Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anabuko1 23:35, 28 lut 2019

anpi napisał(a)
Termometr na tarasie wskazuje +9 stopni,ale odczuwalna na dworze...stanowczo za zimno jak dla mnie!!!Wyskoczyłam przymierzyć kolorystycznie donice,sprawdziłam co w trawie...a raczej na rabatach... piszczycyknęłam parę fotek i uciekłam do cieplutkiego domku przez okno cieszyć się słoneczkiem i czekać na większe ocieplenie

Widzę że wiosnę już masz. Same radości. Takie małe a dają nadzieję na wczesną wiosne ?
anabuko1 23:37, 28 lut 2019

anpi napisał(a)
Dopiero dziś mogę powiedzieć, że mimo obaw jestem zadowolona z efektu końcowego zrobionej przeze mnie donicy.Mogę malować kolejne dwie
A jak będę jeszcze jakieś robiła,to kupię gładki styrodur.
Nie będą stały w aż takiej bliskości stołu i ław ,więc ewentualne różnice nie będą widoczne

O donice pomalowane. Dobralas świetnie.
Wszystko ze sobą digeane6 perfekcyjnie.
Pozdrawiam Aniu
Dorota123 18:08, 01 mar 2019

Piękny efekt końcowy wyszedł. Donice przepiękne, no i najważniejsze własna produkcja. Jesteś zdolna, pomysłowa, pracowita i i taka co jej się chce.
anpi 18:55, 01 mar 2019

anabuko1 napisał(a)

Widzę że wiosnę już masz. Same radości. Takie małe a dają nadzieję na wczesną wiosne ?

Aniu,wszystko się budzi jakoś szybciej ,ale pogoda jeszcze niepewna.Miałam nadzieję na jakieś działania dzisiaj w ogrodzie,ale ten zimny wiatr mnie zniechęcił.I działałam w domu.
anpi 19:13, 01 mar 2019

anabuko1 napisał(a)

O donice pomalowane. Dobralas świetnie.
Wszystko ze sobą digeane6 perfekcyjnie.
Pozdrawiam Aniu

Nareszcie udało mi się je skończyć
Cieszę się że Ci się podobają.Jeszcze mam do wykonania jeden zaległy plan w domu i może być wiosna
Najgorzej, że zamiast go wykonywać ,to w międzyczasie nowe dochodzą i kusi by je w pierwszej kolejności zrobić.Np.dziś robiłam etykietki -znaczniki do ziół.Właściwie już dawno miałam chęć takie mieć, ale wykonanie ich np.metodą dekupażu na metalowych blaszkach wydawało mi się bardzo czasochłonne i ciągle to odwlekałam. A w ostatnich dniach dzięki dziewczynom z Ogrodowiska wpadłam na genialny pomysł,że takie jak zawsze chciałam, mogę zrobić w prosty ,szybki i tani sposób!
anpi 19:39, 01 mar 2019

Dorota123 napisał(a)
Piękny efekt końcowy wyszedł. Donice przepiękne, no i najważniejsze własna produkcja. Jesteś zdolna, pomysłowa, pracowita i i taka co jej się chce.

Wiesz Dorotko chęci to są,tylko czasami jakoś trudno się zebrać do tych robótek... Ale dzisiaj miałam wolniejszy dzień to trochę twórczo podziałałam.
Kasia przypomniała mi pokazując swoje kupione znaczniki do ziół,że minął kolejny sezon a ja dalej nie mam takowych w zielniku.Muszelka też pokazała znaczniki...i sposób w jaki je wykonała był dla mnie oświeceniem!
Syn zaprojektował mi takie na komputerze(właśnie takie widziałam, że dziewczyny robią blaszane,podobały mi się właśnie takie chlapane farbą)
Potem wydrukowane są na domowej drukarce na kartonie.Wycięte.Zalaminowane (folia do luminarki,kupiona na sztuki w papierniczym)Laminowałam żelazkiem Ponownie wycięte z lekkim nadmiarem folii.I przyklejony z tyłu ( klejem na goraco)pomalowany patyczek do szaszłyków Póżniej pomyslałam że można było na drugiej stronie też coś wydrukować...ale oj tam!

anpi 19:44, 01 mar 2019

Domowa mięta dostanie trochę mniejszą etykietkę,ta tymczasem

anabuko1 20:05, 01 mar 2019

Tak bywa z naszym czasem i miedzyczasem na nasze różne prace.
Też myślałam o zrobieniu etykiet na zioła.
Twoje bardzo ładne. Brawo !
Oj muszę Cię potytac szczegółowo jak swoje zrobiłaś ?
Czytam.. Czytam ale i tak jeszcze mam pytania.
Hmmm mi nie ma kto zaprojektować. A jeszcze na czym to przyklejone ?
Oj chyba przyjdę na lekcje nauki ?
Kostrzewy już przycinasz ?
gosika67 20:19, 01 mar 2019

Aniu podobają mi się i donice i reszta i to bardzo -pozdrawiam. Mam podobne etykietki, tylko już gotowe.
Rumianka 20:34, 01 mar 2019

Świetne te ręczne robótki i te duże i te małe...Pomysłowa kobitka z Ciebie...