Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

AnnaMS 11:08, 10 sie 2019

anabuko1 napisał(a)
Dzisiaj byłam w pięknym ogrodzie Ani-anpi.
Daleko mi do tak pięknego, uporzadkowanego,wymuskanego bardzo przemyślanego ogrodu i tych misternie dobranych rabat i roślin
Sierpniowy ogrody Ani

Śliczny widoczek
Aniu, piękne masz dalie i jeżówki Zazdroszczę Ci ogarniętego ogrodu u mnie trochę jeszcze pracy jest ...
Pozdrawiam
gogo 23:33, 11 sie 2019

Aniu, małymi krokami dążę do takiego kwiatowego zawrotu głowy w ogrodzie, jak u Ciebie
Wiadomo, że nie uda mi się dojść do takiego ideału jak Twój ogród, ale się staram.
Mam dużo mniejszy ogród, więc będzie wersja mini
Niestety, mam tylko jednego koleuska
Najpierw zmarzły, uratowałam czubki, trochę ruszyły,a potem marniały na słońcu
Zabrałam do domu, a tu dobrały się do nich moje kocie paskudy i zrobiły z liści sieczkę
Nie są mi pisane, będę oglądać u Ciebie i Ani Anabuko
AniazUroczyska 01:17, 12 sie 2019

Pokrzywki są piękne, ale u nas chyba raczej jednoroczne? Czy u Ciebie przetrwały zimę?
anpi 13:47, 12 sie 2019

AnnaMS napisał(a)

Śliczny widoczek
Aniu, piękne masz dalie i jeżówki Zazdroszczę Ci ogarniętego ogrodu u mnie trochę jeszcze pracy jest ...
Pozdrawiam

Wiesz Aniu,niby ogarnięty...ale względem wielu miejsc mam plany,ale nie do końca sprecyzowane a i funduszy brak...więc na chwile obecną szpadelek odpoczywa i ja przy okazji!(Ale główka pracuje...)
anpi 14:39, 12 sie 2019

gogo napisał(a)
Aniu, małymi krokami dążę do takiego kwiatowego zawrotu głowy w ogrodzie, jak u Ciebie
Wiadomo, że nie uda mi się dojść do takiego ideału jak Twój ogród, ale się staram.
Mam dużo mniejszy ogród, więc będzie wersja mini
Niestety, mam tylko jednego koleuska
Najpierw zmarzły, uratowałam czubki, trochę ruszyły,a potem marniały na słońcu
Zabrałam do domu, a tu dobrały się do nich moje kocie paskudy i zrobiły z liści sieczkę
Nie są mi pisane, będę oglądać u Ciebie i Ani Anabuko

Grażynko miło mi słyszeć...znaczy widzieć te wszystkie pochwalne słowa Wracając do zdjęć z przed dwóch lat sama nie mogę uwierzyć że tak szybko udało mi się tak zmienić ogród.Ale w miarę jedzenia apetyt rośnie...a Ogrodowisko serwuje same apetyczne rzeczy ... Nawet się nie obejżysz jak utoniesz w kwiatach... Ale na pewno wielką zasługę w tych bujnych kwitnieniach i rozroście roślin ma dobrze przygotowana gleba, nawożenie i nawadnianie co jak mantrę powtarza się na Ogrodowisku
anpi 15:00, 12 sie 2019

AniazUroczyska napisał(a)
Pokrzywki są piękne, ale u nas chyba raczej jednoroczne? Czy u Ciebie przetrwały zimę?

Aniu ja przed zimą uszczykuję szczepki z każdego rodzaju , sadzę do doniczki i trzymam już w domu.A w na przełomie lutego i marca znów robię( z rozrośniętych już) sadzonki,one bardzo łatwo się ukorzeniają ,wystarczy kilka dni w wodzie lub nawet prosto do doniczki z wilgotna ziemią.Można też zabrać całe duże rośliny na zimę do domu.Ale ja mam w dużych doniczkach więc zajęłyby dużo miejsca. W zimie na dworze nie mają szans,są bardzo wrażliwe na mróz, wiosną na dwór wystawiam dopiero po piętnastym maja gdy nie ma zagrożenia przymrozkami.
Iwonka 15:05, 12 sie 2019

anabuko1 napisał(a)
Sierpniowy ogrody Ani

Bardzo podobają mi się te kadry widziane okiem Anabuko Widok z ławeczki na mur CUDOWNY

anabuko1 napisał(a)
Ogród Ani jest pełen pięknych roślin

Te roślinki szczególnie mnie urzekły Co to za cuda Dziewczyny?
anpi 15:29, 12 sie 2019

Iwonko właśnie zasiedziałam się w Twojej wysmakowanej altanie i nic nie napisałam,bo znów przychodzą mi do głowy tylko słowa cudnie,pięknie,przepięknie...czyli znów trzeba się powtarzać
A jeżeli chodzi o te zacytowane moje roślinki,to wszystkie jednoroczne. Te kuleczki to Gomfena ,siałam z nasionek w marcu w domu.
Tej drugiej niestety nazwy nie pamiętam,kupiłam na ryneczku i rośnie w doniczce.A trzecia to jakaś szałwia ,ale z tych nie zimujacych,mam ja też pierwszy raz ,też posadziłam w donicy.
Iwonka 15:41, 12 sie 2019

anpi napisał(a)
Iwonko właśnie zasiedziałam się w Twojej wysmakowanej altanie i nic nie napisałam,bo znów przychodzą mi do głowy tylko słowa cudnie,pięknie,przepięknie...czyli znów trzeba się powtarzać
A jeżeli chodzi o te zacytowane moje roślinki,to wszystkie jednoroczne. Te kuleczki to Gomfena ,siałam z nasionek w marcu w domu.
Tej drugiej niestety nazwy nie pamiętam,kupiłam na ryneczku i rośnie w doniczce.A trzecia to jakaś szałwia ,ale z tych nie zimujacych,mam ja też pierwszy raz ,też posadziłam w donicy.

No to miałaś okazję "posiedzieć" w słoneczku Wtedy altana najładniejsza. Gdy byłaś światło nie było tak ładne.
Szkoda, że roślinki jednoroczne, ale piękne więc u ciebie podziwiam
Ja chyba mam czarne ręce zamiast zielonych Ale drzewa i krzewy mnie lubią - chociaż to
Milka 16:32, 12 sie 2019

Obie dałyście tyle pięknych zdjęć, cudowny, kolorowy i pełen niespodzianek ogród