Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 23:32, 30 gru 2023

MagdaLenka napisał(a)

Obstawiam, że to krogulec. Wielkością podobny do jastrzębia, ale wydaje mi się, że jastrzębie mają bardziej wyraźną brew. Myszołów z kolei to jest potężne ptaszysko. Raz widziałam z bliska (jakieś 10 metrów) i rozpiętość skrzydeł miał prawie na metr.
Bardzo zazdroszczę takiego gościa. Uwielbiam ptaki drapieżne.

Nie zdążyłam mu się dokładniej przyjrzeć, bo zaraz wyleciał. Może gdybym nie pobiegła po aparat, to widziałabym dłużej i obejrzałabym go bardziej szczegółowo, ale i tak patrzyłam przez szybę z domu...
anpi 23:33, 30 gru 2023

UrszulaB napisał(a)
Cudne dekoracje!

Dzięki
anpi 23:36, 30 gru 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fotka nie wyraźna, ale moim zdaniem to krogulec. Gdyby było widać brzuszek to byłaby sto procentowa pewność, ale wielkość ptaka brew i kształt głowy za tym przemawiają.

To już dwa głosy za krogulcem, może to on!?
anpi 21:22, 31 gru 2023

Wszelkiej pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku 2024!!!
Darecka 08:24, 01 sty 2024

Pierwszy "Dzień dobry" w 2024! Jak zwykle czarujesz wystrojem, pomysł na ciacho z zegarem świetny
anpi 20:22, 01 sty 2024

Witam noworocznie! Szczególnie pierwszych gości!
Dzięki Tobie Darecka, forum trochę ożyło ostatnio Zazdroszczę tej lekkości wypowiedzi, bo mi ciężko przychodzi i długo trwa przelewanie słów (myśli) na papier, a w tym wypadku na klawiaturę, monitor czy przestrzeń wirtualną...

Zegar był na słono, to raczej taki wieniec z kulek z ciasta drożdżowego nadziewanych serem żółtym, leżący na bordowym talerzu, który może wygląda jak ciasto, bo posypany jest cukrowymi śnieżynkami
Darecka 07:35, 02 sty 2024

Haha dzięki Aniu, jak już będę się w wypowiedziach mych ocierać o opłotki żenady, to daj mi proszę litościwie znać Czyli to bordowe tło to talerz, a ja sądziłam, że jakaś słodka masa, ależ masz pomysły!
anpi 09:43, 02 sty 2024

Twoja wypowiedź świadczy tylko o wielkiej wyobraźni i wyjaśniając z czego jest zegar wcale nie miałam na myśli wyśmianie wypowiedzi a raczej podpowiedź jak prosto zrobić taki zegar ( tym łatwiej , że drożdżowe było gotowe z rolki) Przy okazji widać jak fotki czasami zakłamują rzeczywistość Dopiero jak napisałaś to faktycznie ujrzałam ciasto... z galaretką
Tu dowód, że to jednak tylko talerz był

Kordina 10:58, 02 sty 2024

Ja też ujrzałam ciasto z galaretką każdy widzi rzeczywistość jak chce i zgodnie ze swoim doświadczaniem
Rumianka 13:03, 02 sty 2024

Darecka napisał(a)
Haha dzięki Aniu, jak już będę się w wypowiedziach mych ocierać o opłotki żenady, to daj mi proszę litościwie znać Czyli to bordowe tło to talerz, a ja sądziłam, że jakaś słodka masa, ależ masz pomysły!

Ja też myślałam tak samo, że ten zegar, to jest takie ciasto...