Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

Donia72 22:15, 05 maj 2020

anpi napisał(a)
Trawka po deszczu zrobiła się soczysta nawet tam gdzie nie ma założonego nawadniania, co jakiś czas rozstawiam zraszacze Trzeba było dziś kosić, tu jeszcze przed koszeniem.

Tu zakładany wiosną w tamtym roku trawnik, tu mam nawadnianie, ale co deszcz to deszcz

Ależ Ty masz piękną trawę. U nas coraz gorsza nasza trawa, wylewane litry wody nic nie dały. Poprzednie suche lata robią swoje. W tym roku mamy zamiar trochę zabrać się za trawnik, musimy zrobić dosiewkę
Donia72 22:18, 05 maj 2020

anpi napisał(a)
Zaczyna też kwitnienie jabłoń rajska Royalty.

U mnie jabłoń ozdobna Ola, ale nie jest tak kolorowa jak ta Twoja chyba muszę się za taką jeszcze rozejrzeć
anpi 22:29, 05 maj 2020

Ja natomiast Olę też bym chciała, bo ma większe potem owocki
Dziękuję w imieniu trawki
A ty masz Doniu automatyczne nawadnianie trawnika, czy sama podlewasz?Ja się przekonałam jaka to różnica, jak mam tak i tak.
Donia72 22:44, 05 maj 2020

anpi napisał(a)
Ja natomiast Olę też bym chciała, bo ma większe potem owocki
Dziękuję w imieniu trawki
A ty masz Doniu automatyczne nawadnianie trawnika, czy sama podlewasz?Ja się przekonałam jaka to różnica, jak mam tak i tak.

Nie, nawadniania nie mam, podlewamy na trzy zraszacze, mąż na pięć punktów rozkłada po dwie godziny każdy punkt podlewa. Ale i tak trawa słaba, a rachunki za wodę kosmiczne
Dorota123 13:02, 06 maj 2020

Serduszkowa wiśnia ładnie już wyglądam a trawniczek to masz taki o jakim ja ciągle marzę.
anpi 19:10, 06 maj 2020

Ewa777 napisał(a)
Kupiłam wczoraj taką samą jabłonkę jak u Ciebie Royalty
Trawnik masz przepiękny. Nawadnianie masz zraszaczami od góry, czy pod ziemią?
Te drzwiczki bez kwiatów też są urokliwe

Nawadnianie trawnika jest automatyczne,zraszacze "wysuwają się z ziemi" i zraszają od góry. W rabatach mam kropelkowe.Wszystko eM sam zakładał, wiedzę nabył czytając, oglądając filmiki, pytając mądrzejszych w tej dziedzinie i korzystając z własnej wiedzy i doświadczeń własnej "złotej rączki" Oczywiście bez poprawek się nie obyło, ale o ile taniej niż z projektem i przez fachowców.
Z jabłoneczki będziesz zadowolona, moja jest bezproblemowa. przesadzanie też dobrze zniosła
anpi 20:31, 06 maj 2020

Donia72 napisał(a)

Nie, nawadniania nie mam, podlewamy na trzy zraszacze, mąż na pięć punktów rozkłada po dwie godziny każdy punkt podlewa. Ale i tak trawa słaba, a rachunki za wodę kosmiczne

My mamy wodę ze studni głębinowej, więc kosztem jest tylko energia zużywana przez pompę.
A co ile dni podlewacie?
AgataM 20:40, 06 maj 2020

Stworzyłaś przepiękny ogród. Jest niesamowicie zadbany. Świetny pomysł z bergeniami na obwódkach. Trawa cudowna.
U mnie po wertykulacji mimo podlewania kiesko. Zobaczę po deszczu. Jak nie wzejdzie, powtórzę wsiewkę.
ryska 21:09, 06 maj 2020

Pełen zachwyt, masz piękny ogród.
anpi 22:39, 06 maj 2020

Swojskie klimaty