Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

DariaB 10:19, 10 lis 2022

Wiola śniło mi się dzisiaj, że odgapiłam od Ciebie i na mojej bukowej posadziłam Molinię bo coś mi ten Zebrinus tam nie leży, jakiś taki rozlazły się zrobił, przytłoczył rabatę i mnie wkurza Zmiany, ciągłe zmiany, są wpisane w żywot ogrodnika.
Martka 12:43, 10 lis 2022

Wiolu, te płyty wyglądają świetnie, ale ja oczywiście lękałabym się prac związanych z pielęgnacją.
Tak czy inaczej nie mogę doczekać się realizacji Twojego oczka. Może zima będzie łagodna i szybko ruszycie z pracami?
Rojodziejowa 13:29, 10 lis 2022

Takie płyty w takim układzie, to ma Adam Woodruf i wygląda to świetnie, ale on trawnika nie ma wcale tylko pomiędzy tymi płytami byliny i wygląda to przepięknie. Pewnie go znasz
Wiolka5_7 15:57, 10 lis 2022

Roocika napisał(a)
Wioluś, oczko bardzo mi się podoba, projekt idealnie pasuje do twojego ogrodu.

Nad płytami bym się zastanawiała, bo jednak takie oczko otoczone trawką będzie przyjemniejsze niż trawką podzieloną płytami Ale to moje zdanie :-* Buziaki

Tez tak myślę Asiu

A nad ścieżką ciągle myślę. Odłożyłam ten temat póki co na później

Dobrze radzisz

Buziaki!
Wiolka5_7 15:58, 10 lis 2022

DariaB napisał(a)
Wiola śniło mi się dzisiaj, że odgapiłam od Ciebie i na mojej bukowej posadziłam Molinię bo coś mi ten Zebrinus tam nie leży, jakiś taki rozlazły się zrobił, przytłoczył rabatę i mnie wkurza Zmiany, ciągłe zmiany, są wpisane w żywot ogrodnika.

Ha ha, ale miałaś piękny sen

Tak wpisane i bardzo to lubię,bo tylko siedzieć i podziwiać to nie dla mnie
Wiolka5_7 16:02, 10 lis 2022

Martka napisał(a)
Wiolu, te płyty wyglądają świetnie, ale ja oczywiście lękałabym się prac związanych z pielęgnacją.
Tak czy inaczej nie mogę doczekać się realizacji Twojego oczka. Może zima będzie łagodna i szybko ruszycie z pracami?

Tak Martka płyty na papierze wyglądają świetnie, ale w realu tak świetnie nie będzie.

Jednak płyt w trawniku nie będzie, bo ogród ma mnie cieszyć a nie wkurzać

Ścieżka jeśli będzie to z kamienia ,taka jak w przedogródku,bo z nią zero roboty

Też się nie mogę doczekać realizacji w przyszłym roku, oby zima była łagodna to może byśmy coś wcześniej ruszyli
Ale jak by nie było to do lata może się wyrobimy
Wiolka5_7 16:07, 10 lis 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Takie płyty w takim układzie, to ma Adam Woodruf i wygląda to świetnie, ale on trawnika nie ma wcale tylko pomiędzy tymi płytami byliny i wygląda to przepięknie. Pewnie go znasz

Pewnie, że znam i obserwuję

Właśnie u niego ta ścieżka jest bezobsługowa

Zobaczymy... Ale płyt w trawniku nie będzie ,bo roboty nie chcę sobie dokładać tylko ująć
Wiaan 16:22, 10 lis 2022

Wiola jeśli będziesz chciała ścieżkę zawsze możesz dorobić z płyt w żwirku ja też u siebie planuję z tyłu domu jak powiększę taras, ale będzie to właśnie taki "chodnik" bo w trawniku sobie odpuściłam ze względu na zarastanie Oczko będzie piękne jestem tego pewna
Nowa12 16:23, 10 lis 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Tez tak myślę Asiu

A nad ścieżką ciągle myślę. Odłożyłam ten temat póki co na później

Dobrze radzisz

Buziaki!

No co ty Wiola. Przecież Ty lubisz te robotę .
Judith 16:25, 10 lis 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Pewnie, że znam i obserwuję

Właśnie u niego ta ścieżka jest bezobsługowa

Zobaczymy... Ale płyt w trawniku nie będzie ,bo roboty nie chcę sobie dokładać tylko ująć

Wiola, jeśli cel jest taki, by ująć sobie roboty to ścieżka w ogóle Ci niepotrzebna . I tak będziesz pozostałą część trawnika pielęgnować jak dotychczas przecież .