Dzięki za odpowiedź a docelową wysokość tej śś to jaka jest ? Myślisz że dała by radę przy domu od strony północno wschodniej i południowo wschodniej? Brzozy doorensbos też mi się mega podobają
Dzięki Wiola za wszystkie informacje a powiedz mi jak radzisz sobie z utrzymaniem porządku w kamieniach pod tą sliwa? Jej owoce są smaczne ? Robisz z nich jakieś przetwory ? Przepraszam ,że tak Cię bombarduje pytaniami ale planuje zakup tego drzewka przez internet bo u mnie okolicy nigdzie nie mogę go na żywo zobaczyć i tak się trochę obawiam czy aby to dobry wybór
Porządek jest , bo ona wcale nie brudzi owocami. Bo albo ja je zerwę albo ptaki zjedzą albo niezerwane zaschną.
Liście zbieram odkurzaczem
Szczerze to świdośliwa to jest hit drzewko bardzo dużo projektantów je projektuje nie tylko w Polsce.
Jest efektowne , łatwe w uprawie i do tego pożyteczne
Ja je mrożę i dodaję potem do ciasta czy placuszków. Pewnie można robić i jakieś przetwory typu dżem.
Czytałam , że te owoce są o wiele zdrowsze niż borówka amerykańska
Wiolu, jak dzieliłas seslerię żeby obsadzić nową rabatę, to przycinalaś ją?w sensie skracałaś? Bo ja nie skracałam i nie wiem czy powinnam je ciachnąć bo takie rozcapierzone leżą, tylko środek trzyma pion, mizeroty takie.