Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 14:09, 24 mar 2019

Anda napisał(a)
Śliczna wiosna u Ciebie, a ciemierniki robią wrażenie

Tak wiosna nabrała tępa.I my razem z nią.
anpi 14:20, 24 mar 2019

Gardener27 napisał(a)

Kolorowe wiosenne rabaty przemawiają do mnie bardzo. Donice mistrzowsko obsadziłaś, przepiękne ciemierniki.

Widzę że nabyłaś rojniki, coś mnie na nie bierze, chyba też spróbuję.

Rojniki posadziłam do doniczek...i nie tylko,ale mam też dla nich puszki ,muszę więc jeszcze dokupić
anpi 14:57, 24 mar 2019

sylwia_slomc... 16:23, 24 mar 2019

Zarojnikowałaś sie wspaniale:0 i kącik ogrodnika piekny wyszedł, świetny pomysł na rojniki w maszynce, maszynke też mam, ale poddałaś mi inny pomysł, przecież w takiej maszynce można kompost lub korę lub ziemię rozdrabniać do doniczek

Uprzątnięte masz już na cacy, u mnie jeszcze trochę do tego trzeba poczekać

Mówisz, ze znowu czasy słoikowe musze sobie przypomnieć....jak dzieci małe były to nocami przerabiałam przetwory do słoików bo się bałam z wrzątkiem przy Nich stawiać.

A teraz....teraz to te moje pociechy urosły i na szczęśćie naumiałam Ich gotować parę latek temu, teraz często sami w kuchni pod swoje gusta eksperymentują, nie powiem bo smacznie całkiem. Więc może jednak tych słoików uda mi się uniknąć
anpi 17:37, 24 mar 2019

Sylwia, tym uprzątnięciem na cacy to tak nie do końca...Część trawnika i podjazd mam rozryty na maksa,bo em przekłada kostkę.Także czeka nas jeszcze przygotowanie podłoża,położenie nawodnienia pod trawnik i sianie tej części od nowa. Część ogrodu z warzywniakiem nawet nie ruszona.A mam przesadzać maliny i to już chyba ostatni bezpieczny dla nich moment? Przygotowanie nowego warzywniaka.
Dwie rabaty do przeróbki,jedna do dosadzenia,jedna do zaplanowania.Płot i domek narzędziowy do malowania.Nie mówiąc już o uprzątnięciu kilku składzików różności...
anabuko1 17:56, 24 mar 2019

anpi napisał(a)

Ania,sama tą piłą cięłaś?Szacun!

Kilka moich żurawek podgryzionych od korzenia,a sprawców na gorącym uczynku złapałam!Podeschłe żurawki z obgryzionym głównym korzeniem lekko wyjęłam z ziemi,Poobcinałam suche liście,podzieliłam sadzonkę i posadziłam głębiej ,zobaczę czy się przyjmą,mają kilka drobniutkich korzonków.
Mi udało się w sobotę zwertykulować cały trawnik i częściowo nawieść na niego przesianej ziemi popieczarkowej.Sama siałam na rafie,naszuflowałam się parę taczek,bo jeszcze kończyłam ściółkować rabaty.Trochę powysadzałam z doniczek i powynosiłam ozdoby ,ale nie wszystkie.
Ale drzwi do ogrodu można już pomału otworzyć,prawie ogarnięty!

Jeszcze muszę okiełznać róże pnące na murku

Tak, sama tą piłą cięłam.
Mąż nie miał czasu, a mnie aż ręce świerzbiły .
I zrobiłam co trzeba było.
Oj to też sporo prac ogrodowych zrobiłaś
Drzwi otwarte sezon ogrodowy rozpoczęty
Tylko jeszcze czasu na grilowanie nie ma.
Ja też na weekend kulinarnie sporo robiłam.I mąż też.Córcia przyjechała , to ileś dań trzeba dać.
I szarlotkę
Piękne przylaszczka.
Jakie fajne pomysły na rojniki. No suuper!
Och, mój trawnik jeszcze nie ruszałam..Brak czasu.
Po niedzieli muszę przesadzać drzewka i krzewy owocowe na nowy areał.
bo jeszcze trochę puszczą listki i ciężej będzie z przyjmowaniem .
A reszta, zobaczymy ile to uda mi się zrobić .
dana1s 19:14, 24 mar 2019

Aniu kocham te Twoje murki, nie mogłam się doczekać kiedy otworzysz furtkę wiośnie

Pozdrawiam serdecznie!!
Anitka 21:52, 24 mar 2019

Świetnie te rojnikowe aranżacje wyglądają. Też muszę się zarojnikować, bo chce nowe koryto nimi obsadzić.

Ja przyniosłam sobie opuchlaki do ogrodu z żurawkami. Sukcesywnie mi je zżerały, więc odpuściłam sobie żurawki.
anpi 22:29, 24 mar 2019

Aniu masz zdjęcie z tych przyciętych tujek?Idę zobaczyć
A roboty to was czeka...że ho,ho!Ale pomału jakoś zrobicie.
sylwia_slomc... 22:48, 24 mar 2019

anpi napisał(a)
Sylwia, tym uprzątnięciem na cacy to tak nie do końca...Część trawnika i podjazd mam rozryty na maksa,bo em przekłada kostkę.Także czeka nas jeszcze przygotowanie podłoża,położenie nawodnienia pod trawnik i sianie tej części od nowa. Część ogrodu z warzywniakiem nawet nie ruszona.A mam przesadzać maliny i to już chyba ostatni bezpieczny dla nich moment? Przygotowanie nowego warzywniaka.
Dwie rabaty do przeróbki,jedna do dosadzenia,jedna do zaplanowania.Płot i domek narzędziowy do malowania.Nie mówiąc już o uprzątnięciu kilku składzików różności...

Aniu ja o warzywniku to nawet jeszcze nie myślę Odmalować go trzeba, ziemię uprawić wszystkie ścieżki do plewienia bo chwastu nasiało, Ania widziałaAle najpierw z cięciem krzewów muszę się uporać