Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

AnnaMS 22:32, 06 kwi 2019

Ale Aneczka u Ciebie pięknie, tak kolorowo i czyściutko, ja się ciągle zmagam z opadłymi igłami ze świerków, jodeł, sosen i tuj, masakra, spakowałam 22 worki tego badziewia a to jeszcze nie koniec ...
SlonecznyOgrod 22:35, 06 kwi 2019

anpi napisał(a)
Wiosny ciąg dalszy...

- i coś...???

Laki, to są laki.
Dostałam w lutym dziś robiłam im zdjęcia, jutro wstawię u siebie.
anpi 22:39, 06 kwi 2019

Dosypałam świeżej kory na rabatę przy biesiadnym ,od razu roślinki lepiej się prezentują. Choć tu muszę jeszcze przesunąć żurawki na brzeg rabaty,bo są w jakimś nieładzie.
sierotka 23:03, 06 kwi 2019

Aniu czy robiliscie wertykulację pierwszy raz ?Wal wczoraj robił ,ale się spieszył nie lubię tak i nie mogę wygrabic tej sieczki traw do końca zastanawiam się jak fachowo to zrobić ziemia sucha wszystko fruwa ):
sylwia_slomc... 23:32, 06 kwi 2019

Pięknie wiosennie już wogrodzie, ta donica na nodze świetna
anpi 00:40, 07 kwi 2019

AnnaMS napisał(a)
Ale Aneczka u Ciebie pięknie, tak kolorowo i czyściutko, ja się ciągle zmagam z opadłymi igłami ze świerków, jodeł, sosen i tuj, masakra, spakowałam 22 worki tego badziewia a to jeszcze nie koniec ...

Aniu u mnie zmagania nie mniejsze.Ciągle ganiam z odkurzaczem , grabkami i taczką.Na razie wyrównuje tymi igłami i gałązkami teren na działce z ugorem,to nie muszę pakować w workiJak dalej tak będzie wiało to końca nie będzie ,bo ja też mam kilka starych tuj,sosen i świerków.Na dodatek dęba ,który dopiero zaczyna gubić liście.
Dziś cały dzień wydmuchiwałam z kamyczków igły w rabatach przed domem na trawnik ,a potem przy okazji wertykulacji grabiłam z trawnika i zmiatałam z kostki.Sprzątałam też pod skyroketami i pod tujami. Uprzątnęłam też pewien"bajzelnik rzeczy różnych". Trochę też podlewałam,bo chciałam zasiać trawę na ścieżkach w warzywniaku i zrobić dosiewki na trawniku,ale się ściemniło Został mi do odkurzenia jeszcze jeden zakątek.W sumie to już go raz sprzątałam ale przed wiatrami Ale cóż ...patrzenie na kwiaty utwierdza mnie w tym że warto się starać i trochę się pomęczyć
anpi 01:17, 07 kwi 2019

sierotka napisał(a)
Aniu czy robiliscie wertykulację pierwszy raz ?Wal wczoraj robił ,ale się spieszył nie lubię tak i nie mogę wygrabic tej sieczki traw do końca zastanawiam się jak fachowo to zrobić ziemia sucha wszystko fruwa ):

Bogusiu rocznej trawy chyba się jeszcze nie wertykuluje ,bo jest jeszcze słabo ukorzeniona. Ale nie martw się,na pewno się zregeneruje. Najwyżej zrobisz dosiewkiJa wertykulowałam tylko tą stara trawę ,co roku robimy wertykulację.Tylko pierwszy raz robiłam to sama i pierwszy raz posypuję ją podłożem popieczarkowym po wertykulacji.
anpi 01:32, 07 kwi 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)

Laki, to są laki.
Dostałam w lutym dziś robiłam im zdjęcia, jutro wstawię u siebie.

Poczekam aż zakwitnie ,nie pamiętam czy miałam ją w tamtym roku i jak kwitła
Zajrzę do Ciebie obejrzeć Twoją
sierotka 08:36, 07 kwi 2019

anpi napisał(a)

Bogusiu rocznej trawy chyba się jeszcze nie wertykuluje...

3 letnia u nas

anabuko1 10:07, 07 kwi 2019

anpi napisał(a)

Aniu u mnie zmagania nie mniejsze.Ciągle ganiam z odkurzaczem , grabkami i taczką.Na razie wyrównuje tymi igłami i gałązkami teren na działce z ugorem,to nie muszę pakować w workiJak dalej tak będzie wiało to końca nie będzie ,bo ja też mam kilka starych tuj,sosen i świerków.Na dodatek dęba ,który dopiero zaczyna gubić liście.
Dziś cały dzień wydmuchiwałam z kamyczków igły w rabatach przed domem na trawnik ,a potem przy okazji wertykulacji grabiłam z trawnika i zmiatałam z kostki.Sprzątałam też pod skyroketami i pod tujami. Uprzątnęłam też pewien"bajzelnik rzeczy różnych". Trochę też podlewałam,bo chciałam zasiać trawę na ścieżkach w warzywniaku i zrobić dosiewki na trawniku,ale się ściemniło Został mi do odkurzenia jeszcze jeden zakątek.W sumie to już go raz sprzątałam ale przed wiatrami Ale cóż ...patrzenie na kwiaty utwierdza mnie w tym że warto się starać i trochę się pomęczyć

No to sporo rzeczy też zrobiłaś Aniu.ach ta wiosna, taka ładna a taka pracowita.
roślinki piękne .
Twoje hiacynty jakby więcej rozwinięte .
Może dlatego,że ptaszki je pilnują.
Chyba moim zmienię miejscówkę