Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

April 10:44, 08 lut 2024

Cześć Aniu, zdecydowanie wolę te kolorowe fotki od tych białych Piękne kompozycje, faktycznie teraz człowiek bardziej się przygląda, analizuje, łaknie koloru i chciałby odtworzyć te obrazy już, natychmiast
Makao 19:33, 08 lut 2024

Pięknie będzie.
Już nie długo
ewsyg 21:10, 12 lut 2024

Aniu, jaki piękny jest Twój ogród. Bardzo go lubię. czosnki wspaniałe. Masz chyba odmiany z dużymi główkami? Ja w tamtym roku dokupiłam kilka odmian i teraz czekam z niecierpliwością na ich kwiaty. robisz piękne kompozycje kolorystyczne.
anpi 00:25, 14 lut 2024

Rumianka napisał(a)
U nas mokro wszędzie i jeszcze nic nie działam w ogrodzie ale w pierwszej kolejności mam zamiar przesadzić złotlin i trzmielinę oskrzydloną. Chcę zamienić je miejscami, by trzmielina miała więcej słońca do wybarwiania jesiennego. Złotlinowi jest wszystko jedno, tak mi mówił...
Dziś od rana (a właściwie już od nocy) biało, w mazistej postaci, bo teraz już i deszcz dołączył do tego niechlubnego towarzystwa...strach się bać. Wyszłam ze śmieciami i o mało brakowało, a byłby niekontrolowany szpagat...
Na żadne prace ogrodowe w najbliższym czasie nie ma szans... pozostaje tylko jeść, pić i lulki palić...

Pogoda jest jaka jest, zawsze mogłaby być lepsza
Ja w celu zapobieżenia szpagatom kupiłam plastikowe kratki trawnikowe i póki co rozłożone są w przejściu na część warzywną bezpośrednio na trawnik, a raczej to co po nim zostało po kilku kursach taczką z wyciętymi chabuziami, korą itd....
Potem ulożę tak jak ma być i posieję od nowa trawę.
anpi 00:32, 14 lut 2024

April napisał(a)
Cześć Aniu, zdecydowanie wolę te kolorowe fotki od tych białych Piękne kompozycje, faktycznie teraz człowiek bardziej się przygląda, analizuje, łaknie koloru i chciałby odtworzyć te obrazy już, natychmiast

Dziś wypatrzyłam żółte krokusiki, już niebawem gama kolorów w ogrodzie się powiększy
anpi 00:41, 14 lut 2024

Makao napisał(a)
Pięknie będzie.
Już nie długo

Dłuży się to czekanie na kolory w ogrodzie, choć ciemierniki są już jakąś zapowiedzią...

anpi 01:01, 14 lut 2024

W pełnym rozkwicie jest jedna kępka prymulek od Uli. Inne kępki z podziału jeszcze nie kwitną.
Przebiśniegi też jeszcze się ociągają.
Z białych...jest jeszcze ciemiernik

anpi 01:10, 14 lut 2024

ewsyg napisał(a)
Aniu, jaki piękny jest Twój ogród. Bardzo go lubię. czosnki wspaniałe. Masz chyba odmiany z dużymi główkami? Ja w tamtym roku dokupiłam kilka odmian i teraz czekam z niecierpliwością na ich kwiaty. robisz piękne kompozycje kolorystyczne.

Miło mi bardzo!
Tak to Globmastery, są cudne! Ciekawe czy się pomnożą?
anpi 19:08, 14 lut 2024

Moje oczary:

Wyprowadzam je na pień, bo z miejscem na krzaczki u nie słabo
Tu zdjęcie żółtego dla Aprilka

Tak pięknie przebarwiają się liście oczara jesienią:
anpi 19:16, 14 lut 2024

Ku pamięci:
Posadziłam dziś do mini doniczek skiełkowane papryki. Te długie z nasion świeżych papryk wykiełkowały w niecały tydzień. Z zakupionych w torebkach od 5 lutego dopiero zaczynają wypuszczać kiełki.