No miałam ale Ewa mnie przyhamowała
No czekam na rozwój sytuacji ze środkowym bukiem... Nigdy nie mów nigdy!
Wzorową to nie ,bo chwasty się walają itd bo plewić nie lubię zresztą teraz jak mam małe dziecię to,że nie zawsze jest perfekcyjnie mi jakoś nie przeszkadza wrzuciłam na luz! zmieniają się czasem priorytety
A muszą być kolumnowe?
Ja mam ambrowce kuliste i mają mieć koronę max 2 m więc chyba niewiele. Pięknie się przebarwiają, wcześnie wypuszczają liście, a przebarwione długo utrzymują jeszcze na gałęziach. Polecam
Tak patrząc na buki Twoje i moje to jednak idealne drzewa to nie są.
Rosną jak chcą choć kupowałam równe.
Mi to nie przeszkadza. Chyba
Jednak najlepiej wyglądają drzewa w mieszanych szpalerkach lub rozrzucone.
Wiola masz śliczne. Żadnych niedociągnięć nie widać.
Bedę się na Tobie wzorować, nie pierwszy raz zresztą i przerabiać bukową w celu uzyskania podobnego szpalera hortensji. Bo moje rozrzucone krzaki źle wyglądają.
No niestety z roślinami już tak jest ,nawet nie chodzi o buki. Dużo roślin nie rośnie jednakowo a niby mają te same warunki.
Najgorzej właśnie widać jak w szpalerze nagle jakieś drzewo padnie, jakby był posadzone nie w rządku ,tak by nie było widać.
No nic , najwyżej na jednej rabacie zostaną 2 sztuki a na drugiej 1 sztuka.Pasuje mi tak. Nie będę jednak przesadzać ,bo szkód byłoby mi jakby padł.
Ogólnie widoki śliczne, nie ukrywam
Dzięki !
Ale mam chwasty , rośliny do cięcia, pędraki mi zeżarły korzenie seslerii, kret mi ryje, niektóre rośliny dostały grzyba przez to, że było za dużo deszczu...nigdy nie jest idealnie
Wzoruj się Lidka
Miło mi!
Tak hortensje w masie wyglądają najlepiej
Wiolu, pozdrawiam. Dawno nie pisałam ale cały czas podglądam i jestem na bieżąco.
Fantastycznie podgoniła ta rabata przy podjeździe. To był bardzo dobry dobór roślin.
Pięknie jak zwykle. I powiem ci że na zdjęciach nawet ten mizerny buk wygląda po prostu jak inne, rzadsze drzewko między miśkami. Taki celowy zabieg, więc bez stresu. Choć podejrzewam że na żywo dużo bardziej cię drażni