Moje miały grzyba co roku ,niektóre aż zaczęły zamierać. Do tego zaczęły się rozwalać i nie wyglądały.
Niech u Ciebie fajnie rosną!
Można ,można jak widać
Ja jestem mega zadowolona z tej zmiany
Tyle roboty mi odeszło, mam czas na relaks
Jeśli będziesz go cięła regularnie ,to myślę, że się da go okiełznać. U nas był na ścianie, trzeba było włazić po drabinie ,no i z czasem bardzo się rozszalał
Widziałam , że ludzie sadzą go jako dywan na ziemi czy na płocie i da się go jak widać trzymać w ryzach.
Musiałam się sporo cofnąć Perfekcyjne cięcie kulek podziwiam, widzę, ze wprowadzasz do ogrodu więcej koloru. Po zmianach pięknie przed zmianami też pięknie. U Ciebie perfekcja jak u Juzi Dylematy glebowe poczytałam, czarnoziemu z piaskiem czy bez zazdraszczam. U mnie tylko na samiutkiej górze ogrodu tam gdzie szałas. Łąka się już na niego nie łapie. Na większości obszaru mam gliniasto lub glinę. Nawożenie czarnoziemu na takiej powierzchni jak nasza mijało się z celem i zasobem portfela zupełnie. Ale biorąc do wyboru piach to zdecydowanie wole glinę. U nas sucho, od miesiąca prawdziwego deszczu nie było, za to wieje i piecze okrutnie, ziemia beton, łopaty nie wbije, pazurkami nie udrapie. Chwastom brak wody zdaje się nie przeszkadzać wcale rosną jak głupie, a rośliny mdleją od upału mimo podlewania.
Cięcie nie powiem teraz idzie szybko i nawet równo po latach praktyki
Sylwia kolor był u mnie zawsze ,ale na tej nowej rabacie zamiast trawnika mogłam poszaleć z bylinami to fakt ,bo tam słońce cały dzień
Dzięki za pochwały
No ja nie będę narzekać na suszę bo w czerwcu i lipcu wody z nieba spadło dość sporo.
Maj natomiast był cały bez deszczu.
Teraz u mnie też grzeje i wieje. więc zaraz też będzie trzeba coś podlać.
Hortensjom wczoraj włączyłam linie kroplującą ,bo one teraz najbardziej potrzebują. Dziś malinom włączę ,bo zaczynają dojrzewać.
Trawnik niekoszony, jest wysoki i jeszcze zielony.
Glina jest spoko, trzeba ją tylko rozluźnić piaskiem. Wolałabym ją niż piach.
U mnie gleba taka pieniędzy gliną a piachem i żeby nie było ,duuużo dobroci w nią władowałam. Dlatego wszystko rośnie ładnie
Chwasty i u mnie szaleją, szczególnie ten przeklęty szczawik,wrr!
Trzymam kciuki za deszcz! Bo podobno sierpień ma być upalny
Ja z kolumnowych mam buki i graby. Tych pierwszych posadziłam 6szt. z czego 3 rosną pięknie a 3 szt. nie.
Graby Frans fontaine rosną zdrowo i szaleją już ,bo mają duże przyrosty
Nie mam ambrowca ,więc ciężko mi doradzić
Drugi szpalerem hortensji Limelight kwitnie
Dostały w tym roku w końcu linię kroplującą i oszalały ze wzrostem
Tuje mają ok.2,3 m
Widać środkowego buka z którym coś się dzieje te dwa piękne, duże ,gęste a ten jakby stanął w rozwoju ,ech rok temu zrzucił wcześnie liście i w tym pewnie też zrzuci. Nawet kolor liści ma jakiś inny czerwony
Muszę tutaj kupić jakieś mniejsze kocimiętki ,bo Walker's low zawaliły molinie i cisy. Aż molinie dostały grzyba