedział z tym gipsem i prawie nic nie robił. No i jak się dowiedzieliśmy w ponie, że egzamin we środę, to młodemu mina zrzedła. Ale rodziców się nie słuchał wcześniej, bo po co. Co oni tam brzęczą.