Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 22:56, 02 sty 2021

Napia napisał(a)
Jestem pod wrażeniem ogrodowych i domowych dekoracji Super!

Szczęśliwego Nowego Roku w domu, ogrodzie, dla rodziny, we wszystkim

Agnieszko, miło mi
Dziękuję też za życzenia, wzajemnie, niech się spełniają!!!
Mgduska 23:46, 02 sty 2021

anpi napisał(a)

Ten miniony rok nie był łaskawy dla mnie. Nie dość,że pandemia i wszelkie ograniczenia przez nią, niepewność w wielu dziedzinach, to różne przeżycia, które stargały dodatkowo moje emocje. Pewnie większości z nas brakuje normalności, wkraczajmy więc w ten Nowy Rok pełni nowych nadziei i z nowymi siłami płynącymi od B.Dziecięcia(powtarzam sobie:"...choćbym szedł ciemną doliną zła się nie ulęknę bo Ty jesteś ze mną...")

Mam podobnie Wszystkiego Dobrego!
SlonecznyOgrod 12:02, 03 sty 2021

anpi napisał(a)

Cieszę się, że jakoś zdążyłam z wszelkimi przygotowaniami Teraz wypoczywam

Tak, podłoże kupowaliśmy latem w pieczarkarni, mam niedaleko, to eM jeździł z przyczepką, brał już z pryzmy, więc trochę przekompostowane. I jest na mojej pryzmie od lata, to teraz jest super!

Podobno to bardzo wartościowa ziemia.
Szukałam też kiedyś w okolicy ale nie znalazłam.
Transport tylko we własnym zakresie?
malgorzata_s... 19:00, 03 sty 2021

Świąteczne dekoracje wspaniałe Odpoczynek się nam wszystkim teraz należy w oczekiwaniu na nowe wyzwaniaŻyczę zdrówka i wszelkiej pomyślności w roku 2021
Urszulla 10:30, 06 sty 2021

Aniu, najlepszego na ten Rok. Niech czas spędzany w romantycznym ogrodzie umila Wam życie. Pozdrawiam
anpi 21:38, 06 sty 2021

Mgduska napisał(a)

Mam podobnie Wszystkiego Dobrego!

anpi 22:25, 06 sty 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Podobno to bardzo wartościowa ziemia.
Szukałam też kiedyś w okolicy ale nie znalazłam.
Transport tylko we własnym zakresie?

Z tej pieczarkarni z której biorę (40 km ode mnie) to tak, trzeba mieć transport własny, przyczepkę mamy za darmo to wychodzi tanio, bo ziemię oddają za przysłowiowe grosze.
Są pieczarkarnie które przywożą swoim transportem, ale ode mnie daleko i ten transport wychodzi zbyt drogo.
U mnie na miejscu, czy w okolicy pieczarkarni też ciężko znaleźć jakiś większy transport, a jeżeli już to też się nie opłaca.
anpi 22:49, 06 sty 2021

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Świąteczne dekoracje wspaniałe Odpoczynek się nam wszystkim teraz należy w oczekiwaniu na nowe wyzwaniaŻyczę zdrówka i wszelkiej pomyślności w roku 2021

To prawda Więc czuję się trochę usprawiedliwiona z leniuchowania
Dziękuję za noworoczne życzenia
Dziś można było poleniuchować na ławeczce(tylko przydały by się podusie), nawet koło południa pokazało się słoneczko

anpi 22:52, 06 sty 2021

Urszulla napisał(a)
Aniu, najlepszego na ten Rok. Niech czas spędzany w romantycznym ogrodzie umila Wam życie. Pozdrawiam

Dziękuję Uluś za życzenia! Niech tak będzie!
Dorota123 11:22, 07 sty 2021

anpi napisał(a)

No tak, nie wszystko zależy od nas...ale podziwiam Twój optymizm: mimo wszystko. Czasami musimy się poddać naszemu organizmowi i dać mu odpocząć mimo naszych chęci i planów, i ciągle mieć nadzieję, że będzie lepiej.

Dorotko przyginając róże wiosną, czasami uszkadzam pąki liściowe oplatając przęsła płotu, czy przeplatając przez oczka pergoli. Myślałam, że teraz może to być bezpieczniejsze. Ale teraz pewnie gałązki mogą być bardziej kruche?
Gałązki dobrze teraz się wyginają, tylko u mnie jak przyginałam zimą te wygięte uschły. Nie wiem dlaczego. Następnego roku przygięłam wiosną i pięknie kwitły.