Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 23:50, 06 lip 2022

Te dobre

Ale młoda wymyśliła, że jednak nie chce iść do tej szkoły, co wybrała i że chce zmienić. Tylko nie wie, na co. I "mamo, poszukasz?"

Jutro podjedziemy wycofać wniosek i będziemy składać na nowo. Problem, bo ona ma specyficzne wymagania i o ile nawet by się coś znalazło przedmiotowo, to wtedy problem językowy, bo niemiecki, hiszpański, włoski odpadają. Ona chce francuski. I jeszcze łacinę sobie wymyśliła. Ale broń bosz biol-chem (gdzie o łacinę najłatwiej), bo młoda biologii nie cierpi. Normalnie mam przed oczami Meg Ryan, że poprosi o coś tam z sosem, ale sos obok i bez czegoś... A ja się czuję, jak ta biedna kelnerka.
Mgduska 08:44, 07 lip 2022

tulucy napisał(a)
Te dobre

Ale młoda wymyśliła, że jednak nie chce iść do tej szkoły, co wybrała i że chce zmienić. Tylko nie wie, na co. I "mamo, poszukasz?"

Jutro podjedziemy wycofać wniosek i będziemy składać na nowo. Problem, bo ona ma specyficzne wymagania i o ile nawet by się coś znalazło przedmiotowo, to wtedy problem językowy, bo niemiecki, hiszpański, włoski odpadają. Ona chce francuski. I jeszcze łacinę sobie wymyśliła. Ale broń bosz biol-chem (gdzie o łacinę najłatwiej), bo młoda biologii nie cierpi. Normalnie mam przed oczami Meg Ryan, że poprosi o coś tam z sosem, ale sos obok i bez czegoś... A ja się czuję, jak ta biedna kelnerka.

He he Miałam tą zabawę rok temu, na szczęście wszystko poszło po myśli, czego i Tobie życzę
tulucy 08:58, 07 lip 2022

Magda, ja też miałam tę zabawę rok temu... Teraz powtórka z drugim. I koniec. Potem matura tylko. I niech robią, co chcą
ryska 09:27, 07 lip 2022

Po maturze też jest ciekawie
Można studia rzucić, zmienić na inne, zrobić inżyniera, iść do pracy zgodnie z wyuczonym zawodem a potem zacząć podyplomówkę z zupełnie czegoś innego

Powodzenia
Mgduska 10:11, 07 lip 2022

ryska napisał(a)
Po maturze też jest ciekawie
Można studia rzucić, zmienić na inne, zrobić inżyniera, iść do pracy zgodnie z wyuczonym zawodem a potem zacząć podyplomówkę z zupełnie czegoś innego

Powodzenia

O tym też coś wiem, echh (dłuuugie westchnienie)
lilarose 10:53, 07 lip 2022

tulucy napisał(a)
Te dobre

Łucja, Hoffmanową sprawdzałyście? To jest szkoła z francuskim pewnie w każdym profilu
tulucy 11:07, 07 lip 2022

Co będą robić po maturze, to już dla mnie będzie mniej obciążające chyba. Wojtek to o maturze będzie miał zawód, i to dobry, po tym swoim technikum. Byle zadowoleni oboje byli.

Hoffmanowej nie sięgamy. Aż tak dobrze z młodą nie jest ale też nie chcielibyśmy. Tam jest potworny zasuw i stres. I ostatnio jakieś plotki krążą o samobójstwach. Wolę coś oczko niżej i spokojniej.
Żmichowska by nam pasowała, ale profile nie te. A Schuman na Pradze z ciężkim dojazdem.

Zobaczymy jeszcze Reja i Lelewela. W jednym jest łacina nie w biolchemie. A w drugim wstępnie jakiś profil fajny widziałam.

Kawa 12:43, 07 lip 2022

Łucja ale przygoda z tym bażantem dobrze że już z głową dobrze

egzaminy super wyniki gratulacje
wyboru szkoły nie zazdroszczę

u mnie na razie zostaje ta szkoła co była wybrana więc nadzieja jest
Kasya 13:43, 07 lip 2022

tulucy napisał(a)
Co będą robić po maturze, to już dla mnie będzie mniej obciążające chyba. Wojtek to o maturze będzie miał zawód, i to dobry, po tym swoim technikum. Byle zadowoleni oboje byli.

Hoffmanowej nie sięgamy. Aż tak dobrze z młodą nie jest ale też nie chcielibyśmy. Tam jest potworny zasuw i stres. I ostatnio jakieś plotki krążą o samobójstwach. Wolę coś oczko niżej i spokojniej.
Żmichowska by nam pasowała, ale profile nie te. A Schuman na Pradze z ciężkim dojazdem.

Zobaczymy jeszcze Reja i Lelewela. W jednym jest łacina nie w biolchemie. A w drugim wstępnie jakiś profil fajny widziałam.

A przy dworcu ochota ?
tulucy 18:21, 07 lip 2022

Żeromskiego tam jest. Ma bardzo wysokie progi, chociaż nie jest aż tak wysoko w rankingu. Chyba dużo chętnych jest że względu na wygodny dojazd. Ale tam chyba francuskiego nie ma, a przynajmniej nie w tych profilach co trzeba.