Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

Rumianka 22:49, 24 mar 2019

Motywy rojniczkowe niesamowicie skomponowane, a te w maszynce, to unikatowe...a w durszlakach też mam posadzone rojniki... Wszędzie czyściutko i pachnąco...
anpi 22:50, 24 mar 2019

dana1s napisał(a)
Aniu kocham te Twoje murki, nie mogłam się doczekać kiedy otworzysz furtkę wiośnie

Pozdrawiam serdecznie!!

Za drzwiami wiosna,tylko przed- na razie goła ziemia,czeka na zasianie trawki
A pozostały trawnik zrekultywowałam i zaczęłam posypywać popieczarkową ziemią i też na razie czarno wygląda Mam nadzieję że trawka się przebije,bo w niektórych miejscach dosypałam grubiej by zniwelować nierówności podłoża.
Pozdrawiam Danusiu
anpi 23:04, 24 mar 2019

Anitka napisał(a)
Świetnie te rojnikowe aranżacje wyglądają. Też muszę się zarojnikować, bo chce nowe koryto nimi obsadzić.

Ja przyniosłam sobie opuchlaki do ogrodu z żurawkami. Sukcesywnie mi je zżerały, więc odpuściłam sobie żurawki.

U mnie do tej pory nie było problemu, a teraz nie wiem co będzie,spróbuję powalczyć.Uwielbiam żurawki
anabuko1 20:08, 25 mar 2019

anpi napisał(a)
Aniu masz zdjęcie z tych przyciętych tujek?Idę zobaczyć
A roboty to was czeka...że ho,ho!Ale pomału jakoś zrobicie.

Aniu, jak się człowiek weźmie do poważnej pracy i chce dużo zrobić.To nie w głowie mu robienie fotek.
Nie robiłam nic.
Oj tak, roboty strasznie dużo.Coz mam na to cały rok.
anpi 20:52, 25 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu ja o warzywniku to nawet jeszcze nie myślę Odmalować go trzeba, ziemię uprawić wszystkie ścieżki do plewienia bo chwastu nasiało, Ania widziałaAle najpierw z cięciem krzewów muszę się uporać

Sylwia a te twoje ścieżki to nie na podsypce cementowej?
Oj,masa tej roboty na wiosnę,a jeszcze przy waszym areale...
anpi 21:00, 25 mar 2019

Rumianka napisał(a)
Motywy rojniczkowe niesamowicie skomponowane, a te w maszynce, to unikatowe...a w durszlakach też mam posadzone rojniki... Wszędzie czyściutko i pachnąco...

Rojniczki w maszynce podpatrzone w internecie
Mam chęć na więcej różnych rojników w różnych pojemnikach, muszę się za nimi rozejżeć
Ale nawet nie mam czasu polatać po sklepach ogrodniczych,czy szkółkachWolę na razie każdą wolniejszą chwilę poświęcić na zrobienie zaplanowanych rzeczy w ogrodzie.
Mala_Mi 22:47, 25 mar 2019

Tu mnie nie było.... a jest widzę bardzo ciekawie... ogród z dusza i charakterem.... musze tu wrocic sle nie dzis.... bo z telefonu to nie to.
sylwia_slomc... 22:51, 25 mar 2019

anpi napisał(a)

Sylwia a te twoje ścieżki to nie na podsypce cementowej?
Oj,masa tej roboty na wiosnę,a jeszcze przy waszym areale...

Te w warzywniku są układane na kamieniu klińcu, nie dawaliśmy podsypki, żeby była możliwość podniesienia kiedyś, jak już kompostem tak wywindujemy poziom ziemi, że się znajdzie nad ścieżkami
Bo u mnie prawie cały kompostownik idzie rok w rok do warzywnika, a drugi pod drzewka owocowe i jagodnik
Mala_Mi 22:52, 25 mar 2019

anpi napisał(a)
Ano za krótkie było spotkanie Aniu,co za czasy...dzieci urosły,a my dalej nie mamy czasu ...
Może następnym razem...?
A ten mój ziołownik to bardziej kojarzy mi się z błazeńskim ubrankiem,ten wzór bardziej niż z np.z szachownicą.

Z wnukami można grać w szachy .... e realuepiej wygladasz niz na foto ...
anpi 23:08, 25 mar 2019

Mala_Mi napisał(a)
Tu mnie nie było.... a jest widzę bardzo ciekawie... ogród z dusza i charakterem.... musze tu wrocic sle nie dzis.... bo z telefonu to nie to.

Miło,że tak odbierasz mój ogród po wstępnych oględzinach
Zapraszam
Moje wnuki trochę jeszcze za małe na szachy,ale kiedyś kto wie...może mnie nauczą grać w szachy ... w ogródku.
A jeżeli chodzi o zdjęcia to podniosłaś mnie na duchu... sama miałam taką nadzieję