Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 08:27, 20 lip 2022

Magara napisał(a)

Lucy, dziś właśnie Małżonkowi ten ciąg logiczny usiłowałam wyjaśnić - razem z jego konsekwencjami i uwzględnieniem sklerozy

Połknął??

olciamanolcia napisał(a)
Przyszłam w sprawie jeżowek Pewnie , że jestem chetna . Jak będziesz miała nasionka pisz.

Jak tylko zaczną przekwitać i obsychać, będę kontrolować sytuację.
Mgduska 09:44, 20 lip 2022

Ja działam tak: wrzucam do koszyka wszystko co mi się podoba. Potem zaczyna się eliminacja - to nie wiem gdzie, to właściwie niekoniecznie, tego nie aż tyle itd. Następny etap to równanie do okrągłej sumki (ograniczanie ilości sztuk). Potem przychodzi paczka, zaglądam i zastanawiam się, dlaczego tylko tyle? Ten cholerny zdrowy rozsądek wykańcza mnie emocjonalnie.
Rojodziejowa 09:52, 20 lip 2022

Ja działam na oba sposoby (Lucy i Mgduski) zamiennie: w zależności od aktualnego stanu konta

Tak czy tak doniczek do posadzenia mam w cholerę!
Mgduska 10:14, 20 lip 2022

Natchnięta ideą oszczędzania, wczoraj jeszcze załadowałam sobie koszyczek internetowy, ale oczywiście okrojony do równej sumki i małej zgrabnej paczuszki. Bardzo trudne jest to oszczędzanie, nie wychodzi mi jakoś.
tulucy 13:05, 20 lip 2022

Ja też tak robię, wrzucam i potem eliminuję. Nie mogę przecież wydać tysiąca na jedne zakupy... ale nawet po selekcji, eliminacji i weryfikacji z elementami poprzednich musi zostać przynajmniej tyle, żeby była darmowa przesyłka
Kasya 15:14, 20 lip 2022

tulucy napisał(a)
Ja też tak robię, wrzucam i potem eliminuję. Nie mogę przecież wydać tysiąca na jedne zakupy... ale nawet po selekcji, eliminacji i weryfikacji z elementami poprzednich musi zostać przynajmniej tyle, żeby była darmowa przesyłka

Haha… No to ja płace za wysyłkę
Mgduska 15:19, 20 lip 2022

Darmowa przesyłka mówisz...czyli jak dojdę to tego pułapu, mogę uznać, że przekraczam próg oszczędności? I będzie widać, że coś zamówiłam? Jest to jakiś cel, muszę tylko zerknąć, ile to trzeba zamówić, a i tak nie ma pewności, że wrodzona skłonność do rozrzutności nie weźmie góry
tulucy 22:30, 20 lip 2022

Młoda się dostała w Warszawie do liceum Kołłątaja. W połowie listy wybranych. Na pierwsze 3 to i tak nie liczyłyśmy, tylko na wypadek cudu je wpisałyśmy. Kolejne 3 były w zasięgu, ale niestety. Nie chciało się młodej jednej czwórki poprawiać, to ma. A ja i tak się cieszę, bo prawie 2,5 tysiąca dzieciaków się nie dostało nigdzie.
A to liceum niezłe, z dobrym dość dojazdem od nas. Zdecydowanie poniżej godziny jej zajmie.
lilarose 22:59, 20 lip 2022

tulucy napisał(a)
Młoda się dostała w Warszawie do liceum Kołłątaja. W połowie listy wybranych. Na pierwsze 3 to i tak nie liczyłyśmy, tylko na wypadek cudu je wpisałyśmy. Kolejne 3 były w zasięgu, ale niestety. Nie chciało się młodej jednej czwórki poprawiać, to ma. A ja i tak się cieszę, bo prawie 2,5 tysiąca dzieciaków się nie dostało nigdzie.
A to liceum niezłe, z dobrym dość dojazdem od nas. Zdecydowanie poniżej godziny jej zajmie.

o, to tuż koło mnie
moja mama chodziła tam do podstawówki- bo kiedyś tam się też mieściła
Magara 23:02, 20 lip 2022

tulucy napisał(a)

Połknął??

Nie tylko połknął ale, co dziwne, po wielu godzinach kminienia nawet ostatecznie przyznał, że działa tak samo Różne Strasznie Potrzebne Rzeczy kupuje na allegro, mamy smarta, więc dobija do 40 zeta, żeby przesyłka była za darmo - dzięki temu mamy pełną szufladę trytek w różnych rozmiarach, o czym nie wiedziałam

Ale śmiać mi się nie wypada z Małżonka bo ja też siedzę i się zastanawiam czy lepiej zamówić mniej i mieć darmową przesyłkę z allegro, czy więcej a płacić za kuriera od tego samego sprzedawcy, tyle, że z jego sklepu bezpośrednio. Jeszcze nie podjęłam decyzji