Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 13:30, 29 gru 2023

W rabacie trawiastej w części warzywnej traw nie zdążyłam powiązać przed śnieżnym atakiem zimy i już tak zostało do dziś. Już ich nie będę wiązać, najwyżej trochę przytnę jak będzie jeszcze jakiś cieplejszy dzień i moje chęci, bo na razie mam totalnego lenia.

anpi 13:45, 29 gru 2023

anabuko1 napisał(a)
Aniu, świetny reniferek.
Zawsze coś nowego dłubniesz
Wszystkie dekoracje świąteczne bardzo ładne
Teraz trochę odpoczynku mamy. .
Pozdrawiam serdecznie

Uwielbiam wszelkie dekorację, ale w tym roku byłam jakoś słabo zorganizowana i nawet ogród nie dostał żadnych dekoracji
Te przed wejściem też bez polotu.

anpi 13:56, 29 gru 2023

Rumianka napisał(a)
Bardzo ładne dekoracje świąteczne, aż chciałoby się żeby ten czas się wydłużył...Malowidełka okienne zgapię na przyszły rok...bardzo klimatyczne...

Zgapiaj, zaopatrz się tylko w kredowy pisak do pisania po szkle, aby łatwo było potem zmyć. U mnie akurat miał syn, bo ma "szklaną" szafę po której daje moim wnukom często malować

sylwia_slomc... 13:57, 29 gru 2023

Aniu dekoracji, a dekoracji. I to jakich. U mnie też ogród nie ubierany bo stwierdziłam że nie posprzątanego na jesień( przez covid)nie ma co stroić bo tylko bajzel podkreślę.
anpi 14:04, 29 gru 2023

Wracając do ogrodu i wczorajszego spaceru po nim...

Jest nawet trochę zielono, ale ja szukałam kwiatków oczywiście!
I oto efekty poszukiwań, niezliczona liczba bratków samosiejek...

Jakiś pączek bodziszka...
anpi 14:08, 29 gru 2023

Ciemierniki zapączkowanei w rozkwicie...

Oraz pierwsze prymulki,a może raczej ostatnie e tym roku

anpi 14:11, 29 gru 2023

Biedronki, które jeszcze nie śpią, siedzą sobie w pąkach ciemiernika cuchnącego:
Kordina 14:24, 29 gru 2023

Aniu, Twój ogród zawsze wygląda super, nawet o takiej porze, 20°C w szklarni? Ho, ho
Po Twoich skarpetkach widzę, że mi coś brakuje, mam ogrodowe do roboty, a tu jeszcze potrzebne na zmianę pod hasłem skarpety od święta
Tyle kwiatków masz w ogrodzie jak na przedwiośniu, u mnie zaledwie pączki ciemierników nieśmiało zaczynają wystawiać kwietne główki.
Bardzo się cieszę, że skorzystałaś z przepisu na makowy biszkopt, też zrobiłam i zostanie u mnie na dłużej ale nadzienio-krem zrobiłam swój, jedna warstwa to była galaretka tężejąca z moim dżemem jagodowym, a druga warstwa krem z bitej plus maskarpone, żelatyna i kawałki marakuji. Był pyszny

Ja za to przejmę Twoje malowanki na szkle, świetnie wyszły Ci te kamieniczki, ale w końcu nie dziwota, przy Twoich zdolnościach manualno-dekoratorskich muszę zapamiętać kredowy mazak do pisania na szkle

Truskawka summer breeze cherry blossom - pytanie czy masz z nią jakieś doświadczenie? Ktoś polecał? Chciałabym w tym roku kupić kilka na próbę.

anpi 14:39, 29 gru 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu dekoracji, a dekoracji. I to jakich. U mnie też ogród nie ubierany bo stwierdziłam że nie posprzątanego na jesień( przez covid)nie ma co stroić bo tylko bajzel podkreślę.

Mój ogród też w sumie nie sprzątnięty na jesień, ale to pestka w porównaniu z Twoim areałem. A udało Ci się wczoraj coś podziałać? Ja w planach miałam dziś wycięcie choć tych wyższych bylin jak floksy czy rozchodniki ale jakoś zabrakło mi zapału
A wszelkie dekorację uwielbiam, pochłaniają sporo czasu, ale dopóki mam na nie chęć to się nimi bawię. Moja wnusia to docenia i chętnie mi pomaga, i cieszę się jak widzę zachwyt jej oczach i mówi:"babciu, co jeszcze wymyślimy?", albo : " ty zawsze coś wymyślisz, lubię u Was Święta ...." Robiłyśmy razem gwiazdy, udekorowałyśmy pokój mojego syna, a jej ulubionego wujka na jego przyjazd do domu na Święta.

Basieksp 15:00, 29 gru 2023

Piękne dekoracje i kolejne na Ogrodowisku skarpety, na drugi rok sama list do Gwiazdora napiszę, że też jakieś fajne chcę sporo roślinek w Twoim ogrodzie zapomniało, że to zima, ciepła bo ciepła ale zima chociaż ja zawsze trochę takiej pogody się obawiam, żeby jakieś wielkie mrozy nie przyszły. A kiścień mam posadzony do gruntu, widziałam, że Ty swoje masz w szklarni, mam nadzieję, że mój przetrwa zimę