Piękne plany oczkowo rabatowe

miałam odradzać płyty w trawniku, ale już wiem, że zrezygnowałaś i dobrze. Mieliśmy plastry drewniane średnicy 60-80 cm w trawniku i mimo przycinania trawnika wokół kilka razy w ciągu dwóch sezonów prawie w 2/3 zarosły. Gra nie warta świeczki, wieczna frustracja. Z betonowymi ażurami problemem dodatkowym buło zasysanie ich przez naszą ziemię coraz głębiej.
No to tyle o płytach

Bo ja chciałam o oczku. Nie wiem czy planujesz w nim jakieś rybki? Bo jeśli tak to o ile tą głębokość znoszą w sytuacji gdy oczko w ziemi zagłębione o tyle gdy będzie ponad gruntem, a takie tu widzę, woda do samego dna będzie zamarzać, ryby wykluczone. Trzeba by prócz tego co nad powierzchnią wkopać się przynajmniej drugie tyle w głąb. A jeśli ryb nie będzie będą komary bo nic larw z wody nie wyje. Gdyby z tej wody miały korzystać np żabki to trzeba zrobić z którejś strony jakiś pomost do krawędzi od zewnątrz i od środka.
W takim wyniesionym oczku woda się też szybciej i mocniej nagrzewać będzie. Nie wiem jak nad nim słońce będzie operować, ale ciepła woda plusy dużo słońca równa się glony i zielenienie.
Przemyśl temat dogłębnie by przy Twojej perfekcji wytrzymać potem z tym oczkiem

ja namawiam na pójście w głąb i ryby