Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 22:57, 21 lip 2022

Znalazłam dziś kolejnego pająka, ale kwiat już przekwitał i zdjęcia nie zrobiłam. Był ukryty w ożance. Którą mocno eksmituję ostatnio.

Dużo wody leję też, bo podlewam od paru dni już róże od Izy. Nie wiem, czy one biedne to przeżyją. Nie mogły te upały przyjść za kilka dni dopiero...

No i może powoli przestanę zazdrościć Karoli pomidorków

Coś drgnęło
Wiolka5_7 23:25, 21 lip 2022

Basieksp napisał(a)

Też mamy smarta i trytytki a rośliny to obowiązkowo do smarta muszą być, no bo się nie opłaca inaczej
ja też mam Smarta i trytytki dorzucałam do 40 zł
Basieksp 23:43, 21 lip 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
ja też mam Smarta i trytytki dorzucałam do 40 zł

Dobrze, że jak domawia się rośliny do smarta to nie mają trytytek
Wiolka5_7 08:05, 22 lip 2022

Basieksp napisał(a)

Dobrze, że jak domawia się rośliny do smarta to nie mają trytytek

Fakt
Rojodziejowa 19:36, 22 lip 2022

To macie jakieś sprawdzone źródło cebul?
tulucy 22:33, 22 lip 2022

Asia, puściłam na PW.
Kordina 15:41, 23 lip 2022

Mgduska napisał(a)
A ja zrobiłam zamówionko Darmowej wysyłki nie proponowali.
Już nie bardzo pamiętam, co zamówiłam, jakieś nietypowe rośliny, ale będzie niespodzianka/zdziwienie/radocha, ale całkiem sporo, część na balkon, który straszy.
Co to forum robi z człowieka

Ha, ha, dobre. Ja czekam na 3 (słownie - trzy) przesyłki I też się dziwię jak otwieram paczki

Ten ponizej też dobry tekst, Mgduski oczywiście:

Ja działam tak: wrzucam do koszyka wszystko co mi się podoba. Potem zaczyna się eliminacja - to nie wiem gdzie, to właściwie niekoniecznie, tego nie aż tyle itd. Następny etap to równanie do okrągłej sumki (ograniczanie ilości sztuk). Potem przychodzi paczka, zaglądam i zastanawiam się, dlaczego tylko tyle? Ten cholerny zdrowy rozsądek wykańcza mnie emocjonalnie.
Martka 19:37, 24 lip 2022

Łucko, gratulacje, Kołłątaj absolutnie nie jest najgorszym wyborem i komunikacyjnie też wypada bardzo dobrze
Poczytałam o zamówieniach cebulaków i co? Już naładowałam koszyk... Mgduska nie może się zatrzymać, a ja nie mogę się zmobilizować do zakupów... źle ze mną. Planuję już od maja wyjazd do ZP i Pęchcina i co? Nadal nie zebrałam sił. Dopadła mnie niemoc zakupowa. Dziś najwyższy czas ją przełamać? Doprawdy, zakupy mają moc terapeutyczną

tulucy 06:36, 25 lip 2022

Martko, koszyk czeka, na razie nic nie kupione, bo waham się nad tym nowym dla mnie sklepem.

Ze szkoły jesteśmy bardzo zadowoleni wszyscy.

Moja niemoc niestety zawładnęła różnymi aktywnościami życiowymi i trwa. Dla ogrodu brakuje mi czasu.

W sobotę odbyliśmy szybki kurs dom - Augustów - dom. Odbieraliśmy młodą z kolonii, 30 km za Augustowem.

Wczoraj było ogrodowo, ale nie u mnie. Mrokasi ogród znowu mnie przyciągnął, tym razem towarzysko, z emami i kawa. Ogrodowo było bardziej tarasowo. Ale przebieżka po rabatach była.

A potem w domu przestawianie mebli. Młody chce mieć siłownię w domu. Jedyne zdatne do tego miejsce to kąt w końcu korytarza, w którym mam swój skład dóbr wszelkich, dziwnych, a przydatnych. Do wianków, do dekoracji, do, do, do. Kartony świec, kwiatków sztucznych, podkłady styropianowe, poszewki na świąteczne poduszki. Do tego w tym miejscu mam trzy wielkie i głębokie szafy z pościelą, ręcznikami, obrusami, materiałami do szycia. O właśnie, maszyna do szycia też tam ma miejsce. I teraz to wszystko muszę zlikwidować. Ból głowy.
Wczoraj udało się nam (moi panowie i wujek) znieść jedna szafkę, taką najmniejszą. Mnie się udało ją całą zawalić spiżarnią. Dziś przestawimy szafę młodej do tego kąta. Bo młoda z kolei chce mieć przemeblowany pokój. I od niej mniejsza i płytsza szafa pójdzie do kąta, a dwie duże szafy pójdą do młodej. 3/4 rzeczy będę chyba musiała wyrzucić, bo nie mam pojęcia, gdzie je upchnę. No ale dzieci mają pierwszeństwo
tulucy 21:23, 25 lip 2022

Dużo w wielu wątkach pisze się o floksach...

Tak mnie to jakoś natchnęło

Nie ma dwóch zdjęć jednego floksa. Może się tylko zdarzyć, że gdzieś przypadkiem zrobiłam zdjęcie drugiej takiej samej odmianie w innym miejscu. Ale starałam się nie, zresztą u mnie raczej się nie powtarzają. Nie ma wszystkich, dwa mi gdzieś w krzaczorach się schowały. O jednym co najmniej zapomniałam