Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

Lena 06:54, 28 sie 2012

Ciary mnie przeszły........
Aż nie chcę myśleć..wyłączam mózg bo słabo mi na samą myśl...i to w drodze powrotnej ode mnie...
Przypuszczam które to miejsce,bo sama ilekroć tamtędy przejeżdzam to mam dziwne odczucia odnośnie tych drzew...i gdzie fachowcy?
Wycinają zdrowe drzewa a stare z suchymi konarami wiszą dosłownie nad drogą!!!
Och Sylwia....

Co do spotkania , muszę napisać ze było bardzo relaksujące- Sylwia to taka osoba z którą można konie kraść!!!
Bardzo odpoczęłam w Twoim towarzystwie i naładowałam się dobrą energią
Syla,pomogła mi teoretycznie zaplanować zmiany w ogrodzie-udoskonalić rabaty bo w realu wołają o pomoc!!!
Jeśli mi sił starczy to wiosną ostro pracuję

Moje panny wraz z Kuba złapali fajny kontakt i rozstać sie nie chcieli - łobuzy
Jeszcze raz dziękuje za sympatyczny dzień

Lena 07:03, 28 sie 2012

alinak napisał(a)
wiesz Lenka - stwierdzam że lubimy te same rośliny . przeszłam twój watek i często powtarza się zdjęcie epimedium . mało ogrodowiskowa roślinka a ja też ja kocham . zwłaszcza na wiosnę i po deszczu. pnącza u ciebie budzą mój zachwyt i podziw . u mnie posucha . tylko winobluszcz pięcioklapowy buja ładnie . bluszcz do zmiany ze słońca i na pergoli trójklapowy już 3 raz sadzę ale już wiem że muszę na zimę zabezpieczyć

Alinko szkoda że nie dotarłaś,ale może innym razem sie uda
Nawet nie wiesz jak się cieszę że Epimedium jest ci bliskie.
Dziwię się że tak o nim cicho bo to fantastyczna roslinka.Cały sezon dekoracyjna - ja ją uwielbiam!!!
Moja milość do niej zaczęła sie po przeczytaniu artykułu w " Ogrodach" w 2008 roku i od tamtej pory poszukiwałam jej namiętnie

http://www.tomstuartsmith.co.uk/projects/show-gardens/chelsea-2008/

Mistrzostwo!!!

Lena 07:14, 28 sie 2012

Betysiu zdjęć nie ma,bo to raczej kameralne spotkanie było bez fotoreporterów
Może z czasem zjawi się w Twoim środowisku zapalona ogrodowiczanka

renato dziękuje i witam u siebie.Gusta wciąż się zmieniają ,tym bardziej że mamy dostęp do tylu pięknych roślin
Powodzenia z czosnkami

Sebek dziękuję że zaglądasz

Gosia brrrrrrr...już po wszystkim..Sylwia cała i zdrowa

betysia 07:23, 28 sie 2012

Lena napisał(a)
Betysiu zdjęć nie ma,bo to raczej kameralne spotkanie było bez fotoreporterów
Może z czasem zjawi się w Twoim środowisku zapalona ogrodowiczanka

renato dziękuje i witam u siebie.Gusta wciąż się zmieniają ,tym bardziej że mamy dostęp do tylu pięknych roślin
Powodzenia z czosnkami

Sebek dziękuję że zaglądasz

Gosia brrrrrrr...już po wszystkim..Sylwia cała i zdrowa

Witaj Lenus
....cudnie,ze spotkanie sie udalo ale my sie nie zrozumialysmy ...tz JA NIE zrozumialam ups.... myslalam o spotkaniu we wrzesniu u Kapiasow gdzie ma byc ok 30 osob!!!!
a Wy sie delektujcie w kameralnym gronie ...bez fotoreporterow!!!!!
oj przestraszyla mnie przygoda Sywli ale najwazniejsze ze wszystko sie dobrze skonczylo!!!!!

buziaki!!!!!
pa
Lena 07:40, 28 sie 2012

Ups..no tak Betysiu - teraz widzę że o Kapiasów chodziło i możliwości spotkań ogólnie
Urszulla 23:33, 28 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Lena, piękna metamorfoza u Ciebie. CzytałamTwoje spostrzeżenia a propos asortymentu w szkółkach okolic Bielska i zgadzam się z tym, co piszesz. Trzeba wykonać niezliczoną ilość wizyt w różnych szkółkach, żeby znaleźć coś ciekawego. U nas jest jakiś ograniczony wybór. A byłaś w szkółce KONIOR przed Pisarzowicami? Tam w zasadzie jest tylko duże centrum ogrodnicze, ale nie brakuje u nich rarytasów.
Córeczki jak dwa piękne motyle
Do zobaczenia u Kapiasów Pozdrawiam

Ja jeszcze się dołączę. W Pisarzowicach teraz we wrześniu będą znowu dni otwarte u Pudełki (www.azalia.pl), jest jeszcze inny Pudełek z iglakami.Kilka ulic od "Azalii" jest fajna szkółka japońska-mam z niej trochę zdjęć mogę wysłać na meila.. W Janowicach też szkółka japońska. W Bestwince niedaleko od Kapiasa szkółka bylin. To tyle co ja mam wiedzy w zakresie okolicznych szkółek wartych zainteresowania, w Bielsku drogo. Szukam po okolicach, zależy kto na jakie rarytasy poluje. Pozdr.
betysia 07:30, 30 sie 2012

Lenus ....wlasnie doczytalam u siebie,ze Ty w podroz dzisiaj mkniesz...oj cudnego dnia Wam obu zycze i na pewno wrocisz zachwycona i naladowana energia!!!!!!
szczesliwej podrozy!!!!!
buziaki!!!!

p.s
na bloga czyba czasu by mi brakowalo...ale dziekuje za pochwaly choc chyba na "wyrost" co nie co...ale wiem,ze z serca!!!!
BEATA_S 08:45, 30 sie 2012

Miłego spotkania dziewczyny Również przeczytałam
Milka 12:06, 30 sie 2012

i ja życzę tego samego
anna_studio 23:07, 30 sie 2012

....ten Twój mini czosnek....cały czas nie daje mi spokoju...